Jajczarek 0 Napisano 27 Czerwca 2016 dobrze, dobrze przymróź tylko jedne oko, bo jak stracisz wzrok to będziesz tylko na jedno oko ślepy ps.skończyło się eldorado Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 27 Czerwca 2016 a jednak .... - podwyżka cena minimalna netto L - 19 - 20grM - 15 - 16gr przemysł 2,4zł 1kg pozdrawiam Żeby nie było, że się z Jajczarkiem tylko kłócę. Otóż nie- czasem nawet się z nim zgadzam. Jajczarek ma rację. Dzisiaj ładowałem M-15 gr., L- 20 gr netto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 28 Czerwca 2016 a jednak .... - podwyżka cena minimalna netto L - 19 - 20grM - 15 - 16gr przemysł 2,4zł 1kg pozdrawiam Żeby nie było, że się z Jajczarkiem tylko kłócę. Otóż nie- czasem nawet się z nim zgadzam. Jajczarek ma rację. Dzisiaj ładowałem M-15 gr., L- 20 gr netto Tylko między nami jest mała różnica, ja w tych cenach ładuję TIRA, a ty w pudełka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 28 Czerwca 2016 Witam, Powiem tak. U niektórych podwyżki a u innych obniżki także nie wiadomo co z tego wyjdzie, faktem jest że nie jest to sezon na jajko. Wszystkiego dobrego i drogich jaj !!!pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 28 Czerwca 2016 Powiem tak, jedni łagodnie przechodzą upał, a inni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 28 Czerwca 2016 ffermiarz dla porównania podaj swoje ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 28 Czerwca 2016 Aktualnie nie sprzedaje. Kupuje. Ceny z piątku po ile kupiłem:IIa 0,14Ib 0,16Ia 0,19pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 28 Czerwca 2016 Dodam tylko że ilości busowe pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 28 Czerwca 2016 Od razu wiedziałem ze nie duży hurt, widać to po starych klasach pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 28 Czerwca 2016 Więcej zarobie na ilościach busowych niż nie jeden na tirowych, uwież mi.pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 28 Czerwca 2016 A ja to tam zarabiam więcej na skrzynce jak niejeden na tirze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 28 Czerwca 2016 A co wy tam wiecie, największy zysk to jest jak się na wytłaczanki sprzedaje Swoją drogą to niektórzy jeszcze cen nie popodnosili ;] więc niby L 0,19-20 a realnie to jak jeden taniej puszcza to zaraz krzyk słychać - a co tak drogo tam można taniej... Zwykle taki co ma 4 - 12 tys kur Lka wyjątkowo poszukiwana mocny brak jej na rynku... magazyny na bieżąco max zapas 2-3 dniowy... podobno tak wszędzie... a cena dalej MIZERNA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 28 Czerwca 2016 A ja to tam zarabiam więcej na skrzynce jak niejeden na tirze (słowo zostało usunięte) jakim trzeba być (słowo zostało usunięte) żeby takie głupoty pisać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 28 Czerwca 2016 (słowo zostało usunięte) jakim trzeba być i.di.oto żeby takie głupoty pisać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nukito 0 Napisano 28 Czerwca 2016 Cena w górę*/cena w dół * * - niepotrzebne skreślić Tak wygląda sytuacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 29 Czerwca 2016 Kur..a jakim trzeba być i.di.oto żeby takie głupoty pisać Po co pytasz jak już wiesz z autopsji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 29 Czerwca 2016 Mamy stabilizację cen na rynku, ponieważ jest równowaga między popytem a podażą. Na całe nieszczęście, ceny ustabilizowały się na bardzo niskim poziomie. Żeby ceny poszły w górę potrzeba albo ograniczenia podaży jajka, albo zwiększenia popytu na jajko. Inaczej cena nie podskoczy :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
świeże jaja 0 Napisano 29 Czerwca 2016 Popyt wzrośnie, z wielkiej brytani będą wracać.l-19gr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
świeże jaja 0 Napisano 29 Czerwca 2016 Popyt wzrośnie, z wielkiej brytani będą wracać.l-19gr.ilości nie tirowe odrazu zgłaszam żeby forumowi wyjadaczem mi nie pojechali po rajtach.pozdrawiam wytrwałych hodowców i handlowców albo odwrotnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 29 Czerwca 2016 Podaż się zmniejsza, cały czas ubojnie biją podobno... ale po jakim czasie to wpłynie na cenę... to już ruleta... myślę że coś bliżej sierpnia się zacznie zmieniać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 29 Czerwca 2016 Podaż się zmniejsza, cały czas ubojnie biją podobno... ale po jakim czasie to wpłynie na cenę... to już ruleta... myślę że coś bliżej sierpnia się zacznie zmieniać...Mówię o przełomie... bo minimalne korekty to będą powoli następować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bix 0 Napisano 30 Czerwca 2016 Stabilizacja stabilizacją, ale wystarczy, że Jajczarek dwa nowe kurniki postawi i już po stabilizacji i znowu ceny w dół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 2 Lipca 2016 Stabilizacja stabilizacją, ale wystarczy, że Jajczarek dwa nowe kurniki postawi i już po stabilizacji i znowu ceny w dół Hehe... W samo sedno. Granica miedzy równowagą a jej brakiem jest baaardzo cienka. Wbrew pozorom 1 mln kur na rynku (w tą, czy w tamtą stronę) robi ogroną różnicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mecenas1 0 Napisano 3 Lipca 2016 Witam ! Swiezutko po urlopie, ale widze, ze przez te 10 dni nic w PL sie nie zmienilo jesli chodzi o jajo. Na przyszly tydzien wiadomo cos, tylko realnie nez przepychanek...u mnie magazyny puste,ale kierownik twierdzi, ze ceny nie udalo mi sie podniesc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 4 Lipca 2016 Stabilizacja stabilizacją, ale wystarczy, że Jajczarek dwa nowe kurniki postawi i już po stabilizacji i znowu ceny w dół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach