carman 0 Napisano 26 Października 2016 ale szaleją z tymi cenami, z godziny na godzinę drożej...a co to będzie na koniec tygodnia ?!?!?!?!M 50-60 gr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 27 Października 2016 ale szaleją z tymi cenami, z godziny na godzinę drożej...a co to będzie na koniec tygodnia ?!?!?!?!M 50-60 gr dojdzie do 0,23 i się uspokoi chyba... za szybki wzrost to też nie dobrze... Jak dla mnie aby stabilnie szło po 0,21-0,22 i będzie gites. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 27 Października 2016 Dużo telefonów za jajem , więc cena musi być wyższa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 27 Października 2016 Dużo telefonów za jajem , więc cena musi być wyższa . "dużo" to niedopowiedzenie... to jest stan oblężenia Ludzie odzywają po latach, albo miesiącach ciszy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 27 Października 2016 M 20-21L 24-25 i ogień do przodu brać jutro będzie wyżej spokojnie dla każdego starczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 28 Października 2016 Tak, jak pisałem wcześniej: M 0.21L 0.24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 28 Października 2016 Tak, jak pisałem wcześniej: M 0.21L 0.24 Potwierdzam. W tej cenie już duży hurt. (netto) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 28 Października 2016 http://biznes.interia.pl/wiadomosci/news/jaja-z-kodami-3pl30221321-i-3pl30221304-wycofane-z-obrotu,2412645,4199 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaliszef 0 Napisano 28 Października 2016 Zagrożenie dla zdrowia? Kurna jeszcze pare lat temu przy tych szczepach salmonelli się kury leczyło a jaja dalej sprzedawało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 28 Października 2016 .... no to się zaczęła "jazda z górki bez trzymanki". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 28 Października 2016 KOLEDZY OD PONIEDZIAŁKU 3 GR. DO GÓRY WSZĘDZIE BRAKUJE JAJ L-ka już po 30 gr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mecenas1 0 Napisano 28 Października 2016 Zagrożenie dla zdrowia? Kurna jeszcze pare lat temu przy tych szczepach salmonelli się kury leczyło a jaja dalej sprzedawało. Co masz na mysli kolego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mecenas1 0 Napisano 28 Października 2016 Zagrożenie dla zdrowia? Kurna jeszcze pare lat temu przy tych szczepach salmonelli się kury leczyło a jaja dalej sprzedawało. Co masz na mysli kolego ? Sorry pomylilem posty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mecenas1 0 Napisano 28 Października 2016 .... no to się zaczęła "jazda z górki bez trzymanki".Chodzilo mi co Ty masz kolego na mysli ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 28 Października 2016 .... no to się zaczęła "jazda z górki bez trzymanki".Chodzilo mi co Ty masz kolego na mysli ?Poczekaj jeszcze tydzień i się dowiesz ...Jeden z największych producentów jaj w europie, praktycznie wypada na chwilę obecną (i nie wiadomo na jak długo) z rynku. Skutki będą odczuwalne i dla producentów i dla hodowców. Niestety dla hodowców, "afera" z salmonellą oznacza także intensywne kontrole na fermach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 28 Października 2016 Podobno 2,5 miliona kur do wycinki .Ps. ciekawe gdzie jajczarek bo on dostarcza do biedronki . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 28 Października 2016 Oj będą zmiany cenowe ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 28 Października 2016 Podobno 2,5 miliona kur do wycinki .Ps. ciekawe gdzie jajczarek bo on dostarcza do biedronki . To już jemu wycieli 3 tyg. temu (albo są w trakcie wycinania), masz nieaktualne info... Z resztą jak ktoś umie kalkulować to załapie że tam "musiała wyjść" salcia. Ja już po kontroli wynik ujemny Zmiany już na ostro idą +0,04 na poniedziałek tak przynajmniej słyszałem... Na chwilę obecną minmalnie M - 0,21 a L 0,25 podejrzewam że da radę więcej uzyskać... Podobno nie tylko u naszego branżowego "ananasa" wykryto...Inna sprawa popatrzcie na doniesienia miedialne... oni jak ognia unikają podania nazwy fermy naszego kolegi... w przypadkach innych afer nigdy się nie powstrzymywali przed podaniem nazwy podmiotu... CIEKAWE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B&M 0 Napisano 28 Października 2016 WitamJezeli chcecie wiedziec to jaja normalnie mozna kupic u Pana W. Bo tiry staly nasze i jego wczoraj z jajami u odbiorcy wiec co tu robic zamieszanie.Niech kazdy zajmie sie swoim ogrodkiem bedzie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 28 Października 2016 WitamJezeli chcecie wiedziec to jaja normalnie mozna kupic u Pana W. Bo tiry staly nasze i jego wczoraj z jajami u odbiorcy wiec co tu robic zamieszanie.Niech kazdy zajmie sie swoim ogrodkiem bedzie dobrze. Można, można... pytanie czy rozsądnym było to co wykombinował. Otóż mylisz się, zajmowanie się własnym ogródkiem sprowadza się również do dbania nad dobrym wizerunkiem branży... a ciężko o takowy jak ktoś zrobi coś "niepoważnego i nieroztropnego"... i to nie pierwszy już raz. Jak zwykle on ma tendencje do "przekombinowania" tylko że efekty takowego wszyscy niestety odczuwamy, a nie tylko on sam. W tym leży problem... Tak czy siak sytuacja cenowa jest taka bo jaja z kurników B. obsadzonych przez W. już nie idą w obieg. Te szaleństwo się uspokoi niedługo. Jak tylko rynek się wysyci. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mecenas1 0 Napisano 29 Października 2016 WitamJezeli chcecie wiedziec to jaja normalnie mozna kupic u Pana W. Bo tiry staly nasze i jego wczoraj z jajami u odbiorcy wiec co tu robic zamieszanie.Niech kazdy zajmie sie swoim ogrodkiem bedzie dobrze. Można, można... pytanie czy rozsądnym było to co wykombinował. Otóż mylisz się, zajmowanie się własnym ogródkiem sprowadza się również do dbania nad dobrym wizerunkiem branży... a ciężko o takowy jak ktoś zrobi coś "niepoważnego i nieroztropnego"... i to nie pierwszy już raz. Jak zwykle on ma tendencje do "przekombinowania" tylko że efekty takowego wszyscy niestety odczuwamy, a nie tylko on sam. W tym leży problem... Tak czy siak sytuacja cenowa jest taka bo jaja z kurników B. obsadzonych przez W. już nie idą w obieg. Te szaleństwo się uspokoi niedługo. Jak tylko rynek się wysyci. Pozdrawiam Witam, chodza sluchy o postawieniu zarzutow prokuratorskich pewnemu Panu...i tez nie wiem ile wtym prawdy, ale podobno salcia u Pana M. na Fermach wykryta...oj grubo sie robi, a jak tak jest to rynek szybko sie nie nasyci o ceny tez szybko sie nie uspokoja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 29 Października 2016 to po ile będzie M od poniedziałku ? po 0,25 skoro tak szybko idzie w górę ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 29 Października 2016 to po ile będzie M od poniedziałku ? po 0,25 skoro tak szybko idzie w górę ???Żebyś nie wykrakał .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
B&M 0 Napisano 29 Października 2016 WitamKol.Mecenas jestem pracownikiem M. I przestań głupoty wypisywać pilnuj abyś Ty nie miał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mecenas1 0 Napisano 29 Października 2016 WitamKol.Mecenas jestem pracownikiem M. I przestań głupoty wypisywać pilnuj abyś Ty nie miał.Przyjacielu sympatyczny, napisalem wyraznie, ze nie wiem ile wtym prawdy, ale skoro tak sie oburzyles, to cos na rzeczy musi byc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach