arturkj 0 Napisano 28 Maja 2006 Posiałem facelia błękitną w tym roku jako poplon i mam pare problemów. W tej chwili pole zaczyna zarastać chwastami. Więc szukam środka do ochrony faceli i na zniszczenie chwastów. Artur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrez 0 Napisano 28 Maja 2006 zobacz tu http://www.wodr-bratoszewice.agro.pl/rada/Rada6_2001/agrotechnik.htm#a5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjacek 0 Napisano 29 Maja 2006 Artur z opryskaniem facelii jest problem nigdzie niema informacji o środkach dostępnych po wschodach. Ja mam facelię na nasiona przed siewem pryskałem AFALONEM DYSPERYJNYM ale i tak niepodziałał na rdest plamisty i miałem ten sam problem odważyłem się i zaryzykowałem opryskałem facelię GOLTIXEM 700 EC facelia troszkę się przypaliła ale żyje a chwast schnie a więc jest OK. można śmiało pryskaź dawka 2l/ha.Już jest 10 dni po zabiegu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
waldek 0 Napisano 29 Maja 2006 Artur z opryskaniem facelii jest problem nigdzie niema informacji o środkach dostępnych po wschodach. Ja mam facelię na nasiona przed siewem pryskałem AFALONEM DYSPERYJNYM ale i tak niepodziałał na rdest Osobiście nie miałem problemów z rdestami ale stosuję dodatkowo trifluraninę przed siewem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wjacek 0 Napisano 29 Maja 2006 Na drugi rok zastosuję Panidę 330 EC i gwarantuję, że będzie OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturkj 0 Napisano 1 Czerwca 2006 Dzięki wszystkim za odpowiedź. Znalazłem informacje o GOLTIX 700 SC anie GOLTIX 700 EC jak *wjacek* napisał, więc chciałem się upwenić czy to jest pomyłka w piśmie albo niemogłem znaleść etykietki na ten środek. Firma BAYER produkje ten środek ale na stronie www.bayercropscience.pl nie znalazłem żadnych informacji dopiero na http://www.bip.minrol.gov.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach