Demiurg 0 Napisano 16 Października 2017 Dla znających inglisz... Pokłosie aferki fipronilowej. W końcu znalazłem. Nic ciekawego jednak się tam nie znajdzie. Biurokratyczny bełkot tylko. Ja się pytam gdzie są wyniki losowania lotto w Europie ! Czemu to jest tak "ale urwał" utajnione. https://ec.europa.eu/food/sites/food/files/safety/docs/rasff_fipronil-incident_conclusions_201709.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 17 Października 2017 Gorąca prośba do wszystkich hodowców i osób związanych z branżą produkcji zwierzęcej. Zjawisko eko terroryzmu jest nam wszystkim dobrze znane. Co rusz jakaś "eko" grupa wymyśla coraz to nowe postulaty likwidacji hodowli. Na nas producentach niosek wymyślono klatki wzbogacane a także systemy alternatywne hodowli. Ostatnio nagonka najmocniej uparła się na zwierzęta futerkowe, które zwiększają pośrednio zyski naszej branży, bo to one zjadają padlinę oraz opady po produkcyjne z naszych ferm oraz ubojni drobiu. Wykażmy chociaż odrobinę zainteresowania i solidarnie wesprzyjmy akcję hodowców zwierząt futerkowych w najprostszy możliwy sposób - zagłosujcie w tej ankiecie. Na samym dole strony zawartej w ankiecie. Z góry dziękuję, robię to na prośbę jednej z osób z tej branży. Pozdrawiam. http://m.se.pl/wiadomosci/polityka/nie-zabraniajcie-hodowac-norek_1022038.html Przykra sprawa ale takie głosowanie nie wiele da. Przemysł utylizacyjny jest tak potężną i dobrze opłacalną branżą, że niestety utylizacja naturalna odpadów wkrótce zniknie. Ludziska bardziej martwią się o zwierzątka, które a propo utylizują odpady właśnie w sposób naturalny. Ciekawe czy taki protestujący chciałby mieć w swoim sąsiedztwie zakład utylizacyjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 17 Października 2017 Do mnie dzisiaj zjechały jaja w cenach: 3PL (1a) - 0,50 gr netto3PL (1b) - 0,45 1PL (1a) - 0,462PL (1a) - 0,420PL (1a) - 0,55 Jak widać chów klatkowy szaleje. Oj... Palec Boży już kiwa. Ja tam nie chcę przesądnym być, ale odbije to się czkawką, odbije. A sieciówki się śmieją z osiołków i kasę liczą. W marketach L po 39. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 17 Października 2017 Do mnie dzisiaj zjechały jaja w cenach: 3PL (1a) - 0,50 gr netto3PL (1b) - 0,45 1PL (1a) - 0,462PL (1a) - 0,420PL (1a) - 0,55 Jak widać chów klatkowy szaleje. Oj... Palec Boży już kiwa. Ja tam nie chcę przesądnym być, ale odbije to się czkawką, odbije. A sieciówki się śmieją z osiołków i kasę liczą. W marketach L po 39. raczej masz ceny nieaktualne ale kto zabroni pisania podaj namiary przyjade po 1 i po 2 jak zejdziesz 2 grosze na 0 to tez wezme tylko podaj jakie ilosci masz wiadomosc na pw prosze wyslac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 17 Października 2017 ...podaj namiary przyjade po 1 i po 2 jak zejdziesz 2 grosze na 0 to tez wezme tylko podaj jakie ilosci masz wiadomosc na pw prosze wyslac No jasne już czekam z niecierpliwością na Ciebie, bo jajka przecież w bród i jeszcze opuszczę 2gr bo kupiłem po 0,55gr a sprzedam za 0,53gr. Poszukaj głupszego od siebie. A jak tak bardzo chcesz to zapraszam za dwa miesiące to opuszczę nawet 4gr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 17 Października 2017 to czemu podajesz nieaktualne ceny i jeszcze mnie obrażasz . napisalem ze kierowce moge wyslac jezeli masz takie ceny nie denerwuj sie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 17 Października 2017 to czemu podajesz nieaktualne ceny i jeszcze mnie obrażasz . napisalem ze kierowce moge wyslac jezeli masz takie ceny nie denerwuj sie A nie widać, że podałem ceny zakupu? A ty jeszcze chcesz ode mnie 2gr taniej? Pomyśl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 17 Października 2017 Do mnie dzisiaj zjechały jaja w cenach: 3PL (1a) - 0,50 gr netto3PL (1b) - 0,45 1PL (1a) - 0,462PL (1a) - 0,420PL (1a) - 0,55 Jak widać chów klatkowy szaleje. Oj... Palec Boży już kiwa. Ja tam nie chcę przesądnym być, ale odbije to się czkawką, odbije. A sieciówki się śmieją z osiołków i kasę liczą. W marketach L po 39. jajeczny ja za bardzo nie rozumiem... jakim cudem kupujesz wolny wybieg i sciólke taniej od klatki skoro przetwórstwo placi za jajko a nie za rodzaj chowu ? jestem handlarzem i nie po drodze mi podwyżki cen również sciolki i wolnego, ale tak się niestety dzieje, ze nie tylko klatka drożeje.ja kupie od ciebie sciolke po 0,50 i wolny po 0,50 wiec jak jesteś zainteresowany i się nie pomyliles to pisz na priv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 17 Października 2017 w sumie ja tez moge dokupic w tej cenie kazdy zarobi . podaj forme platnosci na priw i adres tez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MAGICZNAKURA 0 Napisano 17 Października 2017 ale jak zawsze okaże się brak odpowiedzi na priw kazdy w gebie mocny jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak21 0 Napisano 17 Października 2017 przepłacacie panowie, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak21 0 Napisano 17 Października 2017 Witam wszystkich zainteresowanych.Ceny jaj konsumpcyjnych to kompletne dno!!! Ale nie bedzie az tak źle gdyż rusza export,kur niosek ubywa z dnia na dzień (pod nóż). Średnie ceny w mazowieckim (bezpośrednio na fermach dużych i średnich producentów): O- 22-23grosze S- 17-19 gr.1A- 14-16 gr.1B- 12-14gr.2A- 11gr2B- 10gr. A jak wyglądają cenki w innych rejonach? GŁOWA DO GÓRY KOLEDZY-EXPORT NAS URATUJE takie ceny byly w 2006 roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 17 Października 2017 jajeczny ja za bardzo nie rozumiem... jakim cudem kupujesz wolny wybieg i sciólke taniej od klatki ... Ja też tego nie rozumiem, ale taka sama sytuacja była już w 2012 roku. A co do handlu z Tobą to przelicz jeszcze raz. Albo sprawdź po ile na półce w sklepie jak masz kłopoty z kalkulacją. Takie ceny jak proponujesz to może dostaniesz na kurniku, choć w to wątpię. Mają jaja tylko dla stałych odbiorców i zakładam, że nie podkupisz ich nawet ceną. Jak się pracuje z producentem uczciwie latami to i cena jest miła. A tak można się obejść tylko smakiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
świeże jaja 0 Napisano 17 Października 2017 jajeczny ja za bardzo nie rozumiem... jakim cudem kupujesz wolny wybieg i sciólke taniej od klatki ... Ja też tego nie rozumiem, ale taka sama sytuacja była już w 2012 roku. A co do handlu z Tobą to przelicz jeszcze raz. Albo sprawdź po ile na półce w sklepie jak masz kłopoty z kalkulacją. Takie ceny jak proponujesz to może dostaniesz na kurniku, choć w to wątpię. Mają jaja tylko dla stałych odbiorców i zakładam, że nie podkupisz ich nawet ceną. Jak się pracuje z producentem uczciwie latami to i cena jest miła. A tak można się obejść tylko smakiem.racja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 17 Października 2017 jajeczny ja za bardzo nie rozumiem... jakim cudem kupujesz wolny wybieg i sciólke taniej od klatki ... Ja też tego nie rozumiem, ale taka sama sytuacja była już w 2012 roku. A co do handlu z Tobą to przelicz jeszcze raz. Albo sprawdź po ile na półce w sklepie jak masz kłopoty z kalkulacją. Takie ceny jak proponujesz to może dostaniesz na kurniku, choć w to wątpię. Mają jaja tylko dla stałych odbiorców i zakładam, że nie podkupisz ich nawet ceną. Jak się pracuje z producentem uczciwie latami to i cena jest miła. A tak można się obejść tylko smakiem.racja bzdury piszesz skoro twierdzisz ze wolny i sciolke kupujesz taniej niz klatke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 17 Października 2017 http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/kipdip-w-sieciach-handlowych-zaczyna-brakowac-jaj,150368.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 17 Października 2017 bzdury piszesz skoro twierdzisz ze wolny i sciolke kupujesz taniej niz klatke I bardzo dobrze, że nie wierzysz. Ja nie wierzę w siłę grawitacji i zaraz się uniosę. Jakie to ma znaczenie czy uwierzysz w to, że tak kupuję? Dla mnie to nie ma znaczenia. Jest to portal o cenach to podaję i nie mam zamiaru komuś udowadniać swoich racji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 17 Października 2017 Misiu wbrew pozorom jajeczny może mówić prawdę... wolny i ściółka zwykle podlegają kontraktacji, więc jeśli są wahania to tam skoki w górę albo w dół są dużo mniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 17 Października 2017 http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/kipdip-w-sieciach-handlowych-zaczyna-brakowac-jaj,150368.html https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/jaja-braki-w-supermarketach-afera-z-fipronilem/50yd1je Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 17 Października 2017 L - 48 / 49 M - 42 / 43 przemysł 7,5 / 8zł > ciągłe braki pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
świeże jaja 0 Napisano 17 Października 2017 Ale jazda Z tymi cenami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 17 Października 2017 http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/kipdip-w-sieciach-handlowych-zaczyna-brakowac-jaj,150368.html https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/jaja-braki-w-supermarketach-afera-z-fipronilem/50yd1je Trerefrere z tymi Włochami... tam wykoleiło się raptem 1 mln niosek ferma, i nic więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 17 Października 2017 http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/kipdip-w-sieciach-handlowych-zaczyna-brakowac-jaj,150368.html https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/jaja-braki-w-supermarketach-afera-z-fipronilem/50yd1je Trerefrere z tymi Włochami... tam wykoleiło się raptem 1 mln niosek ferma, i nic więcej... poprawka 1,12 mln szt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 17 Października 2017 Misiu wbrew pozorom jajeczny może mówić prawdę... wolny i ściółka zwykle podlegają kontraktacji, więc jeśli są wahania to tam skoki w górę albo w dół są dużo mniejsze. akurat sciolki, wolnego, zielononozki i eko sprzedaje najwiecej w PL wiec nie musicie mnie pouczac jakie sa ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 17 Października 2017 Misiu wbrew pozorom jajeczny może mówić prawdę... wolny i ściółka zwykle podlegają kontraktacji, więc jeśli są wahania to tam skoki w górę albo w dół są dużo mniejsze. akurat sciolki, wolnego, zielononozki i eko sprzedaje najwiecej w PL wiec nie musicie mnie pouczac jakie sa ceny *nie wiem skąd "w PL" się wzięło- chodziło mi, że najwięcej sprzedaję tego asortymentu, w PL gdzieś w czołówce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach