zetus 0 Napisano 29 Stycznia 2011 Witam wszystkich .Mam problem ze swoim sprzętem , a mianowicie z ursusem c-360. Problem się pojawił z uruchomieniem silnika jak temperatura spadnie poniżej zera. Ciągnik ten mam od niedawna (wiosna 2010) ,a na zimę układ chłodzenia zalałem petrygo.Na płynie próba odpalenia ciągnika w mroźny poranek( -4, -6) graniczy z cudem ,aby wogle go uruchomić muszę zalać go ciepłą wodą. Postanowiłem badać mój problem. Sprawdziłem ciśnienie sprężania na poszczególnych cylindrach i wyszło w miarę równo od 25 do 27 barów. Przy okazji że miałem wyciągnięte wtryski wymieniłem i wyregulowałem rozpylacze na 160 bar.Założyłem wszystko i myślałem że już będzie lepiej bo stare rozpylacze były już zużyte. Atu psikus silnik bez ciepłej wody niby chce zaskoczyć ale nie może(czyli powtórka z rozrywki).Doradzono mi sprawdzić pompę wtryskową i tak uczyniłem zawiozłem do zakładu zajmującego się naprawą pomp wtryskowych BOSCHA(do najlepszego fachowca w moim regionie).Gościu jak mówił dokonał gruntownej regeneracji pompy wtryskowej za co mię skasował 590zł i mówił że pompa jest git. Po założeniu pompy szczena mi opadła bo znowu muszę grzać wiadro wody!!!! Wkurzyłem się ogromnie !!! Myślałem że może kont wtrysku się przestawił po demontażu pompy więc przestawiałem pompę na tych wzdłużnych otworach to w lewo to wprawo ale nie dało to rezultatu. Ręce mi opadają już nie wiem gdzie szukać przyczyny.Może ktoś wie jak dobrze ustawić kont wtrysku(wiem że patrzeć trzeba na znaki na kole zamachowym i na korpusie ale u mię ktoś robił sobie własne znaki na całym obwodzie koła) Może ktoś wie ile milimetrów przed GMP pierwszego tłoka ma nastąpić wtrysk paliwa a raczej jego początek na pierwszej sekcji pompy.Za wszelką pomoc wszelkie dzięki bo jak tak dalej pójdzie to wstawię grzałkę do bloku! Pozdro dla wszystkich forumowiczów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 29 Stycznia 2011 Witam.Możesz tu http://chomikuj.pl/habza.m/Dokumenty/Katalog*2cUrsus+C-360+istrukcja+obs*c5*82ugi*2ckatalog+cz*c4*99*c5*9bci popatrzeć. Jest trochę materiałów w "Pliki w folderze Katalog,Ursus C-360 istrukcja..." które mogą pomóc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 1 Lutego 2011 Kup starter za 15 zł i zaraz rechnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach