Ryszardbien 0 Napisano 23 Marca 2011 Czy ma ktos z was doswiadczenie w kontraktach terminowych na towary?Chciałbym się tym zająć, ale nie do końca wiem jak i czy wogóle się to opłaca.Dziękuję za wszelką pomoc.PozdrawiamR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
milosz69 0 Napisano 24 Marca 2011 Kontrakty terminowe jest to bardzo fajna sprawa.Dzięki nim możesz sobie zabezpieczać cenę.Na przykład posiadasz pszenicę, będzisz ją sprzedawał na przykład za miesiąc, ale sądziś, że ceny osiągnełay swoje maksimum już dziś. Możesz na platformie inwestycyjnej sprzedać kontrkaty terminowe na pszenicę. Jeśli cena spadnie tak jak sądziłeś, zarbisz tym samym na kontraktach.Gdybyś się jednak pomylił, stracisz na kontraktach, ale drożej sprzedasz swoją pszenicę. Czyli albo można wyjść na zero, albo zarabić. Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 24 Marca 2011 A niema tam przypadkiem zastosowanych jakichs lewarów? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
milosz69 0 Napisano 25 Marca 2011 Tak jest lewar, czyli aby kupić kontrakt potrzebujemy mieć zablokowane na rachunku przykładowo tylko 10% z wartości całego kontraktu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ryszardbien 0 Napisano 30 Marca 2011 Ok, Miłosz, dziękuję za odpowiedzi, a czy mógłbyć polecić mi jakiegoś dobrego brokera? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Przemek21 0 Napisano 30 Marca 2011 sprzedajesz kontrakt na rzepak 50 t po 350 euro na rynku cena wzrasta do 450 czyli 100euro na minus x 50 = 5000euro =~ 20000zł jezeli nie bedziesz miał tej kwoty na koncie to kontrakt sam się zamknie na stracie albo pszenica kontrak poszedł do 273 euro a w Polsce cena nie zmieniała sję w tym zakresie - chyba ze pókałem nie tam gdzie trzeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
milosz69 0 Napisano 7 Kwietnia 2011 Ryszard, ja jestem zadowolony z Dif Broker http://www.difbroker.com/web/pl_pl/home z tego co wiem mają najniższe opłaty oraz co bardzo ważne bardzo przyjazną obsługę, która jest bardzo pomocna pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach