osa21 0 Napisano 22 Listopada 2007 ja w moim u902 mam ciągle jakieś wycieki zaczeło sie od skrzyni, jak to zrobiłem to zaczeło lecieć ze sprężarki, po wymianie pierścieni w sprężarce zaczeło leciez z serwa, jak wymieniłem serwo to zaczeło z rurki od podnośnika i dziś w czasie orki znowu pękła mi rurka od podnośnika ale inna niż wzceśniej, w tym traktorze nie może być tak że olej nie kapie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adi8 0 Napisano 21 Listopada 2008 koledzy ratujcie jak wyeliminować wyciek oleju z silnika do komory sprzegłowej w 360 3p wymieniłem uszczelniacz nie pomogło wymieniłem jeszcze raz uszczelniacz na angielski tak mi gościu doradziła że polski to shit i dalej cieknie POMOCY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcinC-360 0 Napisano 22 Listopada 2008 A to przypadkiem nie jest winny uszczelniacz na wałku sprzęgłowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adi8 0 Napisano 23 Listopada 2008 witajcie macie może instrukcje napraw do mf lub 3p w wersji elektronicznej> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 23 Listopada 2008 koledzy ratujcie jak wyeliminować wyciek oleju z silnika do komory sprzegłowej w 360 3p wymieniłem uszczelniacz nie pomogło wymieniłem jeszcze raz uszczelniacz na angielski tak mi gościu doradziła że polski to shit i dalej cieknie POMOCY sa dwa wyjscia... kup nowy uszczelniacz i moze byc polski (a temu co promuje zagraniczne czesci daj w czape ) wyciagnij sprężynke, rozkrec ja, skroc o ok 0,5 cm, skręć zpowrotem i załóż, jezeli po takiej operacji przeciek bedzie dalej, zostanie tylko przeszlifowanie wału, a po przeszlifowaniu z uszczelniaczem zrob jak wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aras DSL 0 Napisano 25 Listopada 2008 A tam czase w ósemce nie ma simeringu? bo coś mi sie zdaje ze są dwa uszczelniacze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maskin 0 Napisano 25 Listopada 2008 adi napisal ze ma przeciek od silnika... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adi8 0 Napisano 24 Grudnia 2008 witam i dalej problem wymieniłem uszczelniacze (360 3p) na wale z przodu i z tyłu i nadal cieknie proszę o porady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
antoni2008 0 Napisano 28 Grudnia 2008 Katalogi części zamiennych do maszyn rolniczych marki: JOHN DEERE, CLAAS, CASE IHC, NEW HOLLAND, FIAT, FIATAGRI, HESSTON KEMPER, GERINGHOFF. Zaletą katalogu JOHN DEERE jest katalog obrazkowy który pozwala szybko zlokalizować daną część w maszynie. Katalogi są w niemieckiej lub angielskiej wersji językowej a do niektórych maszyn New Holland, Case, Fiat, Hesston opis większości części jest po polsku. Wszystkie katalogi są dostępne na płycie CD w formacie PDF. @mail katalogi_maszyn@interia.pl tel 698145380 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek_z_2006 0 Napisano 13 Lutego 2009 witam i dalej problem wymieniłem uszczelniacze (360 3p) na wale z przodu i z tyłu i nadal cieknie proszę o porady A jesteś pewien, że cieknie na uszczelniaczu? Ja kiedyś w MF 255 miałem podobny przypadek, uszczelniacze wymienione i dalej się lało. Okazało się że ciekło przez uszkodzony brok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tedi 0 Napisano 13 Lutego 2009 Jak cieknie z silnika jak napisałeś to może wał korbowy ma luzy i nim rzuca dlatego cieknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blizniak1 0 Napisano 13 Czerwca 2009 Witam serdecznie! Mam problem z ciapkiem-podnośnik momentami nie podnosi wogóle, a jeśli działa to raczej wolniej niż to było wcześniej. Wczesną wiosną profilaktycznie wymieniłem oringi w pompie bo zaglądałem do mostu.Do tej pory było ok, ma przepracowane 3600mtg od nowości. Czy to już pompa do wymiany czy może rozdzielacz?Proszę o porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarki 0 Napisano 13 Czerwca 2009 sprawdź filtr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blizniak1 0 Napisano 13 Czerwca 2009 sprawdź filtr Filtr przemyłem, ale to nic nie pomogło. Kilka lat temu też słabo podnosił, ale podnosił, wtedy wymiana oringów pomogła. Tym razem pojawiają się momenty, że nie podnosi w ogóle, nawet dodanie gazu nic nie pomaga. Dopiero po dłuższej chwili i wielu próbach rozdzielaczem zadziała, tak jakby najpierw ciągnął powietrze a następnie pociagnął olej (poziom oleju jest w normie). Co jeszcze może być przyczyną takich problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blizniak1 0 Napisano 26 Czerwca 2009 Powodem problemów z podnośnikiem w moim ciapku okazała sie pompa a dokładnie jeden z dwóch oringów w pompie był zepsuty.Po wymianie od razu widać różnice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rasel_1 0 Napisano 21 Lipca 2009 Siemano wszystkim:) Mam taki mały problem może ktoś wie co to może być. Otóż ma mtz tego z małą kabiną. Zrobiony był generalny remont silnika i po złożeniu jakieś tam małe problemy były ale odpalił w było prawie ok. a mianowicie, bardzo ciężko palił na zimnym silniku i przy gwałtownym dodaniu gazu bez obciążenia to kopcił na czarno i to dość intensywnie. A tu nagle pewnego dnia zgasł i już nic się nie dało zrobić. nie zapalił już więcej. I jak by tego było mało to postał trochę i gdy chciałem go zapalić to robił tak jak by pół obrotu wału i coś waliło w silniku, tak jak by metal o metal. No to silnik został rozebrany jeszcze raz tym razem bez rozjeżdżania i nic nie znalazłem, wszystko w porządku. Teraz jestem właśnie w trakcie ponownego składania. Poradźcie co może być przyczyną, że tak ciężko pali?? to może być złe ustawienie pompy i wtrysków?? A i co mogło tak walić w silniku?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtoon 0 Napisano 28 Lipca 2009 znajdź kogoś z pompką do wtryskiwaczy(końcówek), prawdopodobnie są pica warte. Wtryskiwacze tłumaczą dym i problemy z rozruchem. Problemy z rozruchem może też tłumaczyć brak ciśnienia w tłokach(przeważnie dziurawa głowica po renowacji - popatrz przy tulejach zaworowych). Co do walenia w silniku (bardzo rzadka sytuacja) morze chciał "wytknąć nogę" (dla żółtodziobów-pękający wał korbowy wybija dziurę w bloku, pękając przy rozruchu zostaje w misce,) ale to miało by sens gdybyś z pośpiechu zapomniał zalać go olejem=zatarcie panewek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rasel_1 0 Napisano 3 Sierpnia 2009 nie, ani się nie zatarł, ani korbowód nie pękł. koło zębate, które napędza pompę wtryskową jest osadzone na kołkach stalowych i jeden pękł. A co do wtrysków to wina chyba leżała po stronie i pompy i końcówek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sendar 0 Napisano 11 Sierpnia 2009 Polecam sklep internetowy http://sklep.rolniczy24.pl/ asortyment dodany na stronie mają niewielki ale w rzeczywistości mają wszystko do Zachodnich maszyn rolniczych . Szybko tanio i solidnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ewunia23 0 Napisano 31 Sierpnia 2009 ja polecam portal Mascusa, maja oferty na maszyny rolnicze roznego rodzaju a takze akcesoria, z pewnoscia przydatne i latwiej skojarzyc strony zainteresowane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kgal 0 Napisano 9 Marca 2010 witam mam problem z rozrzutnikiem 1-osiowym - b. stary typ - 3,5 t. Kupiłem to dość dawno - poczatkowo ciagąłem c-330 - nie było żadnych problemów (no oprócz standardowych typu urwane listwy czy zerwany łańcuch od napędu wałów) póżniej c-360 - już gorzej - zerwało klin na połaczeniu skrzyni z wałem napędowym (kilka razy), a teraz ciagnę mtz-952 i są jaja bo ostatnio jak urawła się listwa to zahaczyła się o wały rozrzucajace !! i zablokowała wszystko - obleciały zęby na zębatkach od wałów - zerwało klin i jeszcze pękł krzyżak. A problem chyba w tym że nie ma w nim żadnego sprzegła - bo w nim jest chyba sporo przeróbek. Prosze o pomoc - czy rozrzutniki maja jakieś sprzęgła na głownym wale napędowyym - tym co idzie od ciągnika do skrzyni? jak to jest zrobione - jeślim mogę prosić o foto to będe wdzięczny. W internecie na grene znalazem takie części jak "końcówka sprzęgła", "wkładka gumowa" i "wkładka końcówki sprzegła" - u mnie w rozrzutnik nic takiego nie ma!!! pomocy... bo już nie mam nerwów. A te części to tam znalazłem: www.sklep-grene.pl/index.php/cPath/420_ ... /2a/page/2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 9 Marca 2010 Ja mam tandema polskiego i tam jest sprzęgło ale czy takie sprzęgło ma sens w rozżutniku to niewiem. Ciężko by je było wyregulować żeby działało poprawnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harnas141 0 Napisano 9 Marca 2010 J to dopiero mam problem mam 105 konnego case 1055 i nie działa mi w nim napęd i niewiem co robić ostatnio jak sie nim zakopałem to 3 ursusy c-330, 1 c-360 i deutz-fachr dx 4.50 mnie wyciągnęły. Co zrobić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACUS 0 Napisano 9 Marca 2010 nie laduj tyle i nie bedzie ci potrzebne sprzeglo przeciazeniowe,lopaty z tyly zostawiaj wolne zeby delikatnie wystartowal,-to z wlasnego doswiadczenia,najlepiej to kup walek wom ze sprzeglem.czesci zamienne to sa fatalnej jakosci i bez przerwy bedziesz wymienial.z tym case to poszukaj na roznych stronkach jak sie go wlacza lub co sie moglo stac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
harnas141 0 Napisano 10 Marca 2010 Zebym zanlazł to bym sie nie pytał może ktoś będzie wiedział Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach