Skocz do zawartości
tomas1k

Koszt wiatyraka

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może napisać jaki jest przybliżony koszt postawienia jednego wiatraka i czy są jakieś dofinansowania ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koszty sa ogromne i inwestycja jest zupełnie nieopłacalna, natomiast kolektory sie sprawdzaja i tutaj sa dotacje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wątpię że koszty są ogromne ale że się nie opłaca, w rejonie którym mieszkam sporo ich powstaję wiec jeśli nie opłaca się ich stawiać to po co to robią ? Szczerze to interesuje mnie koszt postawienia wiatraka na własnej ziemi, a nie mam gdzie zasięgnąć języka jakie to są koszty i w jakim czasie się spłacają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czemu ludzie stawiaja te wiatraki.....ale mam na mysli oczywiscie wiatrak dla siebie , i na własny koszt....i to jest zupełnie nieopłacalne.Niestety nie znam kosztów, bo poprostu nie pamietam, ale czytałem taki artykuł gdzie były te wszystkie wyliczenia..z których jasno wynikało ze nie ma sensu sobie zawracac głowy...a druga sprawa to sprzedac nadwyzke energii tez nie jest łatwo...Postaram sie poszperac to moze cos znajde....Chyba ze masz na mysli elektrownie wiatrowe budowane przez firmy????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi