Skocz do zawartości
zbych

Wszystko o ciągnikach Farmer

Rekomendowane odpowiedzi

jaro- no fakt.. szacuneczek dla Ciebie.

krzysiek.1970 -dużo zdrowia i stalowych nerwów - podczas użytkowania F.

Kiedys wyczytałem w prasie ,że Farmer jest montowany ze sprawdzonych i niezawodnych podzespołów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys wyczytałem w prasie ,że Farmer jest montowany ze sprawdzonych i niezawodnych podzespołów...

Wiesz podzespoły mogą być OK, tylko ten montaż

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Linka była cała bo to już druga, aco do sprzęgła to do wymiany łożysko oporowe i łapki od pierwszego stopnia końce wykruszone prawdopodobnie to one popsuły łożysko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie chciałem zwrócić honor serwisowi ponieważ kiedyś napisałem że podchodzą olewczo do klienta, a ostatnio ich zachowanie podobało mi się i sposób załatwienia sprawy również> Dobra robota Panowie, tak trzymać Szkoda tylko jeszcze że ta hydraulika głośno pracuje(może i z tym sobie jeszcze jakoś poradzicie). Myślę że wiecie kto to napisał(wiem że to czytacie) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A może z Radomia , i nie tylko do Farmera.

Masz jakieś konkretniejsze info, a do czego jeszcze jak nie tylko do farmera?>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

same i zetor wsadzają cararo tylko nie z radomi a z jakiejs wioski z pod lublina(chyba)............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sądzicie o kredycie fabrycznym farmera oprocentowanie miesięczne 1,29% więc jak sobie policzyłem roczne wychodzi około 9% - to dużo czy mało?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Co sądzicie o kredycie fabrycznym farmera oprocentowanie miesięczne 1,29% więc jak sobie policzyłem roczne wychodzi około 9% - to dużo czy mało?
Gdzieś ty się uczył matematyki bo po mojemu wychodzi sporo ponad 15%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gdzieś ty się uczył matematyki bo po mojemu wychodzi sporo ponad 15%

http://www.infor.pl/kalkulatory/stopa_procentowa.html#wynikiform

Użyj kolego kalkulatora kredytowego

ps, zaraz po nowym roku bronie magistra z matematyki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja liczę to tak i nie bronię mgi go nie mam tak na chłopski rozum

1 wersja

1%wpłaty 880zł

22% Vatu 19360zł

84 raty po 1398zł 118312zł

Razem 137672zł

2wersja

20% wpłaty 17600zł

22% Vatuł 19300zł

84 raty po 1138zł 95592zł

Razem 132552zł

może jeszcze jakieś opłaty

A to cały koszt w 1 wersji jest ponad 28%

A koszt w 2 wersji jest 23,5%

Przyjmójąc wartość netto 88000zł +22%vat=107300zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 wersja

1%wpłaty 880zł

22% Vatu 19360zł

Razem 137672zł

2wersja

20% wpłaty 17600zł

22% Vatuł 19300zł

Razem 132552zł

Przyjmójąc wartość netto 88000zł +22%vat=107300zł

Dobrze liczysz, tylko największy problem to może być ta cena, bo jeśli kredyt fabryczny to prawdopodobnie ciągnik prosto od producenta po cenie bez upustów, ale wystarczy prosty kalkulator matematyczny żeby policzyć że wychodzi 9% oprocentowania realnego, bo to co podają niektóre banki 4 czy 6 % to też pic na wode bo koszty ukryte w postaci ubespieczenia kredytu prowizji opłat itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 wersja

1%wpłaty 880zł

22% Vatu 19360zł

Razem 137672zł

2wersja

20% wpłaty 17600zł

22% Vatuł 19300zł

Razem 132552zł

Przyjmując wartość netto 88000zł +22%vat=107300zł

Dobrze liczysz, tylko największy problem to może być ta cena, bo jeśli kredyt fabryczny to prawdopodobnie ciągnik prosto od producenta po cenie bez upustów, ale wystarczy prosty kalkulator matematyczny żeby policzyć że wychodzi 9% oprocentowania realnego, bo to co podają niektóre banki 4 czy 6 % to też pic na wode bo koszty ukryte w postaci ubespieczenia kredytu prowizji opłat itd.

mnie w wersji z wkładem własnym wyszła cena o prawie 36% wyższa od ceny wyjściowej, przecież nie liczymy wkładu własnego i Vat-u, czyli kredyt wynosi 70400 złotych a spłacimy 95592 jeszcze nie wiadomo ile kosztów będzie poza tym.

Co ciekawe w pierwszej wersji wyszło mi niższe oprocentowanie bo łącznie spłacone raty przewyższyły kredyt o niecałe 35%, od kredytu 87120 złotych spłacimy 117432

Jak oni liczyli te procenty to sam nie wiem

Każdy kto ma do czynienia z jakimkolwiek bankiem czy kredytem wie że wszystko trzeba policzyć wiele razy i jeszcze będzie czekać wiele niespodzianek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cześć wszystkim niebieżcie tego kredytu fabrycznego bo ja chciałem go wziaść i okazało się że jak przyszło co do czego to okazało sie , że oprocentowanie moze uledz zmianie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
cześć wszystkim niebieżcie tego kredytu fabrycznego bo ja chciałem go wziaść i okazało się że jak przyszło co do czego to okazało sie , że oprocentowanie moze uledz zmianie

Tak samo pewnie z kredytem fabrycznym farmtracka na 3 % i innymi tego typu, trzeba będzie zakręcić sie na linie "nowe technologie" kredyt preferencyjny na 3,38%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
a to ma dopiero wejsc ten kredyt nowe technologie

Nie wiesz konkretnie kiedy i czy to będzie na dokładnie tej samej zasadzie co młody rolnik tylko minimalnie wyższe oprocentowanie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do chocholik23 i też mz być dla młodych rolników . Bo ja piszę za tatę a o n ma50lat a na mnie nie moze narazie wziąść żadnego kredytu bo niemam ziemia a jemu brakuje do struktóralnej. a chciałby wziąść tego farmera 8244c2 znajomy ma i bardzo sobie go chwali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Do chocholik23 i też mz być dla młodych rolników . Bo ja piszę za tatę a o n ma50lat a na mnie nie moze narazie wziąść żadnego kredytu bo niemam ziemia a jemu brakuje do struktóralnej. a chciałby wziąść tego farmera 8244c2 znajomy ma i bardzo sobie go chwali

Właśnie w tej samej sytuacji jestem ojciec ma 50 lat i przed strukturalną chcemy coś kupić, ale bliżej jestem decyzji na farmtracka niż farmera, no ale to zależy od kredytu, a nie wiesz dokładnie kiedy będzie można sie ubiegać o ten kredyt noiwe technologie? podbno banki od lutego dostaja nową pule na kredyty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qurde napisał:

Chochlik23

Tak samo pewnie z kredytem fabrycznym farmtracka na 3 % i innymi tego typu, trzeba będzie zakręcić sie na linie "nowe technologie" kredyt preferencyjny na 3,38%

Na dzień dzisiejszy żaden bank wam nie da kredytu ze stałą stopą oprocentowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Qurde napisał:

Chochlik23

Na dzień dzisiejszy żaden bank wam nie da kredytu ze stałą stopą oprocentowania

To jest jakiś kredyt bezpieczny? jakich kredytów się nei bać czy preferncyjne są bezpieczne, bo z tymi fabrycznymi to już ursus ludzi nastraszył

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

preferenccyjne są bezpieczne ale te chyba tylko do końca roku sa to jak ktoś ma brac to niech się streszcza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi