Skocz do zawartości
jarekvip99

prasa sipma z230

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam zamiar zakupic taka prase w sumie na uzytek wlasny by prasowac okolo 600 bel rocznie czy warto ja? funduszy na drozsza nie posiadam a slyszalem ze te malo awaryjne i mozna nia smialo prasowac ciagnikiem o malej mocy np c360 czy to prawda? jaka maksymalna wielkosc belki mozna nia zrobic to znaczy jaka szerokosc i jaka wysokosc? ile moze wazyc taka maksymalna bela? jedne z tych pras posiadaja po boku po jednej sprezynie a drugie po dwie od czego one sa od stopnia zgniotu? ktore lepsze czy z jedna czy dwiema? czy warte zakupu sa te prasy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt nic nie wiem na ten temat? nie wierze ze nikt nie mial takiej prasy albo jej nie ma. te wiadomosci bardzo mi sa potrzebne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Mam ten"zabytek"już drugi sezon.Z tego mojego doświadczenia to muszę Ci powiedzieć że trzeba mieć dla niej "anielską cierpliwość".Jeżeli słoma,siano jest dorodne(nie drobne)i w miarę suche to jeszcze w miarę idzie praca.U mnie największą bolączką jest okręcanie na wałkach.Wystarczy że złapie jakiś zwituch i okręci na wałkach.Trzeba oczyści,a czas leci.Jaka waga bali to dokładnie nie wiem,ale jeżeli C-360 to najsilniejszy ciągnik w gospodarstwie to możesz mieć problem z załadunkiem na przyczepy.Ja ładuję ZT300.Przy zwijaniu C-360 daje radę,chociaż chcąc porządnie dobić,to przy końcu silnik ciężko pracuje.U mnie na http://chomikuj.pl/habza.m w folderze dokumenty jest instrukcja obsługi.A decyzję o zakupie lub rezygnacji to już musisz podjąć sam.Ja wyszedłem z założenia że jeżeli ktoś tyle lat już prasował to i ja dam radę.Ale jak już napisałem nie raz potrafiła mnie porządnie zdenerwować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi