bakus% 0 Napisano 4 Czerwca 2011 co bedzie wadliwe w sprzegle jesli cały czas slizga czy dokrece czy popuszcze sróby non stop to samo.dodam tylko ze sprzegło było robione w zeszła zime i nie ma zadnych wycieków oleju Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
korsarz 0 Napisano 4 Czerwca 2011 może uszczelniacz poszedł i masz tarcz zaoliwiona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tekmie 0 Napisano 4 Czerwca 2011 Witam.Proponuję sprawdzić stan sprężyn docisku https://picasaweb.google.com/lh/photo/MDqPZhxFjbchzP-PU2dPig?feat=directlink Można po wymontowaniu porównać w sklepie ugięcie(a może są popękane?). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seweryn7701 0 Napisano 5 Czerwca 2011 Mogą być sprężyny. A może być spalona tarcza, kiepska jakość albo niewłaściwa regulacja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek janczak 0 Napisano 5 Czerwca 2011 Podejrzewam ze na kole zamachowym startom powierzchnie styku tarczy sprzegłowej wymontuj koło i przetocz ile stoczysz w środku to tyle samo zebrać trzeba po zewnotrz koła Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bakus% 0 Napisano 5 Czerwca 2011 z tym sprzegłem od poczatku jak wymieniłem tarcze było cos nie tak .jak zmieniałem z 4 na 5 na wiekszych obrotach to po zmianie silnik ma duze obroty a po chwili dopiero tak jakby dopiero łapało.ten rok do zimy jeszcze na nim pojeżdze a przez zime bede grzebac z dociskiem. na to koło tez popatrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seweryn7701 0 Napisano 5 Czerwca 2011 To prawdopodobnie jest tak jak napisał jacek. Rozbierz to jeszcze raz i napisz jak wygląda powierzchnia koła zam. i docisku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bakus% 0 Napisano 5 Czerwca 2011 a dokładnie o co chodzi z tym kołem zamachowym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seweryn7701 0 Napisano 6 Czerwca 2011 Wtarta jest powierzchnia z którą współpracuje tarcza sprzęgłowa. Jak to miejsce przetoczysz np. dwa milimetry to oddala się to miejsce od docisku o tyle samo i słabnie siła z jaką działa on na tarczę. Może ślizgać a na pewno będzie jak się znów wytrze. Dla tego trzeba o tyle samo przetoczyć miejsce przylegania obudowy docisku do koła zamachowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach