Skocz do zawartości
prometeusz

wszystko o rzepaku jarym, jakie macie doświadczenia z nim

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie

jakie plonowanie, normy wysiewu, termin zbioru i inne ważne informacje przydatne przy zasiewach

czy można zasiać po rzepaku ozimym pryskanym commandem 480 ec bez orki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpóść sobie ze względu na słodyszka. Cały zleci się na Twój jary rzepak z ozimego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko, że pewnie będę musiał zlikwidować rzepak ozimy i mam problem co zasiać, poniewaz pryskałem commandem a nie chciałbym orac bo ziemia tam strasznie ciężka i podmokła, a nie wiem czy na pszenicę jarą się wyrobię z terminem siewu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda pieniędzy i czasu na jary...Daj sobie spokój...robactwa co nie miara i moze tona przy zbiorach ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba czas odświeżyc temat ;/

Cały rzepak ozimy poszedł do kasacji i cos mi odbiło i przesiałem go rzepakiem jarym i teraz pierwsze moje pytanie, czym to cholerstwo odchwaścić??

Ozimy na jesieni był pryskany Butisanem Star, wiosna poszedł gruber i następnie siew bez orki, siew 28-30.03 więc srodki stosowane bezposrednio po siewie odpadają, zostaje system powschodowy, czy jechać ponownie Butisanem czy może metazachlor + Galera, jakie stosowac dawki, czy biorąc pod uwage jesienny zabieg, zmniejszyc dawki herbicydów wiosennych???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi