Chochlik23 0 Napisano 28 Lutego 2008 innego tura nie można montować na farmerze jak z sokówlki, dieler jak pytałem o farmera mówił ze tylko sokółka, a może by tak tur 4 z pol motu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacekzukowo 0 Napisano 28 Lutego 2008 Ok z Sokółki może być teraz robią porządne ramy ale na początku była krótsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 7 Marca 2008 to ile pali taki farmer podczas pracy z łądowaczem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stasio1 0 Napisano 8 Marca 2008 to ile pali taki farmer podczas pracy z łądowaczem?Nie wim nigdy nie liczyłem tego. Eletkto-hydrauliczne sprzęgło w farmerze?? hmm... Sprawdź! http://www.agrofoto.pl/forum/Sprzeglo-elektro-hydrauliczne-t8610.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
awe 0 Napisano 8 Marca 2008 to ile pali taki farmer podczas pracy z łšdowaczem? Zależy od długoc ramy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 10 Marca 2008 Nie ma żadnej opcji na tłumik w rogu kabiny przy silniku mmz? haki cbm są rozumemi ze w standardzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek.1970 0 Napisano 10 Marca 2008 http://www.farmer.net.pl/opis8248.html ,tu masz taki ciągnik( wkrótce w sprzedaży), a haki to standard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 15 Marca 2008 ale to nowy model a byc a czy w tych obecnie produkownych z mmz d 243 są tłumiki w rogu kabiny? bo farmer ma umowe że jeszcze krótką serie może puścić z euro 1 a potem musi nowy model puścić\\\ i tu pytanie czy skożystać z okazji i kupić ostatnie farmery ze starym sorawdzonym mmz z euro 1 który to tak mało pali, czy brać 8441 która to dzięki silnikowi przystsowanemu do euro 3 z jednostkowego spalania 254g/kw spala teraz 220g/kw sory ale w taki spadek spalania ajkos nie wierze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek.1970 0 Napisano 18 Marca 2008 Sam sobie odpowiedziałeś stare sprawdzone lub nowe niewiadome.Spadek mocy i wzrost zużycia paliwa.Tłumnik po gwarancji możesz zamontowac gdzie ci pasuje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 21 Marca 2008 Korzystał ktoś z tego finansowania fabrycznego farmera? korzystne to jest tak wogóle, czy korzystając z tego finansowania nie jest tak że można zapomnieć o rabatach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Qurde 0 Napisano 23 Marca 2008 Korzystał ktoś z tego finansowania fabrycznego farmera? korzystne to jest tak wogóle, czy korzystając z tego finansowania nie jest tak że można zapomnieć o rabatach?nie kożystajcie z tego finansowania to jest taka lipa i raty nie ś stałe jak mówiono na początku ciągnika kosztuje 100000 zł to po spłacie wychodzi 135000 zł . Sam chciałem tak wziąść . ale w ostatniej chwili się wycofałem i teraz sie cieszę jak mówią że stopy procentowe rosna .Kupiłem sobie zamiast fARMERA mf 6150 95 KM I NARAZIE JESTEM ZADOWOLONY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 23 Marca 2008 coś mi sie wydaje że zwykły kredyt w banku tak samo wyjdzie jak ten fabryczny farmera wiec p oco wogóle zwracać głowe takimi głupotami jak ten kredyt fabryczny czyżby szukali frajerów zeby ktoś sie łapnoł na taki kredyt, mam nadzieje że firma nei myśli w ten sposób również o swoich ciągnikach ps. Czy ktoś na ppr ma farmerka z jd? czy te ciągniki poza silniakmni różnią sie czymś o dtych z mmz>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PietrekO2 0 Napisano 25 Marca 2008 http://www.agromash.com.ua - jest tu coś ciekawego o farmerze. Z tego co zrozumiałem farmer jest tak naprawdę projektem ukraińskich a nie polskich konstruktorów! Może tak naprawdę Farmer jest firmą ukraińską, a w Polsce jest tylko montaż? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 25 Marca 2008 Fakt w sokółce chyba dużo wcześniej montowali właściwie to samo co mtz a dopiero potem na podzespołąch carraro, a tak wogóle to jak uważacie jaki model farmera jest najbardziej udany, bo chyba te 100km to nienajlepiej wyszły i do tego nie ma rewersa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbych 0 Napisano 25 Marca 2008 Chochlik ja mam z mmz ale to co wiem napewno to oprócz silników to jeszcze pompy hydr mają inne ten z jd ma polską a ten z mmz od wschodnich sąsiadów, pneumatyka również jest inna i ma wyjście nie jedno a trzy czyli do przyczep np samochodowych, nie ma tego łącznika pomiędzy silnikiem a skrzynią dzięki czemu jest krutszy i lżejszy Strasznie długo kombinujesz z tym ciągnikiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 28 Marca 2008 Korzystał ktoś z tego finansowania fabrycznego farmera? korzystne to jest tak wogóle, czy korzystając z tego finansowania nie jest tak że można zapomnieć o rabatach?nie kożystajcie z tego finansowania to jest taka lipa i raty nie ś stałe jak mówiono na początku ciągnika kosztuje 100000 zł to po spłacie wychodzi 135000 zł . Sam chciałem tak wziąść . ale w ostatniej chwili się wycofałem i teraz sie cieszę jak mówią że stopy procentowe rosna .Kupiłem sobie zamiast fARMERA mf 6150 95 KM I NARAZIE JESTEM ZADOWOLONY Kiedy dowiedywałeś się o ten kredyt fabryczny? Rozmawialem dzisaj z dielerem, bo akurat przyjechał z farmerkiem na lawecie na targ i teraz ten kredyt fabryczny jest na 3% w skali roku rozłożony na 7 lat przy wpłacie 20%, nie wyliczał mi wysokości raty ale napewno będzie niższa jak wcześniej gdy to było 1,29% miesięcznie,kwestia tylko czy te oprocentowanie jest zmienne i co będzie za kilka lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bodzio4321 0 Napisano 5 Kwietnia 2008 Które są lepsze farmery z silnikami JD czy MMZ i które mniej palą? Bo chcę kupic cos do ładowacza czołowego a zachodnie ciagniki są za drogie:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bodzio4321 0 Napisano 5 Kwietnia 2008 Które farmery są lepsze te z silnikiem JD czy MMZ? bo chce cos kupic do ładowacza czołowego zeby podnosic sianokiszonke a zachodnie cagniki sa drogie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelmf 0 Napisano 7 Kwietnia 2008 Korzystał ktoś z tego finansowania fabrycznego farmera? korzystne to jest tak wogóle, czy korzystając z tego finansowania nie jest tak że można zapomnieć o rabatach?nie kożystajcie z tego finansowania to jest taka lipa i raty nie ś stałe jak mówiono na początku ciągnika kosztuje 100000 zł to po spłacie wychodzi 135000 zł . Sam chciałem tak wziąść . ale w ostatniej chwili się wycofałem i teraz sie cieszę jak mówią że stopy procentowe rosna .Kupiłem sobie zamiast fARMERA mf 6150 95 KM I NARAZIE JESTEM ZADOWOLONY Kiedy dowiedywałeś się o ten kredyt fabryczny? Rozmawialem dzisaj z dielerem, bo akurat przyjechał z farmerkiem na lawecie na targ i teraz ten kredyt fabryczny jest na 3% w skali roku rozłożony na 7 lat przy wpłacie 20%, nie wyliczał mi wysokości raty ale napewno będzie niższa jak wcześniej gdy to było 1,29% miesięcznie,kwestia tylko czy te oprocentowanie jest zmienne i co będzie za kilka latTo oprocentowanie jest na bank zmienne bo kredyt idzie przez banka a żaden bank nie pujdzie na stałe oprocentowanie ( oni mówia że niechcą wrazie zmniejszenia stup aby klijent płacił więcej ) ale jak wiadomo stpy procentowe cały czas idą w gurę . Po mo jemu jeżeli by tego kredytu udzielał producent mogło by to byc na stały procent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GDYNIA JASIU 0 Napisano 8 Kwietnia 2008 wIECIE MOZE KIEDY WEJDZIE NA RYNEK NOWY F3????????? I ile bedą za niego Wołać??????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GDYNIA JASIU 0 Napisano 8 Kwietnia 2008 No właśnie a co myslicie o tymhttp://www.kupsprzedaj.pl/maszyny/rolnicze/traktory_ciagniki/showAdvert1332009.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 10 Kwietnia 2008 Poczytaj posty w temacie NH. Ogólnie model TD odradzają - rozwiązania techniczne przeniesienia napędu rodem z Ursusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GDYNIA JASIU 0 Napisano 11 Kwietnia 2008 Poczytaj posty w temacie NH. Ogólnie model TD odradzają - rozwiązania techniczne przeniesienia napędu rodem z Ursusa. Dzieki a myslałem ze bedzie lepszy od naszego Farmera a nie wiesz kiedy wchodzi i za ile F3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bodzio4321 0 Napisano 12 Kwietnia 2008 Ile pali farmer z silnikiem john deera na hektar orki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Chochlik23 0 Napisano 4 Maja 2008 wIECIE MOZE KIEDY WEJDZIE NA RYNEK NOWY F3????????? I ile bedą za niego Wołać??????? f3? ten z silnikiem d245 82km? chyba ze 6 tyś droższy od tego najtańszego czyli około 113 tyś Panowie dajcie sobie spokój z tymi farmerami z silnikami jd itd, bez urazy do właścicieli bo może i złe nie są te ciągniki ale mamy taki niski kurs euro że za 120 tyś można kupić df agrofarma lub same explorera, kubotę lub z dobrym wiatrem jd 5620, co innego gdy euro stało po 4zł wtedy te ciągniki zachodnich marek było średnio o 20 tyś droższe niż obecnie, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach