cobb500 0 Napisano 6 Maja 2006 Pytanie moje brzmi - czy wolno stosować mączkę rybną w żywieniu zwierząt monogastrycznych - sprzeczne informacje do mnnie docierają , niby coś sie zmienilo w przepisach od stycznia. Jeśli tak to prosze o jakieś info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoia_tael 0 Napisano 6 Maja 2006 Można bez ograniczeń stosować. Zakaz obejmuje jedynie mączki mięsno kostne. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 7 Maja 2006 wczoraj ta kwestie poruszylismy na zajeciach z paszoznawstwa ale tez nie wiedzieli , ja stosuje olej rybi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoia_tael 0 Napisano 7 Maja 2006 Mozna stosować mączke rybną. Ograniczeniem jest jedak cena gdzie dobra maczka potrafi kosztować nawet pod 3000 PLN za tonę. Dletego stosuje się ja dla mlodych zwierząt jako dobry donor białka i wapnia z fosforem. A propos pierwszego pytania: olej rybny stosujesz podobnie jak np. olej sojowy. Pamietaj jednak o tym, że zapach moze przejść do mięsa więc na koniec go wycofaj i zastąp wspomnianym olejem sojowym, rzepakowym czy też innym. Chociaz najlepszy jest smalec jednak trochę wymaga wkładu pracy (podgrzewanie). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 8 Maja 2006 Tak wiem ze zalecaja odłozyc 2 tygodnie przed sprzedaza olej rybi ale ja jade do konca i sprzedaje na wbc , zaczynałem od rzepakowego ale był drogi potem własnie smalec ale fetor nie mozliwy do wytrzymania przy tym podgrzewaniu był a teraz olej rybi kosztuje ponizej 2zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoia_tael 0 Napisano 8 Maja 2006 Tak wiem ze zalecaja odłozyc 2 tygodnie przed sprzedaza olej rybi ale ja jade do konca i sprzedaje na wbc , zaczynałem od rzepakowego ale był drogi potem własnie smalec ale fetor nie mozliwy do wytrzymania przy tym podgrzewaniu był a teraz olej rybi kosztuje ponizej 2zł A własnie pytanie podstawowe Ile tego oleju stosujesz na finiszer?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 9 Maja 2006 wiaderko 10-12l od 40 kilo2 wiaderka do 40kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Scoia_tael 0 Napisano 9 Maja 2006 wiaderko 10-12l od 40 kilo2 wiaderka do 40kg No powyżej 10 litrów to bym sie bał. 5 litrów spoko reszta sojowy lub rzepakowy. A taka mieszanina to dobrze im zrobi. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojt89 0 Napisano 12 Lipca 2007 moze to nie jest do tematu,ale raz jadłem kurczaka to tak jeb** rybą ze tego jesc nieszło!musilei to chyba karmic tą mączką rybną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
koron30 0 Napisano 9 Sierpnia 2007 Pytanie, gdzie kupujecie olej rybi?? Ja leje rzepakowy w biedrące kupuje, ale juz na mnie krzywo patrzą jak sie pytam czy mi palete wystawią z boku sklepu Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 10 Sierpnia 2007 obecnie olej z ryb nabyłem po 1900. Z Twojego opisu wynika ze jestes z okolic leszna wiec mozesz nabyc go np w AGRIWECIE w kuslinie za opalenicą ich obecna cena to 2,47zł za litr. poszukaj info w necie jakbys chciał nr tel. A moze i przywioza Ci do domu , mnie kiedys wozili ... bo kiedys mieli cene oscyljacą ok 2zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 10 Sierpnia 2007 A swoją drogą po ile kupujecie maczke rybna? 3zł za kg to jest normalna cena czy przesadzona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 10 Sierpnia 2007 polska 46% 2,3złdunska 70% 5,66zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 11 Sierpnia 2007 Ja miałem chyba 66% ale z Polski razem z olejem mi przywiezli, własnie po 3 zł... a teraz odmówiłem bo nie wierzylem ze to tyle kosztuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
agrivet 0 Napisano 18 Listopada 2007 W ofercie jest oczywiście najwyższej jakości (polska produkcja - limitowana ilość, bardzo wysoka jakość) olej rybny i mączka rybna. Towar dowozimy na miejsce (ilości pełnopaletowe). Osoby zainteresowane zapraszamy: www.agrivet.pl oraz 0-61 44 73 013 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vipmaster123 0 Napisano 17 Maja 2009 Czy można stosować mączkę rybną w żywieniu bydła Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bit 0 Napisano 15 Października 2010 Jest tych maczek na rynki bardzo duzo trzeba uwazac tylko na koncentraty.Ja kupuje w agsolu w Pacanowie mają pare rodzajów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bit 0 Napisano 15 Października 2010 Do bydla nie mozna stosowac mączki rybnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach