misio8 0 Napisano 17 Listopada 2017 thunder, ja trzymam marżę następne pół roku i w dupie mam konkurencję. nie będę dokładał do interesu, a niestety teraz dołożyłem. tzn. mniej zarobiłem niż planowałem więc sam sobie będę producentem bez kur i wcale nie będę doił dostawców tylko będę odbierał co moje. innej opcji nie widzę. wynagrodzenie 20$ cos sie nawciskalo wynagrodzenie nie jest teraz adekwatne do angazowanych przeze mnie srodkow, ktorych MROŻĘ 2x więcej.Mrożę więcej, klienci mają problem z płatnościami częściej niż zwykle, straty w towarze to nie 2000PLN tylko 4000 i kilka innych rzeczy ktore mi sie nie podobaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 17 Listopada 2017 a że nie prowadzę interesu dla idei bede musial oDebra1c co mi nalezne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 17 Listopada 2017 Dobrze że miałem nadmiar pracy za dnia... teraz już mi się nie chce odpisywać i tłumaczyć, w sumie i tak by wyszło never ending story... Więc nie ma sensu. Misiu... ty mrozisz w zakupie, a ja tych pieniędzy które podobno zarabiam nie widzę... wszyscy sobie terminy płatności 2 razy powydłużali... Wychodzi że wszyscy mają obrót czysto teoretyczny Te pieniądze gdzieś podobno są... ja się pytam gdzie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thunder13 2 Napisano 17 Listopada 2017 thunder, ja trzymam marżę następne pół roku i w dupie mam konkurencję. nie będę dokładał do interesu, a niestety teraz dołożyłem. tzn. mniej zarobiłem niż planowałem więc sam sobie będę producentem bez kur i wcale nie będę doił dostawców tylko będę odbierał co moje. innej opcji nie widzę. wynagrodzenie 20$gdyby każdy tutaj zarobił tyle ile sobie uplanował to by też każdy żył jak pączek w maśle, nie przewidzisz co się stanie za tydzień/miesiąc/ok i wyjdzie jak zwykle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 17 Listopada 2017 Jak czytam teksty tego przygłupa że ''będę musiał oDebra1ć co mi należne '' weź się nierobie do roboty a nie hodowcy chcesz zabrać . Postaw sobie kurnik będziesz miał jaja za darmo !!! Koledzy hodowcy przyjdzie jeszcze moment przed świętami że przybraknie jaja , nie litować się nad takimi golić po 5gr więcej .Ps. magazyny na zero wszędzie , każdy chce aby mu coś odłożyć ale z czego . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 17 Listopada 2017 Ceny na przyszły tydzień .XL - 0,60 GRL- 0,53-55 GRM - 0,48-50 GRPS. Teksty tego typu tamten hodowca to opuścił to tylko próba zbicia ceny , wystarczy telefon i sprawdzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 17 Listopada 2017 thunder, ja trzymam marżę następne pół roku i w dupie mam konkurencję. nie będę dokładał do interesu, a niestety teraz dołożyłem. tzn. mniej zarobiłem niż planowałem więc sam sobie będę producentem bez kur i wcale nie będę doił dostawców tylko będę odbierał co moje. innej opcji nie widzę. wynagrodzenie 20$Misiu8, ja też ładując w fermę kilka mln zł. zarobiłem mniej niż planowałem. Ty masz szczęście, bo jak sam napisałeś, nie dołożyłeś. My mieliśmy pecha, bo niejeden z nas dołożył i to sporo. Idąc Twoim tokiem pokrętnego myślenia- my wcale nie doimy odbiorców, my odbieramy, co nasze. Tak, jak pisałem wcześniej, chcesz się uniezależnić od dostawców- wystarczy postawić sobie kurnik. Nic trudnego. Nie musi być przecież duży. Żeby mieć 3 palety jaj dziennie wystarczy Ci jakieś 3 mln wkładu. Będziesz miał wtedy jajka za darmo. I będziesz mógł je wtedy rozprowadzać po 20 gr. albo, jeśli będzie wola Twoja taka- nawet jeszcze taniej. Zobaczysz, jakie kokosy będziesz wtedy kosił. Póki co kurnika jednak nie masz i musisz się liczyć z tym, że jajko do świąt nie stanieje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 17 Listopada 2017 moja sprzedażL 62 / 64 M 57 / 59 przemysł 9,6zł- cały czas góra ps. - a co nie można, można hm... będzie się działo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak21 0 Napisano 17 Listopada 2017 9,60 zł. 1kg. za wolny wybieg za mało ww. kosztuje w UE 2,3 euro za kilogram ekologia kosztuje 3,3 euro za kilogram klatka od 14,11,2017 r.1.65 centów średnia cena czyli 46 gr. L nie będziecie nam wmawiać wysokich cen ,kilkanaście firm już jest wyeliminowanych z rynku czach.farm. i inni przy cenach pana jajczarek to jest porażka ? Jajek na święta nie zabraknie ///, nie przy tych cenach detalicznych????? 20-22zl.wytłaczanka jaj.Mam fajnych dostawców zarabiają beda sie rozwija wybudują odchowalnie,kopią sobie paszowozy,zmodernizują kurniki na 1-pl ,wejdę w ekologie,dokupią ziemi ,kupią nowe ciężarówki,. My handlowcy bez jednej kury tez zarabiamy ,,to jest hazard i gra ekonomiczna podnoście dokąd sie da tra la la niech kapela jajczana gra ,jak happysad-- ,,Szczęśliwi i Smutni ,,.,,np,wszystko jedno? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kokojajo 0 Napisano 17 Listopada 2017 Od poniedziałku u mnie leci:XL-0,64L-0,60M-0,55I bez żadnych promocji dla tzw. stałych. Takie czasy, że towar trzeba szanować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 18 Listopada 2017 Panowie ceny do góry bo magazyny na zero i znowu zaczyna dzwonić telefon za jajem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 18 Listopada 2017 Panowie ceny do góry bo magazyny na zero i znowu zaczyna dzwonić telefon za jajem . Napisz ceny w jakich sprzedajesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 18 Listopada 2017 Jak czytam teksty tego przygłupa że ''będę musiał oDebra1ć co mi należne '' weź się nierobie do roboty a nie hodowcy chcesz zabrać . Postaw sobie kurnik będziesz miał jaja za darmo !!! Koledzy hodowcy przyjdzie jeszcze moment przed świętami że przybraknie jaja , nie litować się nad takimi golić po 5gr więcej .Ps. magazyny na zero wszędzie , każdy chce aby mu coś odłożyć ale z czego . przygłupa sobie w domu poszukaj, pracuje po 16h na dobe i nic nie chce zabrac ani tobie ani moim dostawcom tylko przytrzymac cene i jak juz komus zabrac to klientom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 18 Listopada 2017 thunder, ja trzymam marżę następne pół roku i w dupie mam konkurencję. nie będę dokładał do interesu, a niestety teraz dołożyłem. tzn. mniej zarobiłem niż planowałem więc sam sobie będę producentem bez kur i wcale nie będę doił dostawców tylko będę odbierał co moje. innej opcji nie widzę. wynagrodzenie 20$Misiu8, ja też ładując w fermę kilka mln zł. zarobiłem mniej niż planowałem. Ty masz szczęście, bo jak sam napisałeś, nie dołożyłeś. My mieliśmy pecha, bo niejeden z nas dołożył i to sporo. Idąc Twoim tokiem pokrętnego myślenia- my wcale nie doimy odbiorców, my odbieramy, co nasze. Tak, jak pisałem wcześniej, chcesz się uniezależnić od dostawców- wystarczy postawić sobie kurnik. Nic trudnego. Nie musi być przecież duży. Żeby mieć 3 palety jaj dziennie wystarczy Ci jakieś 3 mln wkładu. Będziesz miał wtedy jajka za darmo. I będziesz mógł je wtedy rozprowadzać po 20 gr. albo, jeśli będzie wola Twoja taka- nawet jeszcze taniej. Zobaczysz, jakie kokosy będziesz wtedy kosił. Póki co kurnika jednak nie masz i musisz się liczyć z tym, że jajko do świąt nie stanieje. ja juz skonczylem marudzenia. raz dolozymy wy, raz my i pewnie tak bedzie sie dzialo jeszcze nie raz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 18 Listopada 2017 thunder, ja trzymam marżę następne pół roku i w dupie mam konkurencję. nie będę dokładał do interesu, a niestety teraz dołożyłem. tzn. mniej zarobiłem niż planowałem więc sam sobie będę producentem bez kur i wcale nie będę doił dostawców tylko będę odbierał co moje. innej opcji nie widzę. wynagrodzenie 20$Misiu8, ja też ładując w fermę kilka mln zł. zarobiłem mniej niż planowałem. Ty masz szczęście, bo jak sam napisałeś, nie dołożyłeś. My mieliśmy pecha, bo niejeden z nas dołożył i to sporo. Idąc Twoim tokiem pokrętnego myślenia- my wcale nie doimy odbiorców, my odbieramy, co nasze. Tak, jak pisałem wcześniej, chcesz się uniezależnić od dostawców- wystarczy postawić sobie kurnik. Nic trudnego. Nie musi być przecież duży. Żeby mieć 3 palety jaj dziennie wystarczy Ci jakieś 3 mln wkładu. Będziesz miał wtedy jajka za darmo. I będziesz mógł je wtedy rozprowadzać po 20 gr. albo, jeśli będzie wola Twoja taka- nawet jeszcze taniej. Zobaczysz, jakie kokosy będziesz wtedy kosił. Póki co kurnika jednak nie masz i musisz się liczyć z tym, że jajko do świąt nie stanieje. ja juz skonczylem marudzenia. raz dolozymy wy, raz my i pewnie tak bedzie sie dzialo jeszcze nie raz kurczak21 taka prosba juz po raz ktorys- pisz ladnie i skladnie to moze bedziemy czytac co tam masz do przekazania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 18 Listopada 2017 moja sprzedażL 62 / 64 M 57 / 59 przemysł 9,6zł- cały czas góra ps. - a co nie można, można hm... będzie się działo Czy Ty kolego troszkę nie przesadzasz ?pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2.70netto 3 Napisano 18 Listopada 2017 L-0,48 do 0,80 M-0,45 do 0,75 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 17 Napisano 18 Listopada 2017 L-0,48 do 0,80 M-0,45 do 0,75 chętnie kupię po 48 za L i 45 za M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 18 Listopada 2017 moja sprzedażL 62 / 64 M 57 / 59 przemysł 9,6zł- cały czas góra ps. - a co nie można, można hm... będzie się działo Czy Ty kolego troszkę nie przesadzasz ?pzdr 1PL ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thunder13 2 Napisano 18 Listopada 2017 cena na jaja może się utrzymać jeszcze dość długo (finprolil + ptasia grypa + brak odszkodowań za salcie + rezygnacja przetwórcó i sieci z jaj klatkowych)https://finanse.wp.pl/dlaczego-jaja-tak-drozeja-polacy-moga-zniechecic-sie-do-jajecznicy-6188860012783233aa więc Panowie handlarze, nie marudzić i się nie denerwować ino podnosić w detalu, cena jeżeli spadnie to tylko do poziomów z bogatszych krajów UE. I to nie mówię na złość Wam, ale dla Waszego dobra - im wcześniej sobie poukładacie rynek wg. podwyższonych stawek, tym więcej zyskacie. A że kilku klientów przejdzie do konkurencji, no cóż handel na tym polega. Producenci wiedzą, że jak teraz nie podniosą to ceny za półprodukty do produkcji i obsługę ich w przyszłości zjedzą. A dla Was też chyba korzystniej jak jest wybór spośród wielu dostawców niż od kilku największych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thunder13 2 Napisano 18 Listopada 2017 http://www.farmer.pl/agroskop/analizy-i-komentarze/ue-brak-dostaw-jaj-i-stale-rosnace-ceny,74993.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
świeże jaja 0 Napisano 18 Listopada 2017 cena na jaja może się utrzymać jeszcze dość długo (finprolil + ptasia grypa + brak odszkodowań za salcie + rezygnacja przetwórcó i sieci z jaj klatkowych)https://finanse.wp.pl/dlaczego-jaja-tak-drozeja-polacy-moga-zniechecic-sie-do-jajecznicy-6188860012783233aa więc Panowie handlarze, nie marudzić i się nie denerwować ino podnosić w detalu, cena jeżeli spadnie to tylko do poziomów z bogatszych krajów UE. I to nie mówię na złość Wam, ale dla Waszego dobra - im wcześniej sobie poukładacie rynek wg. podwyższonych stawek, tym więcej zyskacie. A że kilku klientów przejdzie do konkurencji, no cóż handel na tym polega. Producenci wiedzą, że jak teraz nie podniosą to ceny za półprodukty do produkcji i obsługę ich w przyszłości zjedzą. A dla Was też chyba korzystniej jak jest wybór spośród wielu dostawców niż od kilku największych.ty tandeta.ludzie w Polsce nie zarabiają jak na zachodzie oni juz w detalu płaczą jak jest po 70gr.a ty każesz płacić biedakom po 1zł.za jajo weź walnij baranka w ścianę.wiem że rynek dyktuje cenę.ale daj pan spokój i mnie nie (słowo zostało usunięte)!cena dla co najmniej dla ponad połowy społeczeństwa jest już. Absurdalna.L-52 jak w temacie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thunder13 2 Napisano 18 Listopada 2017 cena na jaja może się utrzymać jeszcze dość długo (finprolil + ptasia grypa + brak odszkodowań za salcie + rezygnacja przetwórcó i sieci z jaj klatkowych)https://finanse.wp.pl/dlaczego-jaja-tak-drozeja-polacy-moga-zniechecic-sie-do-jajecznicy-6188860012783233aa więc Panowie handlarze, nie marudzić i się nie denerwować ino podnosić w detalu, cena jeżeli spadnie to tylko do poziomów z bogatszych krajów UE. I to nie mówię na złość Wam, ale dla Waszego dobra - im wcześniej sobie poukładacie rynek wg. podwyższonych stawek, tym więcej zyskacie. A że kilku klientów przejdzie do konkurencji, no cóż handel na tym polega. Producenci wiedzą, że jak teraz nie podniosą to ceny za półprodukty do produkcji i obsługę ich w przyszłości zjedzą. A dla Was też chyba korzystniej jak jest wybór spośród wielu dostawców niż od kilku największych.ty tandeta.ludzie w Polsce nie zarabiają jak na zachodzie oni juz w detalu płaczą jak jest po 70gr.a ty każesz płacić biedakom po 1zł.za jajo weź walnij baranka w ścianę.wiem że rynek dyktuje cenę.ale daj pan spokój i mnie nie (słowo zostało usunięte)!cena dla co najmniej dla ponad połowy społeczeństwa jest już. Absurdalna.L-52 jak w temacietutaj place ludzi mają najmniejsze znaczenie, patrz ceny elektroniki, produktów chemicznych, spożywczych w krajach zachodnich- niejednokrotnie wychodzimy drożej, co jest tańsze to prawie wyłącznie ceny usług Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
świeże jaja 0 Napisano 18 Listopada 2017 cena na jaja może się utrzymać jeszcze dość długo (finprolil + ptasia grypa + brak odszkodowań za salcie + rezygnacja przetwórcó i sieci z jaj klatkowych)https://finanse.wp.pl/dlaczego-jaja-tak-drozeja-polacy-moga-zniechecic-sie-do-jajecznicy-6188860012783233aa więc Panowie handlarze, nie marudzić i się nie denerwować ino podnosić w detalu, cena jeżeli spadnie to tylko do poziomów z bogatszych krajów UE. I to nie mówię na złość Wam, ale dla Waszego dobra - im wcześniej sobie poukładacie rynek wg. podwyższonych stawek, tym więcej zyskacie. A że kilku klientów przejdzie do konkurencji, no cóż handel na tym polega. Producenci wiedzą, że jak teraz nie podniosą to ceny za półprodukty do produkcji i obsługę ich w przyszłości zjedzą. A dla Was też chyba korzystniej jak jest wybór spośród wielu dostawców niż od kilku największych.ty tandeta.ludzie w Polsce nie zarabiają jak na zachodzie oni juz w detalu płaczą jak jest po 70gr.a ty każesz płacić biedakom po 1zł.za jajo weź walnij baranka w ścianę.wiem że rynek dyktuje cenę.ale daj pan spokój i mnie nie (słowo zostało usunięte)!cena dla co najmniej dla ponad połowy społeczeństwa jest już. Absurdalna.L-52 jak w temacietutaj place ludzi mają najmniejsze znaczenie, patrz ceny elektroniki, produktów chemicznych, spożywczych w krajach zachodnich- niejednokrotnie wychodzimy drożej, co jest tańsze to prawie wyłącznie ceny usługale polacy to ludzie z tradycją z kurą na podwórku i że jajo tanie.bo u nas nie bylo lcd labetow.etc nie tam mentalność jestesmy za biedni kiedy my tą jerope dogonimy oj kiedy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Łukaszsz 0 Napisano 18 Listopada 2017 Koledzy mam wolny wybieg dla wybrednych handlarzy ale ceny ...typu 55 gr za M i 60 gr za L to u mnie były normą przed podwyżka wiec poniżej to ... proszę nie zawracać gitary oferty na priv limitowana ilość. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach