luki21 0 Napisano 3 Kwietnia 2009 Te środki były od dawna to wiem ale teraz wymyślili system Univo w którym proponują dać na podstawę źdźbła Impuls Pack a na flagowy Fandango...! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luki21 0 Napisano 14 Kwietnia 2009 orientuje się ktoś w cenie środka (fungicydu) Artea? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 15 Kwietnia 2009 orientuje się ktoś w cenie środka (fungicydu) Artea?od 168zł do 180 za tyle sie spotkałem w tym roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 15 Kwietnia 2009 co bedzie lepsze impuls+karbenczy tilt 0,6l+ proRok0,6l ?????? cena ta sama ok 90 zł/ha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziomfarm 0 Napisano 16 Kwietnia 2009 Prorok można mieszać z Tilt??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Don 0 Napisano 17 Kwietnia 2009 alert 20l - 1360złmustang 20l- 1950złmodus 5l- 1010zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bluss1 0 Napisano 21 Kwietnia 2009 witam,czy ktoś stosuje taką mieszankę jak atrybut i mustng,dowiadywałem się dzisiaj i wyliczyli mi oba na 110 zł/hektar.może wie ktoś czym to zastąpić czymś tańszym ale równie skutecznym i żeby załatwiało miotłę w pszenicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paweł0128 0 Napisano 21 Kwietnia 2009 witam,czy ktoś stosuje taką mieszankę jak atrybut i mustng,dowiadywałem się dzisiaj i wyliczyli mi oba na 110 zł/hektar.może wie ktoś czym to zastąpić czymś tańszym ale równie skutecznym i żeby załatwiało miotłę w pszenicy Ja stosuje taką mieszankę i jestem zadowolony z efektów,kolega w tamtym roku szukał tańszych rozwiązani i stracił na tym raz że chwast niektóry wyskoczył dwa znależli go przy prubce i potrącenia zrobili.Mówiąc krótko stracił około 200 zł a mógł wydać 30 zł więcej(mówię o jednym ha) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aras DSL 0 Napisano 21 Kwietnia 2009 Ja też myślę że nie ma sensu nic kombinować tylko kupować i pryskać bo chwasty nie śpią Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hans 0 Napisano 11 Maja 2009 mustang 5l -500złfalcon 5 l - 700 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 17 Maja 2009 wie może ktoś po ile jest środek Isoguard 83 WG i czy warto to kupować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 26 Maja 2009 Karate zeon 1l 177złChwastox extra 1l 15zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
osa21 0 Napisano 29 Maja 2009 szkoda ze nie ma edycji postów bo bym nie pisał 3 pod rząd.dziś kupowałem środek na chwasty na ziemniaki i cena titusa mnie zaskoczyła 315zł za 100g, gdzie w zeszłym roku był po 235zł. mistral jest po 55zl za 0,5kg ale jak wyczytałem to wg instytutu w Boninie to metrybuzyna zawarta w mistaralu jest szkodliwa dla winety a dla owacji troche mniej.Swing top 5l po 583zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 29 Maja 2009 szkoda ze nie ma edycji postów bo bym nie pisał 3 pod rząd.dziś kupowałem środek na chwasty na ziemniaki i cena titusa mnie zaskoczyła 315zł za 100g, gdzie w zeszłym roku był po 235zł. mistral jest po 55zl za 0,5kg ale jak wyczytałem to wg instytutu w Boninie to metrybuzyna zawarta w mistaralu jest szkodliwa dla winety a dla owacji troche mniej.Swing top 5l po 583złno a mówią że ja za drogo pryskam SWING=180zł\ha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgroSerwis 0 Napisano 31 Maja 2009 Mospilan kosztuje ok. 250zł. za 600grJa znam kogoś kto chce sprzedać za 300zł 2x600g. (możliwość negocjacji)Towar nowy (w nowym białym opakowaniu)Nie pochodzi z żadnego przemytu itp.Sprzedaje bo ma tego za dużo, a zmniejsza uprawy rzepaku.Zainteresowani pisać w tym dziale to dam namiary.Polecam bo oferta super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 31 Maja 2009 tylko działanie mospilanu do bani Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgroSerwis 0 Napisano 31 Maja 2009 Mospilan działa super pod warunkiem że stosuje się go z kontaktowymi.Zastosujesz takę mieszankę i masz spokój na parę dni. Bo mospilan rozchodzi się po całej roślinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damian9871 0 Napisano 31 Maja 2009 lepsze bi58 i tańsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AgroSerwis 0 Napisano 31 Maja 2009 No też prawda,ale jak ktoś chce to może sobie stosować Mospilan.My w rzepaku też stosujemy na słodyszkaMospilan 125g/ha + Np. Karate 0,1l/ha = 0 słodyszkaA np. mospilan w dawce 150g/ha - działa lepiej niż BI58 w podwyższonej dawce.A i mospilan działa przez długi czas od oprysku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leon 0 Napisano 9 Sierpnia 2009 roundup 5l 185-220zlrondup 20l 580zl w wiekszych ilosciach mozliwosc negocjacjija za 3x20 zaplacilem 1700zlp.s. cos zamiast banvela na skrzypa polnego? co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 9 Sierpnia 2009 Glifocyd-22zł/L Widok usychającego perzu i powoju bezcenny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leon 0 Napisano 10 Sierpnia 2009 powiedz mi na jakie chwasty dziala ten glifocyd?? w internecie ciezko znalezc karte charakterystyki i ile na ha tego trzeba zuzyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 10 Sierpnia 2009 To w takim razie musiałbym zerknąć na etykietę,ale mogę powiedzieć śmiało,że działa jak Roundup,a daję tego ok 4L/ha+5kg siarczanu amonu/ha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leon 0 Napisano 11 Sierpnia 2009 u mnie na 1 ha poscierniskowego pryskania wychodzi:3l Roundup + 5kg siarczanu amonowego +2l chwastox extra+=29zl*3+0,84zl*5+12zl*2 to wychodzi cirka about 115,2zl na hektar plus minus mocznik na slome z sieczkarni i pole czysciutkie.Macie inne(tansze i prostsze) rozwiazania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz0859 0 Napisano 11 Sierpnia 2009 u mnie na 1 ha poscierniskowego pryskania wychodzi:3l Roundup + 5kg siarczanu amonowego +2l chwastox extra+=29zl*3+0,84zl*5+12zl*2 to wychodzi cirka about 115,2zl na hektar plus minus mocznik na slome z sieczkarni i pole czysciutkie.Macie inne(tansze i prostsze) rozwiazania?To wcale nie tanie rozwiązanie Generyki Rounapu są tańsze np.Klinik, Klinik Duo, Glyfosat (ok 20-22zł zależy jakie opakowanie kupisz, bo jak 200 l to poniżej 20zł)Jak jest czas do siewu to 3l generyku nawet z siarczanem powinno wystarczyć. Jak są osty to ten chwastox ma sens, jak nie ma to chyba zbędny wydatek a i tak potem będzie trzeba pryskać na chwasty, nieważne co posiejesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach