Skocz do zawartości
ekofarmer

Ceny jaj spożywczych

Rekomendowane odpowiedzi

Świeże jaja, a Ty co, kupiłeś towar w celach kolekcjonerskich ? Napisałeś To tak, jakby P.Leszkiewicz chciał kupić, a Ty nie chciałbyś sprzedać i na tym zarobić.

Odwroce twój wywód sprzed kilku wpisów: "Jak zwykle każdy szczeka a jak ma dojść do transakcji to morfa w kubeł." Wielu się chwali jak tanio jajko kupuje, ale jak przychodzi co do czego, to się okazuje, że towaru odsprzedać z zyskiem nie chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
L-31 dzisiejsza dostawa.ilości nie tirowe

Odkupie po 32gr, czysty zarobek

zapraszam dawaj
kuj-pom.

Przywieziesz mi w tej cenie pod Warszawę?

Jeżeli płaci po 31, to jak Ci przywiezie po 32 i jego transport to gdzie widzisz ten czysty zarobek

a co Cie to interesuje? Obrońca się znalazł ???

Ja nie zarabiałem przez jakiś okres, to teraz On może być na 0

Rynek dyktuje cenę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
L-31 dzisiejsza dostawa.ilości nie tirowe

Odkupie po 32gr, czysty zarobek

zapraszam dawaj
kuj-pom.

Przywieziesz mi w tej cenie pod Warszawę?

Jeżeli płaci po 31, to jak Ci przywiezie po 32 i jego transport to gdzie widzisz ten czysty zarobek

a co Cie to interesuje? Obrońca się znalazł ???

Ja nie zarabiałem przez jakiś okres, to teraz On może być na 0

Rynek dyktuje cenę

No wiesz kolego w tym roku to raczej zarabialiśmy cały czas ja się tylko pytam gdzie tam widzisz zarobek.

I po co tyle złośliwości w tobie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena, musisz być ślepy jak nie widzisz czystego zarobku. 18 palet x 9.000 = 162 tys. Po 1 gr to masz 1620zl. Przywieź to 200km. Odlicz transport. I reszta to czysty zarobek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
27/28 gr

Potwierdzam. Ilości tirowe w tej cenie.

Oczywiście Mki !

L po 0,35 zaczyna biegać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie żebym się nie cieszył..., ale to rozharmonizuje rynek w dłuższej perspektywie... Tu nie chodzi o litość nad pośrednikami. Takie ceny doprowadzą do zaburzenia w balansie na przyszłe 2 lata. Chyba że: ptasia grypa albo kolejna "aferka", albo standardowo w Polskich warunkach cud się zdarzy. Chciałbym się mylić.

Teoretycznie będą wysokie ceny na umowach z sieciami na przyszły rok, ale nie oszukujmy się jeśli będzie towaru od zajechania to i oni będą renegocjować ceny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

\czy wszędzie takie echo na magazynach ?

jaj ledwo starcza dla stałych a od nowych tel się urywa.....

dawno takiej sytuacji nie było

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam

czy wszędzie takie echo na magazynach ?

jaj ledwo starcza dla stałych a od nowych tel się urywa.....

dawno takiej sytuacji nie było

U mnie to samo.

Jakieś szaleństwo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie wiatr wieje po magazynie dla stałych towar jest dla skoczków wielkie nic mam do zaoferowania wole stałemu więcej dać niż słuchać gadania ze współpraca na cały rok i innego pieprzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
u mnie wiatr wieje po magazynie dla stałych towar jest dla skoczków wielkie nic mam do zaoferowania wole stałemu więcej dać niż słuchać gadania ze współpraca na cały rok i innego pieprzenia

U nich ten rok będzie trwał do połowy stycznia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś dostałem takie propozycje na poniedziałek :

L 0,35 M 0,30

myślę że to bardzo dobre ceny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
dziś dostałem takie propozycje na poniedziałek :

L 0,35 M 0,30

myślę że to bardzo dobre ceny

Chyba żaden z hodowców nie ma prawa narzekać na takie ceny przy obecnych kosztach produkcji.

Weź jednak pod uwagę, że jak L-ka była po 18 gr. to nikt się nad nami nie litował. Mało tego- handlarze próbowali Ci udowodnić, że wcale nie jest źle i powinieneś się cieszyć, bo zarabiasz krocie.

U mnie od poniedziałku ceny jak podałeś, czyli: L 0,35 M 0,30

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie też jestem hodowcą - 10gr na jajku wystarczy nie róbcie cyrków jak w 2012r. (jeśli dziecii co teraz piszą to pamiętają) 33 i 29 w zupełności mi wystarczy i syn i córka i ja mam bm..... większość odbiorców ma umowy na 36 do 40 na L nie mogę ich zniszczyć bo wiadomo jak jest luty marzec 18 do 22 i co i gówno.... Piszecie 30 za M ooooooomijają mnie szerokim łukiem (nie powiem kto bo się kolega obrazi co naj głoniej krzyczy) i kazdy jest w stanie kupić M po 24 do 26 kwestia ilości.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Słuchajcie też jestem hodowcą - 10gr na jajku wystarczy nie róbcie cyrków jak w 2012r. (jeśli dziecii co teraz piszą to pamiętają) 33 i 29 w zupełności mi wystarczy i syn i córka i ja mam bm..... większość odbiorców ma umowy na 36 do 40 na L nie mogę ich zniszczyć bo wiadomo jak jest luty marzec 18 do 22 i co i gówno.... Piszecie 30 za M ooooooomijają mnie szerokim łukiem (nie powiem kto bo się kolega obrazi co naj głoniej krzyczy) i kazdy jest w stanie kupić M po 24 do 26 kwestia ilości.....

Piłeś coś ? Trzeba 3x przeczytać, żeby to zrozumieć.

Martwisz się o biednych handlarzy, którzy mają umowy ze swoimi odbiorcami na 36 i 40 gr ? A jak jest luty, marzec i ceny na fermach są po 18 i 20 gr też się o nich martwisz ? Ile wtedy oni zarabiają ? Szybko licząc wychodzi mi, że 18 gr na jajku. A ile Ty wtedy zarabiasz ? Czy oni się wtedy o Ciebie martwią ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Yoyo a może ty coś piłeś.

Pociskasz takie pierdoły że czytać się nie da

Ty, cenka ! Zejdź ze mnie. Nie przypominam sobie, żebyś kiedykolwiek i cokolwiek napisał mądrego na tym forum. Nie mówię nawet o sytuacji na rynku jajek ale w ogóle. Jedyne co potrafisz to obrażać innych. Mam nawet takie przekonanie, że z rynkiem, którego dotyczy to forum, masz niewiele wspólnego, a jesteś tu tylko po to, żeby dowartościować własne ego ubliżając innym. Szkoda, ten portal nie ma prawdziwego moderatora. Osoba, która podszywa się pod czyjś nick, a do tego nic nie wnosi do dyskusji, powinna zostać usunięta z forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi