bubu 0 Napisano 13 Listopada 2007 jaro- no fakt.. szacuneczek dla Ciebie.krzysiek.1970 -dużo zdrowia i stalowych nerwów - podczas użytkowania F. Kiedys wyczytałem w prasie ,że Farmer jest montowany ze sprawdzonych i niezawodnych podzespołów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 13 Listopada 2007 Kiedys wyczytałem w prasie ,że Farmer jest montowany ze sprawdzonych i niezawodnych podzespołów...Wiesz podzespoły mogą być OK, tylko ten montaż Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek.1970 0 Napisano 13 Listopada 2007 Linka była cała bo to już druga, aco do sprzęgła to do wymiany łożysko oporowe i łapki od pierwszego stopnia końce wykruszone prawdopodobnie to one popsuły łożysko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qurde 0 Napisano 18 Listopada 2007 brał ktoś farmer na kredyt fabryczny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbych 0 Napisano 24 Listopada 2007 Panowie chciałem zwrócić honor serwisowi ponieważ kiedyś napisałem że podchodzą olewczo do klienta, a ostatnio ich zachowanie podobało mi się i sposób załatwienia sprawy również> Dobra robota Panowie, tak trzymać Szkoda tylko jeszcze że ta hydraulika głośno pracuje(może i z tym sobie jeszcze jakoś poradzicie). Myślę że wiecie kto to napisał(wiem że to czytacie) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 26 Listopada 2007 Skąd biorą te carrao do farmtraca bo słyszałem że z brazyli? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 26 Listopada 2007 A może z Radomia , i nie tylko do Farmera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 26 Listopada 2007 A może z Radomia , i nie tylko do Farmera. Masz jakieś konkretniejsze info, a do czego jeszcze jak nie tylko do farmera?> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzik 0 Napisano 27 Listopada 2007 same i zetor wsadzają cararo tylko nie z radomi a z jakiejs wioski z pod lublina(chyba)............ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 9 Grudnia 2007 Co sądzicie o kredycie fabrycznym farmera oprocentowanie miesięczne 1,29% więc jak sobie policzyłem roczne wychodzi około 9% - to dużo czy mało? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 9 Grudnia 2007 Co sądzicie o kredycie fabrycznym farmera oprocentowanie miesięczne 1,29% więc jak sobie policzyłem roczne wychodzi około 9% - to dużo czy mało?Gdzieś ty się uczył matematyki bo po mojemu wychodzi sporo ponad 15% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 9 Grudnia 2007 Co sądzicie o kredycie fabrycznym farmera oprocentowanie miesięczne 1,29% więc jak sobie policzyłem roczne wychodzi około 9% - to dużo czy mało?Gdzieś ty się uczył matematyki bo po mojemu wychodzi sporo ponad 15% http://www.infor.pl/kalkulatory/stopa_procentowa.html#wynikiformUżyj kolego kalkulatora kredytowegops, zaraz po nowym roku bronie magistra z matematyki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 9 Grudnia 2007 http://www.infor.pl/kalkulatory/stopa_procentowa.html#wynikiformUżyj kolego kalkulatora kredytowegops, zaraz po nowym roku bronie magistra z matematyki Sugerowałbym użycie rozumu bo sam kalkulator może nie podziałać na egzaminie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 9 Grudnia 2007 A ja liczę to tak i nie bronię mgi go nie mam tak na chłopski rozum 1 wersja 1%wpłaty 880zł22% Vatu 19360zł84 raty po 1398zł 118312złRazem 137672zł 2wersja 20% wpłaty 17600zł22% Vatuł 19300zł84 raty po 1138zł 95592złRazem 132552złmoże jeszcze jakieś opłaty A to cały koszt w 1 wersji jest ponad 28%A koszt w 2 wersji jest 23,5% Przyjmójąc wartość netto 88000zł +22%vat=107300zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 9 Grudnia 2007 A ja liczę to tak i nie bronię mgi go nie mam tak na chłopski rozum 1 wersja 1%wpłaty 880zł22% Vatu 19360zł84 raty po 1398zł 118312złRazem 137672zł 2wersja 20% wpłaty 17600zł22% Vatuł 19300zł84 raty po 1138zł 95592złRazem 132552złmoże jeszcze jakieś opłaty A to cały koszt w 1 wersji jest ponad 28%A koszt w 2 wersji jest 23,5% Przyjmójąc wartość netto 88000zł +22%vat=107300zł Dobrze liczysz, tylko największy problem to może być ta cena, bo jeśli kredyt fabryczny to prawdopodobnie ciągnik prosto od producenta po cenie bez upustów, ale wystarczy prosty kalkulator matematyczny żeby policzyć że wychodzi 9% oprocentowania realnego, bo to co podają niektóre banki 4 czy 6 % to też pic na wode bo koszty ukryte w postaci ubespieczenia kredytu prowizji opłat itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kserkses 0 Napisano 9 Grudnia 2007 A ja liczę to tak i nie bronię mgi go nie mam tak na chłopski rozum 1 wersja 1%wpłaty 880zł22% Vatu 19360zł84 raty po 1398zł 118312złRazem 137672zł 2wersja 20% wpłaty 17600zł22% Vatuł 19300zł84 raty po 1138zł 95592złRazem 132552złmoże jeszcze jakieś opłaty A to cały koszt w 1 wersji jest ponad 28%A koszt w 2 wersji jest 23,5% Przyjmując wartość netto 88000zł +22%vat=107300zł Dobrze liczysz, tylko największy problem to może być ta cena, bo jeśli kredyt fabryczny to prawdopodobnie ciągnik prosto od producenta po cenie bez upustów, ale wystarczy prosty kalkulator matematyczny żeby policzyć że wychodzi 9% oprocentowania realnego, bo to co podają niektóre banki 4 czy 6 % to też pic na wode bo koszty ukryte w postaci ubespieczenia kredytu prowizji opłat itd.mnie w wersji z wkładem własnym wyszła cena o prawie 36% wyższa od ceny wyjściowej, przecież nie liczymy wkładu własnego i Vat-u, czyli kredyt wynosi 70400 złotych a spłacimy 95592 jeszcze nie wiadomo ile kosztów będzie poza tym. Co ciekawe w pierwszej wersji wyszło mi niższe oprocentowanie bo łącznie spłacone raty przewyższyły kredyt o niecałe 35%, od kredytu 87120 złotych spłacimy 117432Jak oni liczyli te procenty to sam nie wiem Każdy kto ma do czynienia z jakimkolwiek bankiem czy kredytem wie że wszystko trzeba policzyć wiele razy i jeszcze będzie czekać wiele niespodzianek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qurde 0 Napisano 10 Grudnia 2007 cześć wszystkim niebieżcie tego kredytu fabrycznego bo ja chciałem go wziaść i okazało się że jak przyszło co do czego to okazało sie , że oprocentowanie moze uledz zmianie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 10 Grudnia 2007 cześć wszystkim niebieżcie tego kredytu fabrycznego bo ja chciałem go wziaść i okazało się że jak przyszło co do czego to okazało sie , że oprocentowanie moze uledz zmianie Tak samo pewnie z kredytem fabrycznym farmtracka na 3 % i innymi tego typu, trzeba będzie zakręcić sie na linie "nowe technologie" kredyt preferencyjny na 3,38% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qurde 0 Napisano 11 Grudnia 2007 a to ma dopiero wejsc ten kredyt nowe technologie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 11 Grudnia 2007 a to ma dopiero wejsc ten kredyt nowe technologie Nie wiesz konkretnie kiedy i czy to będzie na dokładnie tej samej zasadzie co młody rolnik tylko minimalnie wyższe oprocentowanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qurde 0 Napisano 11 Grudnia 2007 Do chocholik23 i też mz być dla młodych rolników . Bo ja piszę za tatę a o n ma50lat a na mnie nie moze narazie wziąść żadnego kredytu bo niemam ziemia a jemu brakuje do struktóralnej. a chciałby wziąść tego farmera 8244c2 znajomy ma i bardzo sobie go chwali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 11 Grudnia 2007 Do chocholik23 i też mz być dla młodych rolników . Bo ja piszę za tatę a o n ma50lat a na mnie nie moze narazie wziąść żadnego kredytu bo niemam ziemia a jemu brakuje do struktóralnej. a chciałby wziąść tego farmera 8244c2 znajomy ma i bardzo sobie go chwali Właśnie w tej samej sytuacji jestem ojciec ma 50 lat i przed strukturalną chcemy coś kupić, ale bliżej jestem decyzji na farmtracka niż farmera, no ale to zależy od kredytu, a nie wiesz dokładnie kiedy będzie można sie ubiegać o ten kredyt noiwe technologie? podbno banki od lutego dostaja nową pule na kredyty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 11 Grudnia 2007 Qurde napisał: cześć wszystkim niebieżcie tego kredytu fabrycznego bo ja chciałem go wziaść i okazało się że jak przyszło co do czego to okazało sie , że oprocentowanie moze uledz zmianie Chochlik23Tak samo pewnie z kredytem fabrycznym farmtracka na 3 % i innymi tego typu, trzeba będzie zakręcić sie na linie "nowe technologie" kredyt preferencyjny na 3,38% Na dzień dzisiejszy żaden bank wam nie da kredytu ze stałą stopą oprocentowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 11 Grudnia 2007 Qurde napisał: cześć wszystkim niebieżcie tego kredytu fabrycznego bo ja chciałem go wziaść i okazało się że jak przyszło co do czego to okazało sie , że oprocentowanie moze uledz zmianie Chochlik23Tak samo pewnie z kredytem fabrycznym farmtracka na 3 % i innymi tego typu, trzeba będzie zakręcić sie na linie "nowe technologie" kredyt preferencyjny na 3,38% Na dzień dzisiejszy żaden bank wam nie da kredytu ze stałą stopą oprocentowania To jest jakiś kredyt bezpieczny? jakich kredytów się nei bać czy preferncyjne są bezpieczne, bo z tymi fabrycznymi to już ursus ludzi nastraszył Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qurde 0 Napisano 11 Grudnia 2007 preferenccyjne są bezpieczne ale te chyba tylko do końca roku sa to jak ktoś ma brac to niech się streszcza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach