Wienio 0 Napisano 21 Maja 2006 Witam wszystkich, W tym roku kupiłem ponad 10 hektarów ziemi na którym mam łąki, nie posiadam jednak infrastruktury aby zająć sie hodowlą bydła. Wpadłem na pomysł aby zając sie produkcją SIANOKISZONKI i sprzedawac ją. Co sądzicie o tym pomyśle. Jestem z wojewodztwa Pomorskiego i nie wiem czy wogole byliby chętni na kupno takiej paszy a jesli tak to jakie są ceny. Z gory dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robern 0 Napisano 17 Marca 2007 W Podlaskiem i na Mazurach 1 balot kosztuje 60-120 zł (w zależności od wielkości i rodzaju sianokiszonki). Z jednego hektara w ciągu roku uzyskujesz ok. 50 balotów. Koszty produkcji zjada w znacznej mierze folia do owijania! Ze zbytem w moim regionie nie ma problemu. Daj ogłoszenie w poczytnej prasie lokalnej, że poszukujesz kontrahentów - może ktoś się zgłosi! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
emil 0 Napisano 12 Kwietnia 2007 Chciałby sie dowiedziec po ile w Waszch rejonach jest folia do sianokiszonki prod. polskiej z BIERUNIA!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mody rolnik 0 Napisano 14 Kwietnia 2007 heh do Bierunia na Erg to ja mam raptem 10kilosów:)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maja 0 Napisano 14 Kwietnia 2007 Do Wienio kolega kupił 40 balotów po40 zł za sztukę tylko miałbym zastrzeżenia co do jakości. acha baloty 120 na 120 [wielkopolska] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach