Krejzol_3000 0 Napisano 6 Maja 2011 Muszę teraz kupić rozsiewacz do nawozów, przymierzam się do Amazone pojemność przynajmniej jeden BIGBAG i zastanawiam się czy warto dopłacać do ZAU, czym one się w zasadzie różnią(poza wyglądem oczywiście). Nie miałem wcześniej do czynienia z rozsiewaczami zawieszanymi więc proszę o rady, czym się kierować przy wyborze rozsiewacza. Czy opłaca się brać tarcze do wysiewu granicznego? I jeszcze mam pytanie, jak uważacie, czy taka kilku-kilkunastoletnia siewka Amazone, Kuhn czy też Sulky będzie mi się lepiej sprawowała niż nowa marki Promar, Akpil czy też Brzeg(chociaż ten ze względu na cenę raczej odpada). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krejzol_3000 0 Napisano 7 Maja 2011 Muszę teraz kupić rozsiewacz do nawozów, przymierzam się do Amazone pojemność przynajmniej jeden BIGBAG i zastanawiam się czy warto dopłacać do ZAU, czym one się w zasadzie różnią(poza wyglądem oczywiście). Nie miałem wcześniej do czynienia z rozsiewaczami zawieszanymi więc proszę o rady, czym się kierować przy wyborze rozsiewacza. Czy opłaca się brać tarcze do wysiewu granicznego? I jeszcze mam pytanie, jak uważacie, czy taka kilku-kilkunastoletnia siewka Amazone, Kuhn czy też Sulky będzie mi się lepiej sprawowała niż nowa marki Promar, Akpil czy też Brzeg(chociaż ten ze względu na cenę raczej odpada). Pozdrawiam Czy nikt na prawdę nie jest w stanie mi podpowiedzieć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grześ 0 Napisano 9 Maja 2011 Ja mam zau 1501 fajna maszynka sieje równo. ZAF zawsze młodszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krejzol_3000 0 Napisano 9 Maja 2011 ZAU jest starszym modelem niż ZAF? Zawsze wydawało mi się, że jest odwrotnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rusin 0 Napisano 10 Maja 2011 ja w tym roku mam nowego akpila i jestem z niego bardzo zadowolony. sieja rowno. polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krejzol_3000 0 Napisano 10 Maja 2011 AKPIL kosztuje około 6 tysięcy, ciekawe jak będzie z jego żywotnością... ale to się okaże z czasem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach