Skocz do zawartości
darstar2

Na co zwrócić uwagę przy kupnie prasy rolującej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przymierzam się do zakupu mojej pierwszej prasy rolującej mam na oku JD 410 i zastanawiam się na co należy zwrócić uwagę przy jaj kupnie i dla tego proszę o wasze podpowiedzi a przy okazji co sądzicie o ciąganiu tej prasy ciągnikiem C-360

Za wszelkie podpowiedzi z góry dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponuje zajrzeć, poczytac i ewentualnie zapytać jeszcze raz tu http://www.ppr.pl/forum/viewtopic.php?t=548 niz zakladac nowy temat na ktory napwno zbyt wielu nie zwroci uwagi

z mojej str jezeli prasa ta miala by kosztowac blisko 10 tys (tak widziałem na allegro) to chyba troche stara technologia w stosunku do ceny

co do ciagnika to da rade bo to prasa zmiennokomorowa to cały czas idzie pod takim samym obciazeniem

uwage napewno nalezy zwrocic na pasy, łącznia pasów no i tak ogolnie jakies luzy na łożyskach, łancuchy i koła zębate, no i czy jej ktos nie umył myjką ciśnieniową bo wtedy bym odradzał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym nie jest jakis wielki problem bo zmiennokomrówki sa na hakach wiec jakby juz ewentualnie sie otwierała co jest mało prawdopodobne to wystarczy przyszlifować haki jakby wyskakiwał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi