ursus235 0 Napisano 13 Marca 2011 Witam szukam hodowców owiec i ludzi którzy posiadaj wełnę lub surowe skóry owcze a także chciałem się zapytać czy ktoś się orientuje w cenach surowej wełny , pranej i surowej skóry owczej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ursus235 0 Napisano 24 Marca 2011 może ktoś by odpisał skupuje także welne owcza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ursus235 0 Napisano 7 Kwietnia 2011 nikt nic nie wie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rusin 0 Napisano 8 Kwietnia 2011 kiedyś 20 lat temu, mój ojciec trzymał pokaźne stado owiec. teraz już dawno w okolicy nie słyszałem o owcach. Raz na jakiś czas mi się zdarzy kupić kilka jagniąt żeby było co później na grilla wrzucić. ale nic więcej. owiec nawet w górach coraz mniej widać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ursus235 0 Napisano 11 Kwietnia 2011 w górach jest ich masa ale ta wełna sie nie nadaje bo jest twarda i szorstka lepsza jest z merynosów czarnych nosków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ratti 0 Napisano 17 Stycznia 2012 Wiosną będziemy mieć wełnę, którą być może będziemy mogli sprzedać za grosze. Jakaś stara może gdzieś jeszcze leży. Owiec nie mamy rasowych, wełna jest\będzie brudna, stąd ewentualna niska cena. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach