Skocz do zawartości
pestek6

pompa hydrauliczna c-360

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie takiego typu:A mianowicie kupiłem ursusika c-360 i zamontowałem do niego tura 3 sekcyjnego.Mam hodowlę drobiu i wyrzucałem obornik z kurnika i troszkę po rozgrzaniu oleju miał ciężko,podejrzewam że pompa już wysiada i teraz pyt.jaką polecacie żeby szybko unosił i miał odpowiednią siłę;)Widziałem na allegro takie o wydajności 35 litrów na min.niemiecką za 229 zł i włoską RINO za ok.200zł jest też Zetorowska o wyd.33,5l za 260 zł którą polecacie a może macie namiary na inne bardzo dobre.Nie chcę się bawić w przeróbki pod WOM.Z góry dziękuję za propozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego najlepiej kup sobie normalną pompkę te wzmacniane są nic nie warte szybko padają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlawią się , dławią bo albo filtr jest zapchany albo w oleju tyle opiłków że po chwili w pompie kratery jak po nalocie dywanowym. Albo zawór maksymalny do wyrzucenia. No i pozostaje kwestia chłodzenia oleju który podczas tłoczenia rozgrzewa się i traci parametry. Jak dla mnie różnica w wydajności tych pomp jest żadna. Choć po wymianie zużytej na sprawną komfort pracy pewnie się poprawi.

Ciekawi mnie tylko jedna sprawa. Jak to możliwe że nie obciążona pompa dławi się i to jeszce na śmierć ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi