jest cenaniemaceny 0 Napisano 5 Grudnia 2016 Jeden handlarz drugiemu podbiera towar i podbija cenę .Poniedziałek i pusty magazyn ale się porobiło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kogucik 0 Napisano 5 Grudnia 2016 Kupię 2b Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 5 Grudnia 2016 KOLEDZY 2 GR DO GÓRY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 5 Grudnia 2016 Ostro się robi. M 031 - 0,32 L 0,34 - 0,35 Jaj brakuje, brać chcą, tylko płacić niekoniecznie. Za chwilę wprowadzić trzeba będzie rozliczenia tylko gotówkowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 6 Grudnia 2016 L-ka 0.34/0.35 netto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 6 Grudnia 2016 Towar do połowy następnego tygodnia sprzedany... Chodzą słuchy o strasznej salce co żniwo i na Mazowszu zaczyna zbierać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 7 Grudnia 2016 Towar do połowy następnego tygodnia sprzedany... Chodzą słuchy o strasznej salce co żniwo i na Mazowszu zaczyna zbierać... .....straszna ta salcia!!!! Boisz się??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 7 Grudnia 2016 Tylko idiota się nie boi.pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KrólJaj 0 Napisano 7 Grudnia 2016 Panowie ... cena staneła . Ja kupuje L 0,30-0,31 Po światach spadnie . Może nie dramatycznie ,ale spadnie. ..... bez podniecania się . Klijent stały dostaje jajo a ten jak to się mówi NA RUSKI ROK. Niech szuka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 7 Grudnia 2016 nie jeden na salci interes życia zrobił, nie wspomnę o ptasiej pipiee. ps.bedą jeszcze podwyżki jaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 7 Grudnia 2016 nie jeden na salci interes życia zrobił, nie wspomnę o ptasiej pipiee. ps.bedą jeszcze podwyżki jaj Przy tej cenie jaj ? Niemożliwe Jajczarku.pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 7 Grudnia 2016 jaja są w cenie i będą, nic nie wskazuje na jego spadek, tylko handlarze sieją taką propagandę, wczoraj odwiedziłem kilka sieci co zauważyłem ?... bardzo mało jaj na półkach psw magazynach u hodowców też Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 7 Grudnia 2016 jaja są w cenie i będą, nic nie wskazuje na jego spadek, tylko handlarze sieją taką propagandę, wczoraj odwiedziłem kilka sieci co zauważyłem ?... bardzo mało jaj na półkach psw magazynach u hodowców też Chodziło mi o interes życia.Co do ceny to się z Tobą zgadzam, ale i w sieciach ceny podskoczą bo to kwestia kontraktów.pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 7 Grudnia 2016 Do hodowców apel !!!!!przytrzymajcie sprzedaż , a cena poszybuje w górę jak nic o 5gr, zobaczycie jaką czkawkę dostaną handlarze, tak zrobili rolnicy od produkcji zbóż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 7 Grudnia 2016 Ceny bez zmian ... NETTO L 31/32M 28/30 pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 7 Grudnia 2016 byłbym za tym, żeby takie ceny pozostały jeszcze na kilka miesięcy, każdy spełniłby swoje marzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 7 Grudnia 2016 Towar do połowy następnego tygodnia sprzedany... Chodzą słuchy o strasznej salce co żniwo i na Mazowszu zaczyna zbierać... .....straszna ta salcia!!!! Boisz się??? Przy tych cenach i trendzie, na tą chwilę salcia to wtopa. Jeszcze miesiąc takich cen i straty się prawie odrobi.Do sierpnia zejście powinno być i większego spadku się nie przewiduje, ale jak będzie tego niewiadomo. Najbardziej irytuje to, że ciągle kupcy herezje o spadku cen opowiadają... Jaja brak (każdy chce więcej), towar pozamawiany na zaś... a cena ma spadać ? Jakie to logiczne.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thunder13 2 Napisano 7 Grudnia 2016 Do hodowców apel !!!!!przytrzymajcie sprzedaż , a cena poszybuje w górę jak nic o 5gr, zobaczycie jaką czkawkę dostaną handlarze, tak zrobili rolnicy od produkcji zbóż ja tam mam w hurcie dla stałych do 15gr taniej niż u siebie w detalu i jakoś mam klientów (nie jakieś tam duże ilości liczone w 10tys ale nadwyżki idą). Nie sztuka naprodukować, sztuka sprzedać.U mnie L idzie dla stałych po 45-50gr/szt i to przez całe ostatnie 2 lat tak miałem. No ale nie walczę ilością, a jakością i świeżością (wzbogacone, Aextra, a takich u handlarzy nie ma, w marketach tym bardziej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 7 Grudnia 2016 No ale nie walczę ilością, a jakością i świeżością (wzbogacone, Aextra, a takich u handlarzy nie ma, w marketach tym bardziej). cieszy mnie to że Ci tak fajnie idzie, ale zastanawiam się i nie daje mi to spokoju te wzbogacone Aextra jaja, możesz nam coś o nich napisać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 7 Grudnia 2016 Co do cen 40 / 50gr (zależy jaki sort) to ja też sprzedaję dziadkom całym rokiem, oni tak jak większość sprzedają jako wiejskie, ekologiczne, nawet pod nich mam zawsze jedno stado białych kur żeby mieli kremowe jajo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 7 Grudnia 2016 A ja na palety większość L-ki sprzedaje po 0,36 gr a M -0,30-32 gr .Jaja brak i handlarz płaci z wiellllkim oporem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 7 Grudnia 2016 A JA L-KE SPRZEDAJE PO 40 GR. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
obserwatorjaj 0 Napisano 7 Grudnia 2016 A JA L-KE SPRZEDAJE PO 40 GR. Brawo Ty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 7 Grudnia 2016 Brawo ja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 7 Grudnia 2016 Dobra chłopaki nie róbmy sobie jaj... Aextra to chyba te wzbogacane w NNKT Omega... taki "chłyt marketingowy" (cyt. z kabaretu ). Z wcześniejszych wypowiedzi thundera wynika iż on działa w sumie w niszy rynkowej, jest to jakieś wyjście dla małych i średnich ferm, ale dużej skali się z tego nie zrobi bo popytu na takowe jajo, aż takiego nie ma, no i koszty też są troszkę wyższe. Puki co lwia część udziału w rynku należy do masowo klepanej klatki... Jakby na ściółkę/wolierkę wszyscy przeszli to by jajka na popyt wew. w kraju nie starczyło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach