Skocz do zawartości
XxXMK

Wyciek oleju z silnika C 330

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam problem z wyciekiem oleju z silnika z przodu.Rok tamu wymieniłem tulejke na kole i simering po 20 mtg pracy zaczął wyciekać olej teraz wymieniłem całe koło pasowe i simering i po 5 mtg pracy zaczyna wychodzić znowu olej - co to ja żle robie ? Troche mi się nie podoba wygląd tego koła tz.jakby nie równo chodziło,miało bicie proszę o porade co z tym zrobić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz czy wał jest w osi otworu na uszczelniacz. Jeśli nie to naciąga go w jedną stronę i temu szybko się zużywa. Zobacz też czy wszystko jest broste, nie bije na bije i nie jest jajowate.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem to samo i właśnie wadliwe było koło pasowe, po wstawieniu troche pochodził i pociekło, wymiana simeringa i znów to samo. Wyciągnołem to koło i odwiozłem w ramach reklamacji, koleś w sklepie przyjoł powiedział że pójdzie na zwrot, a dał mi inne i teraz jest ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie za podpowiedzi , dzisiaj rozebrałem znowu przód ciągnika i zauważyłem że simering jest wytarty z jednej strony czyli wniosek taki że coś z kołem jest nie tak jutro jadę go wymienić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dzięki Panowie za podpowiedzi , dzisiaj rozebrałem znowu przód ciągnika i zauważyłem że simering jest wytarty z jednej strony czyli wniosek taki że coś z kołem jest nie tak jutro jadę go wymienić
A koło wchodzi ciasno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymieniłem koło na drugie i narazie jest OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi