jajeczny 0 Napisano 4 Grudnia 2017 i sanepidy i inne się nie czepiają ? powinna być gdzieś jednak etykieta z tego co mi wiadomo ? i ile taka sensowna cukiernia przerabia skrzynek na tydzień ? ... W cukierniach, które odwiedził już sanepid to biorą tylko z zakładów pakowania lub przestawili się na proszek lub masę. Niestety przepisy coraz bardziej są restrykcyjne po ostatnich aferach z jajkiem. Tzn od dawna są restrykcyjne ale zaczyna sanepid je egzekwować i nie ma zmiłuj się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 4 Grudnia 2017 ... Btw. jak myślisz że zrobisz jajo po 0,18 to zakładaj produkcję... Będziesz konkurencyjniejszy od większości producentów. ... A założymy się, że taka cena będzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 4 Grudnia 2017 i sanepidy i inne się nie czepiają ? powinna być gdzieś jednak etykieta z tego co mi wiadomo ? i ile taka sensowna cukiernia przerabia skrzynek na tydzień ? ... W cukierniach, które odwiedził już sanepid to biorą tylko z zakładów pakowania lub przestawili się na proszek lub masę. Niestety przepisy coraz bardziej są restrykcyjne po ostatnich aferach z jajkiem. Tzn od dawna są restrykcyjne ale zaczyna sanepid je egzekwować i nie ma zmiłuj się. To mnie akurat nie martwi, wręcz przeciwnie cieszy. Koniec z pseudopakowniami w stodole. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 4 Grudnia 2017 ... Btw. jak myślisz że zrobisz jajo po 0,18 to zakładaj produkcję... Będziesz konkurencyjniejszy od większości producentów. ... A założymy się, że taka cena będzie? Oczywiście, możemy się założyć. Bo ja liczę z pełną amortyzacją i kredytem. A jak ktoś tego nie dolicza to albo ma budynki po 50 lat a wyposażenie po 20+, albo liczy że to z nieba spadło... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 4 Grudnia 2017 ... Btw. jak myślisz że zrobisz jajo po 0,18 to zakładaj produkcję... Będziesz konkurencyjniejszy od większości producentów. ... A założymy się, że taka cena będzie? Oczywiście, możemy się założyć. Bo ja liczę z pełną amortyzacją i kredytem. A jak ktoś tego nie dolicza to albo ma budynki po 50 lat a wyposażenie po 20+, albo liczy że to z nieba spadło... To nie zakład o czyjąś amortyzacje czy kredyt, ale zakład o cenę, w której będzie dostępne jajko. Oby nie doszło do wykupu kwot jajecznych... Ostatnimi czasy mało brakowało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 4 Grudnia 2017 i sanepidy i inne się nie czepiają ? powinna być gdzieś jednak etykieta z tego co mi wiadomo ? i ile taka sensowna cukiernia przerabia skrzynek na tydzień ? ... W cukierniach, które odwiedził już sanepid to biorą tylko z zakładów pakowania lub przestawili się na proszek lub masę. Niestety przepisy coraz bardziej są restrykcyjne po ostatnich aferach z jajkiem. Tzn od dawna są restrykcyjne ale zaczyna sanepid je egzekwować i nie ma zmiłuj się. To mnie akurat nie martwi, wręcz przeciwnie cieszy. Koniec z pseudopakowniami w stodole. Mnie nie cieszy, z tego względu że jednak większość przechodzi na proszek i masę. Z tego też powodu nie spożywam już takich wyrobów. Promuję zdrową żywność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 4 Grudnia 2017 i jeszcze jedno pytanko: jak wozicie towar na cukiernię? "luzem", czy "luzem" w kartonach zbiorczych, czy w zgrzanych 30 ? dziękuję Po Twoich pytaniach widać misiu jaki to z ciebie „wielki” hurtownik..... Ja się pytam, gdzie jajka co mi obiecałeś??? sprzedaje 3 razy wiecej niz mozesz sobie wyobrazic.a juz na pewno ty i 10 twoich kolegow tyle nie jestescie w stanie wyprodukowac.zwlaszcza po salci.synus producenta ci odpowiedzial- jak nie to wal na ingrit.pl albo lap za telefon pytam o cukiernie bo nigdy sie nimi nie interesowalem, ale rozumiem, ze ty jestes taki wybitny, ze wiesz wszystko- zatem podziel sie informacjami a nie pyszczysz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 4 Grudnia 2017 i jeszcze jedno pytanko: jak wozicie towar na cukiernię? "luzem", czy "luzem" w kartonach zbiorczych, czy w zgrzanych 30 ? dziękuję Po Twoich pytaniach widać misiu jaki to z ciebie „wielki” hurtownik..... Ja się pytam, gdzie jajka co mi obiecałeś??? i pytam o takie rzeczy bo zgodnie z obowiazujacymi przepisami nie mozna ich wozic luzem i moze to robic tylko zaklad pakowania i sortowania jaj rozumiem, ze sa kozaki i sie nie patyczkuja, ale ja jestem odpowiedzialny kozak i chce wiedziec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 4 Grudnia 2017 A ja się pytam czy niektórzy mają kłopot ze zrozumieniem prostych rzeczy, czy za daleko do głowy? Jeśli kol misiek bierze L za 48, to z jakiej racji ma wam to odsprzedać w tej samej cenie? Caritas? Przytulacie teraz 30 gr na jaju i po parę razy pytacie, czy wam ktoś sprzeda bez zarobku. Puk, puk... Jest tam ktoś? Zapłaćcie 53 i będziecie mieć, jeśli wam tak brakuje. Przecież już wam napisał, że jego Lka za 48 dla was, jest tam, gdzie u innych jest od poniedziałku 2gr do góry. proste, ale za trudne dla producenta ktory udaje producenta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 4 Grudnia 2017 i sanepidy i inne się nie czepiają ? powinna być gdzieś jednak etykieta z tego co mi wiadomo ? i ile taka sensowna cukiernia przerabia skrzynek na tydzień ? ... W cukierniach, które odwiedził już sanepid to biorą tylko z zakładów pakowania lub przestawili się na proszek lub masę. Niestety przepisy coraz bardziej są restrykcyjne po ostatnich aferach z jajkiem. Tzn od dawna są restrykcyjne ale zaczyna sanepid je egzekwować i nie ma zmiłuj się. no i wlasnie o tym mowilem- P.Leszkiewicz pewnie w słoikach wozi i mu to wisi i powiewa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 4 Grudnia 2017 i sanepidy i inne się nie czepiają ? powinna być gdzieś jednak etykieta z tego co mi wiadomo ? i ile taka sensowna cukiernia przerabia skrzynek na tydzień ? ... W cukierniach, które odwiedził już sanepid to biorą tylko z zakładów pakowania lub przestawili się na proszek lub masę. Niestety przepisy coraz bardziej są restrykcyjne po ostatnich aferach z jajkiem. Tzn od dawna są restrykcyjne ale zaczyna sanepid je egzekwować i nie ma zmiłuj się. To mnie akurat nie martwi, wręcz przeciwnie cieszy. Koniec z pseudopakowniami w stodole. THATS RIGHT ! Jestem za- sam wskażę nawet palcem, a pseudo handlarzy z zalanej piwnicy również ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak21 0 Napisano 4 Grudnia 2017 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 4 Grudnia 2017 Powiem tak poza konkursem, bo widzę obruszenie niektórych osób: ok jakaś spina z Yoyem i Demirugiem może była, może nie zawsze się zgadzamy, ale bez wazeliny powiem uczciwie- gołym okiem widać, że to są przedsiębiorcy i prawdziwi producenci, a nie jakieś wypierdki oderwane od pługu co mają 20tys kur (nie obrażając małych, bo mały to stan umysłu), wzieli s klase w leasing zanim weszły kury na obiekt, a teraz mądrzejsi od telewizora, bo zrobili sobie przez 2 miesiące górkę którą ja zarabiam w jeden dzień niezależnie czy jajko jest po 20 czy po 50gr :D:Dzapomniałbym dodać, że po robocie przy kurach idą do pracy i udają milionerów i światowych biznesmenów. do pozostałych; zwłaszcza tych opisanych, a już zwłaszcza krzykaczy- jeśli handlarze be i fe, a do tego kłamią to warto posłuchać co powyższe osoby mają do powiedzenia, Demi i Yoyo to nie znaczy, ze nie będę już z wami dyskutował- wybijcie to sobie z głowy po to mamy forum Aktualna sytuacja:ten tydzień bez zmian, następny być może delikatnie w dół, ale moi jeszcze nie wiedzą i nie chcą wychodzic przed szereg I think so podobno straszne kolejki na ubojniach i problem ze zdaniem kury jak u was ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 4 Grudnia 2017 na tym forum pisze się krótko i na temat.. L - 48M- 44 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 4 Grudnia 2017 na tym forum pisze się krótko i na temat.. L - 48M- 44 Tak było w ubiegłym tygodniu na drogich fermach.Poniedziałek rozpoczął się cenami:L-46M-42 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
królkur 0 Napisano 4 Grudnia 2017 l 0,45m 0,40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 4 Grudnia 2017 Bez zmian L 50-52 gr M 46-48 gr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
świeże jaja 0 Napisano 4 Grudnia 2017 Bez zmian L-49gr.dostawa na jutro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak21 0 Napisano 4 Grudnia 2017 krolkur ??? wiadomość dla ciebie na prv ,reszta nich sie zajmie przecinkami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczorek 0 Napisano 4 Grudnia 2017 Jutrzejsza dostawa z kurnika L 0.47 M 0,44 = 16 palet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 4 Grudnia 2017 Mnie nie cieszy, z tego względu że jednak większość przechodzi na proszek i masę. Z tego też powodu nie spożywam już takich wyrobów. Promuję zdrową żywność. No taa, bo jak jajo wyjdzie z pakowni to od razu z miejsca traci swoją "zdrowotność" i staje się chemicznym wynalazkiem... Ziemia też jest płaska wg. Ciebie ? :D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 4 Grudnia 2017 i jeszcze jedno pytanko: jak wozicie towar na cukiernię? "luzem", czy "luzem" w kartonach zbiorczych, czy w zgrzanych 30 ? dziękuję Po Twoich pytaniach widać misiu jaki to z ciebie „wielki” hurtownik..... Ja się pytam, gdzie jajka co mi obiecałeś??? i pytam o takie rzeczy bo zgodnie z obowiazujacymi przepisami nie mozna ich wozic luzem i moze to robic tylko zaklad pakowania i sortowania jaj rozumiem, ze sa kozaki i sie nie patyczkuja, ale ja jestem odpowiedzialny kozak i chce wiedziec No nie do końca to jest tak... bo są w wytłaczance, jeżeli kupujesz dany towar z pakowni to de facto jest on już zweryfikowany i zapakowany... a to że na palecie zbiorczej... Kwestia tego jak ktoś podejdzie do definicji "zapakować" dla mnie jak jajko jest w wytłaczance to jest już zapakowane... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 4 Grudnia 2017 ... Btw. jak myślisz że zrobisz jajo po 0,18 to zakładaj produkcję... Będziesz konkurencyjniejszy od większości producentów. ... A założymy się, że taka cena będzie? Oczywiście, możemy się założyć. Bo ja liczę z pełną amortyzacją i kredytem. A jak ktoś tego nie dolicza to albo ma budynki po 50 lat a wyposażenie po 20+, albo liczy że to z nieba spadło... To nie zakład o czyjąś amortyzacje czy kredyt, ale zakład o cenę, w której będzie dostępne jajko. Oby nie doszło do wykupu kwot jajecznych... Ostatnimi czasy mało brakowało. Stawiam w Zakopcu butelkę Whisky jak w 2018 spadnie do 0,18 zł jajo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
owieczka 0 Napisano 4 Grudnia 2017 Bez zmian L 50-52 gr M 46-48 gr NA STRAGANIE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 4 Grudnia 2017 Stawiam w Zakopcu butelkę Whisky jak w 2018 spadnie do 0,18 zł jajo... Jak było w tym roku że taka cena była Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach