FIGIEL 0 Napisano 31 Lipca 2011 POD ZAWLECZKĄ OD SPODU NA SPRZEGLE TAM GDZIE MA LECIEC OLEJ PRZECIEKAJACY Z USZCZELNIEŃ WŁASNIE CIEKNIE MI OLEJ A ZWŁASZCZA WTEDY GDY STANĘ PRZODEM NIZEJ PODEJRZEWAM ZE TO ZE SKRZYNI BIEGÓW JAK TAM TRZEBA WYMIENIC TE USZCZELNIENI CZY TRZEBA ROZJECHACCIAGNIK CZY MOZNA INACZEJ BO PRZEZ TO MAM MOKRE SPRZEGŁO I GDY POSTOI TROCHĘ NA OBROTACH TO WŁĄCZAJĄC BIEG STRASZNIE ZGRZYTA PROBLEM ZNIKA W CZASIE JAZDY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtoon 0 Napisano 8 Sierpnia 2011 Bez rozjeżdżania nie da rady. Poszedł ci simering na wale i leje się olej ze skrzyni na sprzęgło. Jak się wypali przy jeździe, to przestaje zgrzytać bo sprzęgło się nie slizga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FIGIEL 0 Napisano 8 Sierpnia 2011 TO POSZEDŁ SIMERING NA WALE KORBOWYM SILNIKA CZY GDZIEŚ NA WAŁKU DO SKRZYNI BO NEZNAM SIĘ ZABARDZO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
damdam087 0 Napisano 12 Grudnia 2011 Niestety musisz go rozjechać sciagnac tarcze docisk. Ja swojemu szatanowi gdzieś na początku sierpnia robiłem remont silnika i sprzegla i te uszczelnienia tez wymieniałem i po zlozeniu i tak leciało po ciezkiej pracy w sumie wylecialo gdzies ze 150ml i przestało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach