michu30 0 Napisano 6 Maja 2011 Witam czy miał ktoś taki problem że mając rozdzielnośc majątkową w małżeństwie i każdy z małżonków oddzielne gospodarstwo chcąc złożyc wniosek obszarowy pracownik agencji kazał mu zrezygnowac z jednego numeru gospodarstwa łącząc dwa oddzielne gospodarstwa nie bacząc na ich zobowiązania argumentując że rozdzielnośc majątkowa nie jest dla (słowo zostało usunięte)ów!!! TYLKO ROZWÓD!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DuzyGrzegorz 0 Napisano 5 Maja 2012 Tak, miałem taką sytuację. Obecnie ta sytuacja się zmieniła za sprawą wyroków sądów. Jednak w wielu biurach o tych wyrokach nie wiedzą, Jeżeli dobrze pamiętam to było 2007 roku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kissmy... 0 Napisano 6 Maja 2012 jakich wyroków? z mojej wiedzy wynika, iż nadal sytuacja wygląda tak samo w całym kraju Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DuzyGrzegorz 0 Napisano 6 Maja 2012 Pracuję w ARiMR ale od siedmiu lat jestem na bezpłatnym. Wiem, że były takie sytuacje gdzie sąd uchylał decyzje o odmowie wpisu. Jak chcesz mogę to ustalić, ale to trochę potrwa. Mogę też zapytać MRiRW. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach