XxXMK 0 Napisano 13 Maja 2011 Panowie mam problem z wyciekiem oleju z silnika z przodu.Rok tamu wymieniłem tulejke na kole i simering po 20 mtg pracy zaczął wyciekać olej teraz wymieniłem całe koło pasowe i simering i po 5 mtg pracy zaczyna wychodzić znowu olej - co to ja żle robie ? Troche mi się nie podoba wygląd tego koła tz.jakby nie równo chodziło,miało bicie proszę o porade co z tym zrobić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seweryn7701 0 Napisano 14 Maja 2011 Sprawdz czy wał jest w osi otworu na uszczelniacz. Jeśli nie to naciąga go w jedną stronę i temu szybko się zużywa. Zobacz też czy wszystko jest broste, nie bije na bije i nie jest jajowate. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert23 0 Napisano 15 Maja 2011 Miałem to samo i właśnie wadliwe było koło pasowe, po wstawieniu troche pochodził i pociekło, wymiana simeringa i znów to samo. Wyciągnołem to koło i odwiozłem w ramach reklamacji, koleś w sklepie przyjoł powiedział że pójdzie na zwrot, a dał mi inne i teraz jest ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek janczak 0 Napisano 15 Maja 2011 Jak wchodzi koło pasowe ciasno lub lużno . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XxXMK 0 Napisano 18 Maja 2011 Dzięki Panowie za podpowiedzi , dzisiaj rozebrałem znowu przód ciągnika i zauważyłem że simering jest wytarty z jednej strony czyli wniosek taki że coś z kołem jest nie tak jutro jadę go wymienić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XxXMK 0 Napisano 18 Maja 2011 Dzięki Panowie za podpowiedzi , dzisiaj rozebrałem znowu przód ciągnika i zauważyłem że simering jest wytarty z jednej strony czyli wniosek taki że coś z kołem jest nie tak jutro jadę go wymienić A koło wchodzi ciasno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seweryn7701 0 Napisano 19 Maja 2011 Koło albo otwór w pokrywie nieosiowo do wału. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XxXMK 0 Napisano 22 Maja 2011 Wymieniłem koło na drugie i narazie jest OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach