karol3 0 Napisano 27 Lipca 2011 Witam Chciałbym się dowiedzieć jaką wydajność/parametry ma NH 1520 lub 1530 ?Chciałem zakupić tego new Hollanda Liczę na pomoc.Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciemnyarek 0 Napisano 29 Lipca 2011 Witam!Jestem szczęśliwym posiadaczem 1520 od 3 sezonów.Szerokość koszenia to 3m.Jeśli chodzi o mnie jestem z tego kombaniku bardzo zadowolony.Posiada silnik 4 cyl.Forda(1530 maja już 6 cyl).Wydaje mi się że te ok 80 KM w zupełności wystarcza .Zużycie paliwa to ok 7-8 l .Kosiłem raz równolegle z sasiadem co jechał Rekordem,zboże było porównywalne i wcale nie zostawałem w tyle.Oczywiście na 1520 musi zrobić wiecej "kółek" i ma mniejszy zbiornik i dlatego dłużej kosi ha.Na "normalnym" zbożu na ha trzeba poświęcić 1godz 20 min.Ocxzywiście wszystko zależy od zboża.Czyści bardzo dobrze,nie ma problemu z chłodnicą.Od 3 lat jak go posiadam nic w nim nie remontowałem.Jak go kupiłem to jedynie ponaciągałem podajniki,poskracałem łańcuchy.W roku koszę u siebie trochę ponad 10 ha.Poprzedni własciciel kosił ponad 30.http://www.konedata.net/nh1520.htmTutaj Znajdziesz trochę o serii 15xx.Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach