MICHAL15 0 Napisano 27 Października 2009 Moja hajnówka sprawóje sie dobrze 8 sezon spala 250 litrów orężady na 1 suszenie.Palę tylko orężadom.Nie chce mi sie już inwestować w dodatkowy piec na drzewo. bardzo jestem z nij zadowolony dobrze sie sprawóje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gofer80 0 Napisano 27 Października 2009 Ile ci wychodzi z niej suchego tytoniu jakie masz wieszaki.Ja mam suszarnie Mazurkiewicza 120 wieszaków 120 x 30 suchego wychodzi mi blisko 600 kg popalam drewnem mam też palnik na orenżade ale używam go tylko do żółcenia i czasami w nocy jak nie chce mi się wstawać. 4 sezon u mnie . Jak uważacie jest jakaś szansa na opłacalną produkcje w przyszłych latach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MICHAL15 0 Napisano 28 Października 2009 mam 102 wieszaki wychodzi mi od 600 do 800 kg mi sie wydaje że będą dobre prognozy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MICHAL15 0 Napisano 28 Października 2009 ralf a co u ciebie słychać??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MICHAL15 0 Napisano 1 Listopada 2009 NIE MACIE NOWYCH WIEŚĆI?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid1234 0 Napisano 1 Listopada 2009 witam. pomocy zasiałem tytoń mały kawałek dla siebie ale chcę rozwinąć tą moją plantację tytoni ,tylko mam kłopot z suszeniem i fermętacją .Widzę ze piszą tu sami profesjonalni plantatorzy tytoni.z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid1234 0 Napisano 1 Listopada 2009 witam. pomocy zasiałem tytoń mały kawałek dla siebie ale chcę rozwinąć tą moją plantację tytoni ,tylko mam kłopot z suszeniem i fermętacją .Widzę ze piszą tu sami profesjonalni plantatorzy tytoni.z góry dziękujęnr gg 9164851 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MICHAL15 0 Napisano 2 Listopada 2009 DAWID DLACZEGO NIE MA CIE NA GG?? BO JA WOLE PISAĆ NA GG JA DO CIEBIE PISZE I NIKT MI NIE ODPISUJE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid1234 0 Napisano 2 Listopada 2009 do 18 siedzie w pracy dzięki za jakies wskazówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid1234 0 Napisano 2 Listopada 2009 pisz nawet jak mnie nie będzie na gg z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid1234 0 Napisano 2 Listopada 2009 porąbało mi się z pracy przychodzę o 17;00 albo o 18;00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kenzo1111 0 Napisano 12 Listopada 2009 witam potrzebuje około 100-300 kg tytoniu do celów kolekcjonerskich.Prosze o kontakt na email. kenzo111@interia.eu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MICHAL15 0 Napisano 17 Listopada 2009 HAJ WIDZE TWOĄ PROPOZYCJĘ POMYŚLNIE ODEZWIJ SIE A WY DLACZEGO NIC NIE PISZECIE CO U CIEBIE SŁYCHAĆ GOFR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gofer80 0 Napisano 17 Listopada 2009 Hej plantatorzy tytoniu. U mnie nic ciekawego ,siedzi się i sortuje. Sprzedałem blisko 3.5 tony 9 grudnia odwiozę tonę i zostanie jakieś 2 .Jak u was idzie sprzedawanie a szczególnie sortowanie , kto z was najmuje , ile płacicie i jak za to liczycie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MICHAL15 0 Napisano 18 Listopada 2009 Haj sortujemy z żoną we dwoje 100 kg na dzień sprzedałem 2,5 tony jeszcze mam 2 handlarze jeżdżą płacą po 16 ale nikt im nie chce sprzedawać jak bys skończył to możesz przyjechać i mi pomóc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MICHAL15 0 Napisano 18 Listopada 2009 piszecie jescze jak macie coś ciekawego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MICHAL15 0 Napisano 28 Listopada 2009 HAJ DLACZEGO NIC NIE PISZECIE CO U WAS SŁYCHAĆ?? ODZYWAJCIE SIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gofer80 0 Napisano 28 Listopada 2009 U mnie nic ciekawego ,sortowanie ciąg dalszy. Michał 15 odezwij się na gg to pogadamy bo widzę że na forum to tytoniarzy chyba w ogóle nie ma . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gofer80 0 Napisano 28 Listopada 2009 mój numer gg 13660635 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janusz Plewa 0 Napisano 30 Listopada 2009 Poprzez e-papierosy nadciągają ciemnie chmury na producentów tytoniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tytonex 0 Napisano 6 Grudnia 2009 witam wszystkich tytoniarzy mam taki mały dylemat . chce bardzo zająć się uprawą tytoniu ale w moim regionie chyba nie wolno uprawiać tą roślinę bo jakas jest chyba ustawa gdzie mozna a gdzie nie mozna sadzić. rozmawiałem z odbiorcą który sie zajmuje skupem tej rosliny i pisała mi ze mozna uprawiać tytoń wszedzie ale areał nie moze przekroczyć 80 arów i tak sie zastanawiam czy jest to prawda prosze POMOCY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 6 Grudnia 2009 Tyton można uprawiać wszędzie i na dowolnym areale ,jedynym warunkiem jest "prawo do uprawy" i kontraktacja.Musisz być zarejestrowany jako producent.Od nowego sezonu najprawdopodobniej nie będzie dopłat i tytoń może uprawiać każdy.Warunkiem będzie kontraktacja.Nie wiadomo tylko czy brak dopłat nie postawi znaku zapytania nad opłacalnością produkcji gdyż koszt wyprodukowania kilograma tytoniu to ok.6-7 zł ,zależnie od gatunku.Ceny płacone przez przemysł są niestety sporo niższe i oscylują średnio na poziomie ok.2,5-3 zł/kg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tytonex 0 Napisano 6 Grudnia 2009 czyli muszę iść do gminy i tam mi wszystko powiedzą .... i na taką akcyze się długo czeka ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tytonex 0 Napisano 6 Grudnia 2009 a w necie czytałem ze tylko poszczegulne regiony mogą sadzć tytoń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lanz buldog 0 Napisano 6 Grudnia 2009 Co ma wspólnego akcyza z uprawą tytoniu?Gmina również nie ma nic do tego co uprawiasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach