misio8 0 Napisano 23 Października 2017 Panowie i Panie; Ceny za jakie dzisiaj kupiłem:XL-0,54L-0,50M-0,45 2PL + 0,021PL +0,04 Wygląda na to, że trochę spokojniej przez chwilkę się zrobiło.Pytanie co się wydarzy z sieciami- jak będą chcieli płacić krocie w nowych kontraktach to mamy dalszy ciąg podwyżek. Jak odpuszczą to duże pakownie, które te krocie dołożyły- mogą tego nie przeżyć, ale cena powinna zostać delikatnie skorygowana lub w najgorszym wypadku zostać w granicach w jakich się dzisiaj porusza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 23 Października 2017 Panowie i Panie; Ceny za jakie dzisiaj kupiłem:XL-0,54L-0,50M-0,45 2PL + 0,021PL +0,04 Wygląda na to, że trochę spokojniej przez chwilkę się zrobiło.Pytanie co się wydarzy z sieciami- jak będą chcieli płacić krocie w nowych kontraktach to mamy dalszy ciąg podwyżek. Jak odpuszczą to duże pakownie, które te krocie dołożyły- mogą tego nie przeżyć, ale cena powinna zostać delikatnie skorygowana lub w najgorszym wypadku zostać w granicach w jakich się dzisiaj porusza dla wszystkich producentów z forum:spokojniej- mam na myśli, że nie ma +0,07 co tydzień, bo zaraz mnie będziecie atakować bla bla bla Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
owieczka 0 Napisano 23 Października 2017 CENY W DYSKONCIE BIEDRONKA 10M-3,9910L-4,99DZISIAJ WJECHAŁY NIE ZANOSI SIĘ NA PODWYŻKĘ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 23 Października 2017 CENY W DYSKONCIE BIEDRONKA 10M-3,9910L-4,99DZISIAJ WJECHAŁY NIE ZANOSI SIĘ NA PODWYŻKĘ To tylko braćpzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
królkur 0 Napisano 23 Października 2017 cenki w dół !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 23 Października 2017 bez komentarza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 23 Października 2017 cenki w dół !!! W który dół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaczrub 0 Napisano 23 Października 2017 CENY W DYSKONCIE BIEDRONKA 10M-3,9910L-4,99DZISIAJ WJECHAŁY NIE ZANOSI SIĘ NA PODWYŻKĘ 10M w stonce 4,49, ale jest tylko cena, jajek nie ma, na L-kę nawet ceny nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 23 Października 2017 zobaczcie ilu nam przybyło przez ten miesiąc królkur Owieczkamisio8kurynioskiKoguto24HandlarzOd87przedsiębiorcaSprzedawca rynkowyBakalie OnlineRebel18ruzamMatmanMr.Egg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 23 Października 2017 cenki w dół !!! ...też tak myśle, sprzedaj z magazynu i czekaj na obniżki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
owieczka 0 Napisano 24 Października 2017 A teraz co 8gr na TYDZIEŃ W DÓŁ TO JUŻ JEST KONIEC WASZEJ NAGONKI I JARANIA SIĘ JEDEN PRZEZ DRUGIEGO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koguto24 0 Napisano 24 Października 2017 A teraz co 8gr na TYDZIEŃ W DÓŁ TO JUŻ JEST KONIEC WASZEJ NAGONKI I JARANIA SIĘ JEDEN PRZEZ DRUGIEGO Dobrze,że za marzenia nie karają...!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 24 Października 2017 A teraz co 8gr na TYDZIEŃ W DÓŁ TO JUŻ JEST KONIEC WASZEJ NAGONKI I JARANIA SIĘ JEDEN PRZEZ DRUGIEGOMam dla Ciebie złą wiadomość. Czas strzyżenia owiec dopiero przed nami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 24 Października 2017 A teraz co 8gr na TYDZIEŃ W DÓŁ TO JUŻ JEST KONIEC WASZEJ NAGONKI I JARANIA SIĘ JEDEN PRZEZ DRUGIEGO No właśnie, czego się najarałeś, co to za spaniały środek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 24 Października 2017 A teraz co 8gr na TYDZIEŃ W DÓŁ TO JUŻ JEST KONIEC WASZEJ NAGONKI I JARANIA SIĘ JEDEN PRZEZ DRUGIEGO No właśnie, czego się najarałeś, co to za spaniały środek Koneser z wysublimowanym zmysłem do degustacji LSD zapewne... Jakie spadki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 24 Października 2017 zobaczcie ilu nam przybyło przez ten miesiąc królkur Owieczkamisio8kurynioskiKoguto24HandlarzOd87przedsiębiorcaSprzedawca rynkowyBakalie OnlineRebel18ruzamMatmanMr.Egg o to ostatni bastion handlarzy, co słychać tylko ich kwik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Koguto24 0 Napisano 24 Października 2017 zobaczcie ilu nam przybyło przez ten miesiąc królkur Owieczkamisio8kurynioskiKoguto24HandlarzOd87przedsiębiorcaSprzedawca rynkowyBakalie OnlineRebel18ruzamMatmanMr.Egg o to ostatni bastion handlarzy, co słychać tylko ich kwik Wypraszam sobie czy dobrze czy źle byłem,jestem i będę producentem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 24 Października 2017 zobaczcie ilu nam przybyło przez ten miesiąc królkur Owieczkamisio8kurynioskiKoguto24HandlarzOd87przedsiębiorcaSprzedawca rynkowyBakalie OnlineRebel18ruzamMatmanMr.Egg o to ostatni bastion handlarzy, co słychać tylko ich kwik Wypraszam sobie czy dobrze czy źle byłem,jestem i będę producentem... i teraz pewnie łyso będzie Januszom, bo ja również sobie wypraszam- jestem także producentem a to, że kupuję 10x tyle co produkuję to już inna para kaloszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
owieczka 0 Napisano 24 Października 2017 A teraz co 8gr na TYDZIEŃ W DÓŁ TO JUŻ JEST KONIEC WASZEJ NAGONKI I JARANIA SIĘ JEDEN PRZEZ DRUGIEGOMam dla Ciebie złą wiadomość. Czas strzyżenia owiec dopiero przed nami. Idz baranie do zagrody bo się też możesz załapać na strzyżenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 24 Października 2017 ..sprzedawać magazyny , bo tanieją!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 24 Października 2017 http://tvn24bis.pl/pieniadze,79/jaja-sa-coraz-drozsze-zaczyna-ich-brakowac-w-sklepach,784042.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 24 Października 2017 Na koniec tego tygodnia zakup: XL-0,58L-0,53M-0,49netto Dwóch producentów powiedziało mi, że to już koniec podwyżek. Od znajomych słyszałem podobnie- dwóch ceny bez zmian na ten tydzień, trzeci delikatna korekta, ale zgodnie twierdzą, że cena od przyszłego tygodnia stoi, a może i delikatnie w dół.Podobno na przetwórstwie w UE i PL ceny się już wyrównały ewentualnie różnice 50gr/kg Co koledzy producenci myślą w tej kwestii ? Starzy wyjadacze mówią też, że proszek płynie tylko nikt nie wie skąd, że dużo obsadzeń młodą kurą za granicą i detal (poza sklepami) dramatycznie spadł.Głównie na targach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
owieczka 0 Napisano 24 Października 2017 No i klapa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 24 Października 2017 a tutaj tak poza konkursem na rozluźnienie pośladów https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/717982/301-niecodzienny-wynik-w-polskiej-a-klasie-przegranym-nalezy-sie-szacunek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thunder13 2 Napisano 24 Października 2017 Pozamiatane No to podnosimy o minimum 5gr cały asortyment w detalu XL 75-80grL 65-70grM 55grS 45gr Brak jaj w marketach i ludzie nagle wysypali się na targowiska w poszukiwaniu jaj (biorą bez zbytniego marudzenia na cenę). Zaczynają szukać też jaj innych niż najtańsza "3" i co ciekawe są już poinformowani z reguły dlaczego jaja idą do góry i z jakich powodów, a wiec nikt już nie musi tłumaczyć "a dlaczego takie drogie lub takie małe". A handlarze chcą dostać zawału, proponują mi cenę wyższą niż mam w detalu byle tylko było. Już nawet fermy szukają jaj bo nie mają dla swoich klientów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach