pestek6 0 Napisano 3 Maja 2011 Mam pytanie takiego typu:A mianowicie kupiłem ursusika c-360 i zamontowałem do niego tura 3 sekcyjnego.Mam hodowlę drobiu i wyrzucałem obornik z kurnika i troszkę po rozgrzaniu oleju miał ciężko,podejrzewam że pompa już wysiada i teraz pyt.jaką polecacie żeby szybko unosił i miał odpowiednią siłę;)Widziałem na allegro takie o wydajności 35 litrów na min.niemiecką za 229 zł i włoską RINO za ok.200zł jest też Zetorowska o wyd.33,5l za 260 zł którą polecacie a może macie namiary na inne bardzo dobre.Nie chcę się bawić w przeróbki pod WOM.Z góry dziękuję za propozycje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziupny2 0 Napisano 13 Lipca 2011 Kolego najlepiej kup sobie normalną pompkę te wzmacniane są nic nie warte szybko padają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek janczak 0 Napisano 14 Lipca 2011 KOLEGA MA RACJE WYDAJNIEJSZE POMPY SZYBCIEJ PADAJĄ Z BRAKU OBCIORZENIA DŁAWIOM SIĘ NA SMIERC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirro 0 Napisano 14 Lipca 2011 A dlawią się , dławią bo albo filtr jest zapchany albo w oleju tyle opiłków że po chwili w pompie kratery jak po nalocie dywanowym. Albo zawór maksymalny do wyrzucenia. No i pozostaje kwestia chłodzenia oleju który podczas tłoczenia rozgrzewa się i traci parametry. Jak dla mnie różnica w wydajności tych pomp jest żadna. Choć po wymianie zużytej na sprawną komfort pracy pewnie się poprawi. Ciekawi mnie tylko jedna sprawa. Jak to możliwe że nie obciążona pompa dławi się i to jeszce na śmierć ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek janczak 0 Napisano 15 Lipca 2011 Kolego mirro ta śmierć to przenośni kowala POZDROWIENIA DLA KOWALI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach