robern 0 Napisano 19 Sierpnia 2007 U góry kabiny - nad bocznymi uchylnymi oknami. I oczywiście filtr powietrza w takim samym stopniu jest zabijany kurzem!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 23 Sierpnia 2007 A i jeszcze jedno - otwory od linek uszczelniłem pianką - zawsze to czyściej .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irda 0 Napisano 3 Września 2007 Witam mam pytanie do urzytkowników Farmera 8258 jak on sie sprawuje bo zamierzam go kupic. prosze o odpoweć. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bubu 0 Napisano 3 Września 2007 Pytanie do uzytkowników Farmera z silnikiem MMZ..Ile czasu może zająć wymiana paska klinowego w tym ciągniku?Przecież to będzie" masakra" : trzeba zdjąć maskę -spuścić płyn z ukł. chłodzenia -wyjąć chłodnicę- zrobić coś z olejem hydr. i odstawić pompe hydrauliczna od koła pasowego...Mała ciekawostka: w Mtz-ecie to jakieś dwie minuty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzik 0 Napisano 3 Września 2007 to fakt.....połowa przodu rozebrana... PS chciałem sie pochwalić ze jestem narazie szczesliwym posiadaczem LANCI KAPPY 2.4 TDS..........mniami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 3 Września 2007 Jak do tej pory z Farmerem jest wszystko OK.ale ja mam 8244 A co do wymiany paska to muszę jutro zobaczyc jak to może wyglądać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irda 0 Napisano 4 Września 2007 A ile czasu masz tego Farmera? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 4 Września 2007 Mam go nie cały rok ma zrobione 200 mtg bez poważniejszych awarij spalona zapalniczka , pęknięty zbiorniczek do płynu od spryskiwaczy a tak to nic więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irda 0 Napisano 5 Września 2007 A ten twój Farmer jest z turem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbych 0 Napisano 5 Września 2007 Panowie powiedzcie jak to u was jest w Farmerach 8244 czy również macie głośną hydraulikę i jak to w końcu jest z tym dymieniem Czy to jest normalne że puszcza smużkę czarnego dymu nawet przy nie dużym obciążeniu? Bo niedługo kończy mi się gwarancja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 5 Września 2007 @ irda. jest bez tura @zbych. Niestety moja chydrałlikę też słychać i to wyrażnie. ciekawe dlaczego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzik 0 Napisano 5 Września 2007 moja tez słychac - szkoda ze nie zrobili załaczanej a tak ta musi pracowac cały czas..... co do dymu to chyba normalka....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbych 0 Napisano 6 Września 2007 Tak jak mówiłem u mnie w okolicy jest jeszcze jeden farmer i byłem wczoraj u niego jak orał takim samym pługiem jak mój czyli 4x40 staltech orał naprawdę głęboko w podobnej glebie i dymek był jedynie przy ruszaniu a później nic nie było widać. U mnie cały czas lekka smużka czarnego dymku jest. Słyszałem że to kąt wtrysku należy przestawić bo muszę przyznać że mój jakby ciężej pracuje w tym pługu czyli jakby miał mało mocy. Hydraulika również chodzi mu ciszej ale wiem że serwis mu coś chyba ustawiał. Ciekawy jestem jak jest z hydrauliką w tym z silnikiem JD bo tam jest polska a u nas białoruska. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anglik 0 Napisano 7 Września 2007 WitamOd jakiegoś czasu interesuje się farmerkami. Mój kolega ma F-8258 z silnikiem JD. Jak na razie nie narzeka. Jedyna awaria to włącznik główny- jednak unieruchomiło mu maszynkę na dwa dni zanim serwis wymienił. Co do hydrauliki, wydaje mi sie , że JD ma ten sam tyłek co MTZ wraz z hydrauliką. Proszę poprawić jeżeli się mylę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
irda 0 Napisano 7 Września 2007 A jak długo ten twuj kolega ma tego Farmera? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anglik 0 Napisano 13 Września 2007 Oj ciężko mi powiedzieć. Rok to na pewno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzik 0 Napisano 18 Września 2007 witam mam pytanie ile zapłaciliscie za ostatni servis przy 500mtgh ???u mnie za kazdym razem kosi mnie coraz wiecej wiec zastanbawiam sie czy ostatniego nie zrobic samemu - zawsze pare groszy w kieszeni....dodatkowo jaki olej leliscie w hydraulike ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver 0 Napisano 21 Września 2007 Czy to prawda że ta skrzynia w farmerze a w szczególności tylny most to był stosowany w ciągniku około 50km a w farmerze się coś tam urywa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbych 0 Napisano 24 Września 2007 Moim zdaniem to bujda, stworzona przez kogoś kto się zajmuje inną marką ciągników rolniczych a farmer stwarza dla nich konkurencje. W końcu ktoś ma się zająć sprawą dymienia w moim farmerku. Ciekawe czy się uda, bo jednak nie powinien dymić a przynajmniej znajomego farmerek nie dymi. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 25 Września 2007 Czy farmer 105 km ma jakąs wzmocnioną skrzynie i napędy i ile więcej pali od 80tki z mmz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 30 Września 2007 Po 375 mtg doprosiłem się wymiany gniazd hydrauliki na tzw. suche. Ponadto wymienili mi uszczelkę pod "deklem" tylnego podnośnika. Był mokry przewód od hydrauliki (popuszczały zaciski na końcówkach) - wymienione. Niestety dużo pracuję z hydrauliką pod dużym obciążeniem (kosiarka dyskowa 3m, przyczepa z łamanym dyszlem, wybierak z hydraulicznym nożem) i to się odbija na stanie ogólnym instalacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbych 0 Napisano 1 Października 2007 Robern te gniazda to Ci wymienili w ramach gwarancji ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 6 Października 2007 Tak, powiedziałem, że normalnie nie da rady pracować z tak obciążoną hydrauliką! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbych 0 Napisano 8 Października 2007 Czy zaletą takich gniazd to tylko to że nigdzie nie cieknie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 10 Października 2007 Z tego co zauważyłem to łatwiej się do nich podłącza przewody i mniejsze są wycieki podczas podłączania. Różnią się trochę budową zaworów kulowych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach