synuśproducenta 0 Napisano 23 Września 2017 Z dwojga złego bardzo mnie cieszy że trzepiecie teraz grubą kasę na jajach. Niewidzialna ręka rynku już "idzie" , a dokładnie mówiąc sami za chwile wychlejecie całą wodę ze źródełka ładując kury nawet do kuchni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 23 Września 2017 Z dwojga złego bardzo mnie cieszy że trzepiecie teraz grubą kasę na jajach. Niewidzialna ręka rynku już "idzie" , a dokładnie mówiąc sami za chwile wychlejecie całą wodę ze źródełka ładując kury nawet do kuchni.Wtedy znów przyjdzie "niewidzialna ręka rynku" i zapewno znów odpadną Ci, którzy ładowali tych kur najwięcej. Dzisiaj jednak mam okazję zarobić i się przygotować na to, żeby ten następny dołek przetrwać. Korzystam z tej okazji, bo w dołku nikt z handlarzy nie będzie się nad moim losem litował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 23 Września 2017 Tak się zastanawiam kiedy ta g...burza się skończy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokojajo 0 Napisano 23 Września 2017 L - 0,33. 0,341b - 0,302 - 0,28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 24 Września 2017 Kiedy MODERATOR usunie tego DUBLA który ciągle tylko docina i krytykuje , nic nie wnosząc na to forum !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 24 Września 2017 A teraz w temacie : Ceny na poniedziałek . L- 0,34-35 gr M- 0,28-30 gr magazyn pusty a telefon jak dzwonił tak dzwoni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
świeże jaja 0 Napisano 24 Września 2017 L-33gr.wczorajsza dostawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
świeże jaja 0 Napisano 24 Września 2017 Tak się zastanawiam kiedy ta g...burza się skończy... niech ta burza trwa i trwa.wykurzy słabą konkurcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 24 Września 2017 Tak jak mówiłem- od jutra L-ka 0.35 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 24 Września 2017 Słuchajcie też jestem hodowcą - 10gr na jajku wystarczy nie róbcie cyrków jak w 2012r. (jeśli dziecii co teraz piszą to pamiętają) 33 i 29 w zupełności mi wystarczy i syn i córka i ja mam bm..... większość odbiorców ma umowy na 36 do 40 na L nie mogę ich zniszczyć bo wiadomo jak jest luty marzec 18 do 22 i co i gówno.... Piszecie 30 za M ooooooomijają mnie szerokim łukiem (nie powiem kto bo się kolega obrazi co naj głoniej krzyczy) i kazdy jest w stanie kupić M po 24 do 26 kwestia ilości..... Przy stałych odbiorcach to racja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 25 Września 2017 Ceny na poniedziałek . L- 0,36 gr M- 30 gr - telefon za telefonem PsBędzie jeszcze drożej Paaaaaaa !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2.70netto 2 Napisano 25 Września 2017 ile S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 25 Września 2017 ile S 0,21-0,23 może i drożej ciężko powiedzieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arnold 0 Napisano 25 Września 2017 Czyżby się ceny rozjeżdżały?L-33grCena z poniedziałku.Za 34 też mozna kupić, ale 36? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 26 Września 2017 na Katowicach handlarze proponują 0,34 za 1a dzwonią i sami szukają wkoncu sytuacja jest odwrotna . Nie wiem czy smiac sie czy plakac bo znajac zycie im wyzej stoisz tym bolesniejszy upadek . Ale takie zycie hodowcy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
carman 0 Napisano 26 Września 2017 a po negocjacjach płacą 35-36 gr ogólnie wszędzie duże brakiczyżby to nie koniec podwyżek ?robi się ciekawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Astra 0 Napisano 26 Września 2017 Witam.Dzisiaj L nabyłem 35 gr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 26 Września 2017 U większości L-0,36 M-0,30 netto co jest a S-ka mi wchodzi po 0,23 gr z kurnika wychodzi . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 27 Września 2017 A nie mówiłem, że wrzesień będzie pełen niespodzianek ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 27 Września 2017 A nie mówiłem, że wrzesień będzie pełen niespodzianek ? Taa, już niektórzy za L chcą płacić 0,38 Oo tylko że towaru nikt nie ma... stali klienci domagają się więcej. Skoczki latają po fermach i po jednej palecie zbierają...APOKALIPSA Co to się dzieje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 27 Września 2017 Tak, jak pisałem kilka postów niżej, przy dzisiejszych kosztach produkcji na obecne ceny jaj żaden hodowca nie ma prawa narzekać. Fajnie byłoby, gdyby rynek się teraz ustabilizował. Obawiam się jednak niestety, że to wcale nie jest koniec podwyżek cen towaru ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokojajo 0 Napisano 28 Września 2017 L - 0,37 0,381b - 0,332 - 0,31 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 28 Września 2017 Podnosić w detalu, bo za chwilę będzie płacz, że na fermach drożej niż w sklepie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 28 Września 2017 To będą kupować w sklepie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 28 Września 2017 To będą kupować w sklepie Nie będą... prędzej sieci jaja nie dostaną. Jeśli tak dalej będzie to ceny osiągną pułap jak podczas wymiany klatek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach