Skocz do zawartości
Mateuszmati

t25 zapowietrzający sie

Rekomendowane odpowiedzi

witam jestem tutaj nowy i nie bardzo wiem czy pisze w dobrym miejscu ale licze na wyrozumiałośc . Mam taki problem po wymianie filtrów i wyczyszczeniu filtra wstępnego oczyszczania mam problem z instalacja . Po odpowietrzeniu traktor chodzi nie ma z nim problemu jednak po zgaszeniu nawet na chwile i próbie odpalenia traktor zapala na kilka sekund i gaśnie staje sie tym samym zapowietrzony od nowa . Instalacja powinna być szczelna wszystko jest złozone na nowych uszczelkach i wydaje sie w pożądku . Dodam jeszcze ze przed wymiana wszystko było OK . Czy powodem tego moze byc zawieszony zaworek w papie wtryskowej ??? moze ktos miał podobny problem albo dzieki swojemu doswiadczeniu cos doradzi. Z góry dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dasz sobie rękę uciąć, że uszczelki na filtrach dobrze trzymają?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche dziwne ze chodził dobrze przed mojm zdaniem gdzieś masz powietrze w układzie Z chwilom jak ciognik chodzi powietrza nie zasysa a jak zgasisz nastepuje cofnienćie paliwa i zasysa powietrze , morz masz trzasnientom gdzies rurke paliwa roskrenć rurkę od tej która wchodzi do baku i idzie do ostojnika najczensciej tam jest przyczyna pekniencie morzesz wycionć i wtawic woż gumowy + opaski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziekuje koledzy za pomoc . Okazało sie jednak ze wine ponosiły zawieszające sie zaworki w pompce takie plastikowe . pomogła wymiana na nowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi