przeor 0 Napisano 19 Grudnia 2016 .....od poniedziałku nowe newsy!!O tych Twoich newsach to wiadomo od wczoraj od popoludnia, jak poprzychodzily faksy do weterynarii . Ptasia Grypa u niosek. ...myślę,że mało wiesz!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mecenas1 0 Napisano 19 Grudnia 2016 .....od poniedziałku nowe newsy!!O tych Twoich newsach to wiadomo od wczoraj od popoludnia, jak poprzychodzily faksy do weterynarii . Ptasia Grypa u niosek. ...myślę,że mało wiesz!!! Jesli wiesz wiecej, to napisz...proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 19 Grudnia 2016 Ja tylko słyszałem że jakieś zawirowania są... tzn. BRAK JAJA... o cenie ciężko pisać, ale L po 0,33 wydaje się ceną już za niską... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 19 Grudnia 2016 Jeśli 33gr jest za mało trzeba sprzedawać drożej, nie oglądaj sie na nikogo L 31/32M 29/30 Ps.oby tak trwało jak najdłużej, bez żadnych zawirowań w górę czy w dół Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 19 Grudnia 2016 Jeśli 33gr jest za mało trzeba sprzedawać drożej, nie oglądaj sie na nikogo L 31/32M 29/30 Ps.oby tak trwało jak najdłużej, bez żadnych zawirowań w górę czy w dół po 0,33 idzie już od kilku tygodni... to że nie podnoszę traktuję jako "prezent" na święta. Po zobaczymy jak będzie, może podniosę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 19 Grudnia 2016 Jajczarku, masz rację. Ja też bym się cieszył, gdyby cena, którą podajesz utrzymała się jak najdłużej. Fajnie byłoby, gdy biznes był stabilny finansowo. Ceny za L-kę 0.32 zł to faktycznie uczciwa cena, która przy obecnych kosztach produkcji daje naprawdę uczciwie zarobić. Niestety, obawiam się, że cena ta jest już trochę nieaktualna. Taki to nieprzewidywalny biznes. L-ka 0.34. Miejmy nadzieję, że tak, jak mówi Jajczarek przyszły rok będzie pod znakiem stabilnej ceny na poziomie 0.3-0.32 za L-kę. Ale to zależy od nas- producentów. Wybudować nową halę można szybko. Tylko po co ? Żeby znów sprzedawać L-kę po 0,17 zł ? To ja już wolę produkować mniej, ale drożej sprzedawać ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 19 Grudnia 2016 Jajczarku, masz rację. Ja też bym się cieszył, gdyby cena, którą podajesz utrzymała się jak najdłużej. Fajnie byłoby, gdy biznes był stabilny finansowo. Ceny za L-kę 0.32 zł to faktycznie uczciwa cena, która przy obecnych kosztach produkcji daje naprawdę uczciwie zarobić. Niestety, obawiam się, że cena ta jest już trochę nieaktualna. Taki to nieprzewidywalny biznes. L-ka 0.34. Miejmy nadzieję, że tak, jak mówi Jajczarek przyszły rok będzie pod znakiem stabilnej ceny na poziomie 0.3-0.32 za L-kę. Ale to zależy od nas- producentów. Wybudować nową halę można szybko. Tylko po co ? Żeby znów sprzedawać L-kę po 0,17 zł ? To ja już wolę produkować mniej, ale drożej sprzedawać ! 34 GR ZA L-ke TO TANIO ODDAJESZ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 20 Grudnia 2016 34 GR ZA L-ke TO TANIO ODDAJESZJeśli bardzo chcesz to Tobie mogę oddać za 38 gr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 20 Grudnia 2016 No jak mi sprzedaż skoro magazyn masz pusty a dokupić nie ma gdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
s69 0 Napisano 20 Grudnia 2016 Telefony nawet do hodowców brojlerów są wykonywane ja jajem (niewiedza handarzyn) także ciśnienie na cenę jest i nie przespać koledzy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 20 Grudnia 2016 towar z magazynu szybcie wychodzi niz wchodzi zeby tak bylo zawsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 20 Grudnia 2016 towar z magazynu szybcie wychodzi niz wchodzi zeby tak bylo zawsze Jest tak zawsze... Na Święta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 14 Napisano 20 Grudnia 2016 towar z magazynu szybcie wychodzi niz wchodzi zeby tak bylo zawsze Jest tak zawsze... Na Święta Nie zawsze, w zeszłym roku była kicha na święta. Cena poszła w dół Zejście rewelacyjne, handlarze mówią, że nie idzie, a proszą o więcej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 21 Grudnia 2016 towar z magazynu szybcie wychodzi niz wchodzi zeby tak bylo zawsze Jest tak zawsze... Na Święta Nie zawsze, w zeszłym roku była kicha na święta. Cena poszła w dół ... Mówimy o zejściu nie o cenie. Tobie tylko kasa, kasa, kasa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 14 Napisano 21 Grudnia 2016 towar z magazynu szybcie wychodzi niz wchodzi zeby tak bylo zawsze Jest tak zawsze... Na Święta Nie zawsze, w zeszłym roku była kicha na święta. Cena poszła w dół ... Mówimy o zejściu nie o cenie. Tobie tylko kasa, kasa, kasa... Zejście też było dużo mniejsze. A co do kasy to dziwisz mi się??? Przez ostatnie pół roku jej nie widziałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 21 Grudnia 2016 Zejście też było dużo mniejsze. A co do kasy to dziwisz mi się??? Przez ostatnie pół roku jej nie widziałem Zależy gdzie i u kogo. Na każde święta mam zejście zajefajne i to bez względu na cenę. Serwis czyni cuda. Nie dla każdego odbiorcy najważniejsza jest cena. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 22 Grudnia 2016 Nieoficjalna informacja i jeszcze nie potwierdzona, jest taka, że AI jest już na Mazowszu. Także, zabezpieczać fermy i podnieść reżim bioasekuracyjny Panowie. Z dniem 27.12.2016 wchodzi w życie rozporządzenie ministra rolnictwa z dnia 20.12.2016 na terenie całego kraju. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 22 Grudnia 2016 link: http://www.dziennikustaw.gov.pl/DU/2016/2091 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 23 Grudnia 2016 SPOKOJNYCH I ZDROWYCH ŚWIAT PANIE I PANOWIE . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egg2PL 3 Napisano 23 Grudnia 2016 Zdrowych , wesołych Świąt Bożego Narodzenia w gronie rodzinnym ,ludzkiej życzliwości i miłosci ,pomyślności w interesach i spokoju na te święta i na cały przyszły 2017 pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 23 Grudnia 2016 Korzystając ze sposobności życzę wszystkim zdrowia, szczęścia i radości. Niech Państwa życie, nie tylko zawodowe, ale również to prywatne obfituje w sukcesy i zawsze przynosi satysfakcję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 23 Grudnia 2016 No powiem tak. Dawno nie było takiego młynu jak przed tymi świetami. Temu brakuje, tamtemu brakuje, każdy latał za towarem a nie bardzo było skąd dokupić, ja kończe ten tydzień praktycznie na pusto, 3/4 dzisiejszych jajek wyjechało a na wtorek już zamówienia.Wesołych świąt !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 23 Grudnia 2016 u mnie też godz temu odjechał samochod z jajem, zero zapasu, następny tydzień - sprzedaż bez zmian L 32/33M 30/31- przemysł marny, pan W. napierdzielaaa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 23 Grudnia 2016 :roll: u mnie też godz temu odjechał samochod z jajem, zero zapasu, następny tydzień - sprzedaż bez zmian L 32/33M 30/31- przemysł marny, pan W. napierdzielaaa U mnie to samo z zamówieniami. Cały tydzień po świętach wyprzedany i brakuje jaja żeby resztę dozaopatrywać.CenyM - 0,30-0,31L - 0,33 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ale jaja 0 Napisano 23 Grudnia 2016 Pan W. ładnie miesza -niby z ukrainy a swoimi zapycha rynek,których n ie może.A podobno już ABW węszy w firmie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach