dawssz 0 Napisano 24 Lutego 2011 Witam !Mam problem nie mogę wyciągnąć wałka sprzęgłowego;[.Czy trzeba wyciągnąć skrzynię biegów ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek janczak 0 Napisano 25 Lutego 2011 Siemano w tym modelu tego nie zrobisz musisz odjechac skrzyniom roskrencic pokrywe gornom powyjmować wodziki przesówki uważaj na sprerżynki i koleczki :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mf3085 0 Napisano 25 Lutego 2011 Niestety, skrzynie trzeba wyciągnąc i lekko przesunąc jeden wałek o pare centymetrów i wtedy wałek sprzęgłowy wyciągniesz, tylko wtedy druga osoba musi ręke podłozyc zeby złapac igiełki łożyska między wałkami bo inaczej sie rozsypią po całej skrzyni i bedziesz musiał jakims magnesem je łowic, przy montazu smarujesz smarem wałek tam gdzie mają byc igiełki nakładasz je obwiązujesz je nitką lub gumką wsuwasz wałek do połowy zdejmujesz nitke i wsuwasz do konca, mnie to się udało bez wyciągania wodzików itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach