Skocz do zawartości
bakus%

sprzegło c 330

Rekomendowane odpowiedzi

co bedzie wadliwe w sprzegle jesli cały czas slizga czy dokrece czy popuszcze sróby non stop to samo.dodam tylko ze sprzegło było robione w zeszła zime i nie ma zadnych wycieków oleju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejrzewam ze na kole zamachowym startom powierzchnie styku tarczy sprzegłowej wymontuj koło i przetocz ile stoczysz w środku to tyle samo zebrać trzeba po zewnotrz koła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym sprzegłem od poczatku jak wymieniłem tarcze było cos nie tak .

jak zmieniałem z 4 na 5 na wiekszych obrotach to po zmianie silnik ma duze obroty a po chwili dopiero tak jakby dopiero łapało.ten rok do zimy jeszcze na nim pojeżdze a przez zime bede grzebac z dociskiem. na to koło tez popatrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawdopodobnie jest tak jak napisał jacek. Rozbierz to jeszcze raz i napisz jak wygląda powierzchnia koła zam. i docisku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtarta jest powierzchnia z którą współpracuje tarcza sprzęgłowa. Jak to miejsce przetoczysz np. dwa milimetry to oddala się to miejsce od docisku o tyle samo i słabnie siła z jaką działa on na tarczę. Może ślizgać a na pewno będzie jak się znów wytrze. Dla tego trzeba o tyle samo przetoczyć miejsce przylegania obudowy docisku do koła zamachowego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi