mariusz 1972 0 Napisano 28 Lutego 2012 Witam.ja jestem z grupy kieleckiej,oddaje tyton do PMP w Kazimierzy Wielkiej,dzisiaj byłem w stacji wykupu,rozmawiałem z kierownikiem ,mówił ze będą dopłaty w barleju do 1i2,mają byc odnowa 4 klasy,były dwie,cen jeszcze nie zna ,dopiero od 1 marca mają rozmawiac z firmą,mysle ze z cen ostro zjadą,musimy byc dobrej mysli,jeszcze jedno,będą sprawdzac kto ile oddał tytoniu,z 4 lat czy sie wywiązywał z kontraktacji,wszystko mają zapisane w komputerze kto ile oddał czy sprzedał na lewo. :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robetc 0 Napisano 28 Lutego 2012 jutro odstawiam tytoń do nielisza .może będę wiedział więcej co i jak w nowym sezonie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz 1972 0 Napisano 4 Marca 2012 WITAM,DZIS ROZMAWIAŁEM Z NASZYM DELEGATEM I MÓWIŁ ZE BĘDĄ CIECIA TYTONIU O 30 PROCENT,JAK U WAS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 4 Marca 2012 tak u nas tez mają być ciecia o 30 % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robetc 0 Napisano 4 Marca 2012 witam.te cięcia to cenowo czy wagowo mają być ? rozumiem ,że jesteście z pmp? u mnie z ftk narazie cisza maja być zebrania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 8 Marca 2012 cięcia i cenowe i wagowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz 1972 0 Napisano 8 Marca 2012 Dzisiaj miało się wszystko wyjasnic odnosnie cen i kontraktacji,tak nam mówił delegat,dali dopłaty,zmniejszają kilogramy,uprawa ciemnego tytoniu nie ma przyszłosci,trzeba zmienic chyba profil uprawy jesli tak będzie dalej w tamtym roku cięcia o 30 procent w tym to samo,sprowadzają tyton z zagranicy,unia tez dokłada do tego ręke,jak się dowiem cos nowego napisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer33 0 Napisano 18 Marca 2012 Witam wszystkich plantatorów tytoniu!ja sadzę wirginieVRG5 i burley ale nasion jeszcze nie dostaliśmy, mam od znajomego trochę nasion burleja ale odmiany doswiadczalne i nijak nie wiem czy siać czy nie.Moze słyszeliście coś o tych odmianach?BHN3/10 BHN4/6 BHN3/6??????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robetc 0 Napisano 20 Marca 2012 witam.kontraktujecie juz w nowym sezonie ? u mnie w ftk jeszcze cicho sza mają być zebrania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotleciarz1 0 Napisano 23 Kwietnia 2012 kupie 1t dajcie nr tel i podajcie cene Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer33 0 Napisano 6 Maja 2012 Coś to forum wymarłe czy co!!!widocznie plantatorzy tytoniu ostro sadzą tytoń w polach!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robetc 0 Napisano 16 Maja 2012 witam.widać że plantatorzy tytoń sadzą,oczywiście ten kto się na to zdecydował/podpisał umowę/.jestem z ftk .ceny to 6,70 za 1i 5,80 za 2.mam pytanie może ktoś coś będzie wiedział?podobno ftk ma jakieś kłopoty z płaceniem.minął termin zapłaty po aneksie do umowy 60 dni i jeszcze nie zapłacili.zmienili /założyli nowa grupę producentów o nowej nazwie oby nie był to zły znak dla tych co jeszcze nie zaplacili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 17 Maja 2012 Robertc czy masz kontrakt z FTK , czy sadzisz, a obiecują że zakontraktują pózniej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robetc 0 Napisano 17 Maja 2012 umowe kontraktacyjna podpisalem tydzien temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
farmer33 0 Napisano 1 Lipca 2012 Witam wszystkich!!!jakoś tutaj nikt nie zagląda a w polu w tytoniu marnie,wciornastek atakuje na całego, w burleyu nie będzie prawie co zebrać a w Virgini wmiarę a jak u was? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1210 0 Napisano 2 Lipca 2012 Z Virginią nie lepiej na dzień dzisiejszy z 50% planacji 2ha zainfekowanej na innyc polach w pow. kazimierskim podobnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robetc 0 Napisano 3 Lipca 2012 witam.mam burleya stan plantacji więcej niż zadawalający.wciorniastek jest ale tylko pojedyńcze rośliny.pryskałem co tydzień.widziałem virginie w okolicach krasnobrodu niezbyt duże i bez wciorniastka.należę do ftk .jak wygląda rozliczenie za surowiec z ftk u innych plantatorów.mi część zapłacili.okolice zamościa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
1210 0 Napisano 10 Lipca 2012 Panowie mam poważny problemCzym zwalczyć mozaikę lucerny w virgini?Bardzo proszę o pomoc bo 2 ha tytoniu pójdzie w piach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 13 Lipca 2012 witam.mam burleya stan plantacji więcej niż zadawalający.wciorniastek jest ale tylko pojedyńcze rośliny.pryskałem co tydzień.widziałem virginie w okolicach krasnobrodu niezbyt duże i bez wciorniastka.należę do ftk .jak wygląda rozliczenie za surowiec z ftk u innych plantatorów.mi część zapłacili.okolice zamościatu coś o zakładach Ftk http://www.portalspozywczy.pl/inne/papierosy/wiadomosci/biosyntec-postawi-zaklady-tytoniowe-w-lublinie-w-stan-upadlosci,71586.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TOBACCOLAND 0 Napisano 21 Września 2012 Witam wszystkich plantatorów jesteśmy firmą zajmującą się skupem i sprzedażą tytoniu kupimy każdą ilość w najlepszej cenie zainteresowanych zapraszamy do współpracy tel. 600 600 306 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thug 0 Napisano 2 Października 2012 panowie dopłaty do tytoniu dopłata oczywiście niezwiązana tzw. Decoupling burley 4.10 złvirginia 5.86złciemny4.10zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 2 Października 2014 2 lata pózniej – płatność uzupełniająca do tytoniu (płatność niezwiązana z produkcją) – 4,53 zł/kg tytoniu jasnego z grupy odmian Virginia oraz 3,18 zł/kg tytoniu jasnego odmian typu Burley, tytoniu ciemnego suszonego powietrzem oraz tytoniu ciemnego suszonego powietrzem z możliwością dosuszenia i wędzenia; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach