Yoyo 0 Napisano 21 Września 2017 Świeże jaja, a Ty co, kupiłeś towar w celach kolekcjonerskich ? Napisałeś To tak, jakby P.Leszkiewicz chciał kupić, a Ty nie chciałbyś sprzedać i na tym zarobić. Odwroce twój wywód sprzed kilku wpisów: "Jak zwykle każdy szczeka a jak ma dojść do transakcji to morfa w kubeł." Wielu się chwali jak tanio jajko kupuje, ale jak przychodzi co do czego, to się okazuje, że towaru odsprzedać z zyskiem nie chce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 10 Napisano 21 Września 2017 L-31 dzisiejsza dostawa.ilości nie tirowe Odkupie po 32gr, czysty zarobekzapraszam dawajkuj-pom. Przywieziesz mi w tej cenie pod Warszawę? Jeżeli płaci po 31, to jak Ci przywiezie po 32 i jego transport to gdzie widzisz ten czysty zarobek a co Cie to interesuje? Obrońca się znalazł ??? Ja nie zarabiałem przez jakiś okres, to teraz On może być na 0 Rynek dyktuje cenę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 21 Września 2017 L-31 dzisiejsza dostawa.ilości nie tirowe Odkupie po 32gr, czysty zarobekzapraszam dawajkuj-pom. Przywieziesz mi w tej cenie pod Warszawę? Jeżeli płaci po 31, to jak Ci przywiezie po 32 i jego transport to gdzie widzisz ten czysty zarobek a co Cie to interesuje? Obrońca się znalazł ??? Ja nie zarabiałem przez jakiś okres, to teraz On może być na 0 Rynek dyktuje cenę No wiesz kolego w tym roku to raczej zarabialiśmy cały czas ja się tylko pytam gdzie tam widzisz zarobek. I po co tyle złośliwości w tobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2.70netto 2 Napisano 21 Września 2017 ceny m tir :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 21 Września 2017 27/28 gr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 10 Napisano 21 Września 2017 Cena, musisz być ślepy jak nie widzisz czystego zarobku. 18 palet x 9.000 = 162 tys. Po 1 gr to masz 1620zl. Przywieź to 200km. Odlicz transport. I reszta to czysty zarobek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 21 Września 2017 27/28 gr Potwierdzam. Ilości tirowe w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 21 Września 2017 27/28 gr Potwierdzam. Ilości tirowe w tej cenie.Oczywiście Mki ! L po 0,35 zaczyna biegać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 21 Września 2017 Nie żebym się nie cieszył..., ale to rozharmonizuje rynek w dłuższej perspektywie... Tu nie chodzi o litość nad pośrednikami. Takie ceny doprowadzą do zaburzenia w balansie na przyszłe 2 lata. Chyba że: ptasia grypa albo kolejna "aferka", albo standardowo w Polskich warunkach cud się zdarzy. Chciałbym się mylić. Teoretycznie będą wysokie ceny na umowach z sieciami na przyszły rok, ale nie oszukujmy się jeśli będzie towaru od zajechania to i oni będą renegocjować ceny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 21 Września 2017 Bez żadnej łaski L 34M 28Przemysł 4,5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 21 Września 2017 Jak pisałem że L-0,34 na ten tydzień to były śmiechy Panowie XL przekracza 0,40 gr w hurcie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carman 0 Napisano 22 Września 2017 witam \czy wszędzie takie echo na magazynach ?jaj ledwo starcza dla stałych a od nowych tel się urywa.....dawno takiej sytuacji nie było Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 22 Września 2017 Jak pisałem że L-0,34 na ten tydzień to były śmiechy Panowie XL przekracza 0,40 gr w hurcie . Bo ty od pół roku piszesz 34 GR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 22 Września 2017 witam czy wszędzie takie echo na magazynach ?jaj ledwo starcza dla stałych a od nowych tel się urywa.....dawno takiej sytuacji nie byłoU mnie to samo. Jakieś szaleństwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 22 Września 2017 Nie szaleństwo, tylko brak towaru a wściekłe osy latają i szukają, tak to jest jak się skacze z kwiatka na kwiatek Dla stałych jaj spokojnie wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 22 Września 2017 u mnie wiatr wieje po magazynie dla stałych towar jest dla skoczków wielkie nic mam do zaoferowania wole stałemu więcej dać niż słuchać gadania ze współpraca na cały rok i innego pieprzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 22 Września 2017 u mnie wiatr wieje po magazynie dla stałych towar jest dla skoczków wielkie nic mam do zaoferowania wole stałemu więcej dać niż słuchać gadania ze współpraca na cały rok i innego pieprzenia U nich ten rok będzie trwał do połowy stycznia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 22 Września 2017 dokładnie wiec pilnuje stałych a resztę mam w 4 literach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carman 0 Napisano 22 Września 2017 dziś dostałem takie propozycje na poniedziałek : L 0,35 M 0,30 myślę że to bardzo dobre ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 22 Września 2017 dziś dostałem takie propozycje na poniedziałek : L 0,35 M 0,30 myślę że to bardzo dobre cenyChyba żaden z hodowców nie ma prawa narzekać na takie ceny przy obecnych kosztach produkcji. Weź jednak pod uwagę, że jak L-ka była po 18 gr. to nikt się nad nami nie litował. Mało tego- handlarze próbowali Ci udowodnić, że wcale nie jest źle i powinieneś się cieszyć, bo zarabiasz krocie. U mnie od poniedziałku ceny jak podałeś, czyli: L 0,35 M 0,30 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 23 Września 2017 No nie, Yoyo nie marudzi i wreszcie po 10 latacha zaczął zarabiać , święto lasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
orran313 0 Napisano 23 Września 2017 Słuchajcie też jestem hodowcą - 10gr na jajku wystarczy nie róbcie cyrków jak w 2012r. (jeśli dziecii co teraz piszą to pamiętają) 33 i 29 w zupełności mi wystarczy i syn i córka i ja mam bm..... większość odbiorców ma umowy na 36 do 40 na L nie mogę ich zniszczyć bo wiadomo jak jest luty marzec 18 do 22 i co i gówno.... Piszecie 30 za M ooooooomijają mnie szerokim łukiem (nie powiem kto bo się kolega obrazi co naj głoniej krzyczy) i kazdy jest w stanie kupić M po 24 do 26 kwestia ilości..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 23 Września 2017 Słuchajcie też jestem hodowcą - 10gr na jajku wystarczy nie róbcie cyrków jak w 2012r. (jeśli dziecii co teraz piszą to pamiętają) 33 i 29 w zupełności mi wystarczy i syn i córka i ja mam bm..... większość odbiorców ma umowy na 36 do 40 na L nie mogę ich zniszczyć bo wiadomo jak jest luty marzec 18 do 22 i co i gówno.... Piszecie 30 za M ooooooomijają mnie szerokim łukiem (nie powiem kto bo się kolega obrazi co naj głoniej krzyczy) i kazdy jest w stanie kupić M po 24 do 26 kwestia ilości.....Piłeś coś ? Trzeba 3x przeczytać, żeby to zrozumieć. Martwisz się o biednych handlarzy, którzy mają umowy ze swoimi odbiorcami na 36 i 40 gr ? A jak jest luty, marzec i ceny na fermach są po 18 i 20 gr też się o nich martwisz ? Ile wtedy oni zarabiają ? Szybko licząc wychodzi mi, że 18 gr na jajku. A ile Ty wtedy zarabiasz ? Czy oni się wtedy o Ciebie martwią ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 23 Września 2017 Yoyo a może ty coś piłeś. Pociskasz takie pierdoły że czytać się nie da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 23 Września 2017 Yoyo a może ty coś piłeś. Pociskasz takie pierdoły że czytać się nie daTy, cenka ! Zejdź ze mnie. Nie przypominam sobie, żebyś kiedykolwiek i cokolwiek napisał mądrego na tym forum. Nie mówię nawet o sytuacji na rynku jajek ale w ogóle. Jedyne co potrafisz to obrażać innych. Mam nawet takie przekonanie, że z rynkiem, którego dotyczy to forum, masz niewiele wspólnego, a jesteś tu tylko po to, żeby dowartościować własne ego ubliżając innym. Szkoda, ten portal nie ma prawdziwego moderatora. Osoba, która podszywa się pod czyjś nick, a do tego nic nie wnosi do dyskusji, powinna zostać usunięta z forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach