jest cenanienaceny 0 Napisano 5 Stycznia 2018 DUBEL TERAZ UDAWADNIASZ ŻE JESTEŚ HANDLARZYNĄ PODSZYWAJĄCĄ SIĘ POD PRODUCENTA A ty udowadniasz , że twój poziom kultury równy jest zeru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 5 Stycznia 2018 DUBEL ty jesteś mniej niż ZERO . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 5 Stycznia 2018 Po każdych świetach jest tydzień kołowrotu ale już zaczął się normalny handel , bez paniki 2 tygodnie i może być odbicie na eksporcie 10gr różnicy , zaczęliśmy ostro wywozić .Szkoda, że hodowcy muszą liczyć na eksport, bo handlarze w kraju nie dają warunków do godziwego zarobku. Kolego 30 groszy za jajo niegodziwe, to ile byś chciał 30 groszy to nie jest mój zarobek. A ile Ty masz na jajku ? Płacisz 30 groszy a wstawiasz po 50-60 groszy. Po co inwestować grube miliony w produkcje aby zgarniać grosze, skoro można zainwestować kilkukrotnie mniej i zarabiać duuużo więcej na handlu. I o ile mniejsze ryzyko. I stres mniejszy. Tak to wygląda Panowie. Czy 30 gr za jajo przy dzisiejszych kosztach produkcyjnych to dla Ciebie za mało,to ile powinno kosztować jajo u producenta żeby był dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 5 Stycznia 2018 DUBEL TERAZ UDAWADNIASZ ŻE JESTEŚ HANDLARZYNĄ PODSZYWAJĄCĄ SIĘ POD PRODUCENTA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 5 Stycznia 2018 Po każdych świetach jest tydzień kołowrotu ale już zaczął się normalny handel , bez paniki 2 tygodnie i może być odbicie na eksporcie 10gr różnicy , zaczęliśmy ostro wywozić .Szkoda, że hodowcy muszą liczyć na eksport, bo handlarze w kraju nie dają warunków do godziwego zarobku. Kolego 30 groszy za jajo niegodziwe, to ile byś chciał 30 groszy to nie jest mój zarobek. A ile Ty masz na jajku ? Płacisz 30 groszy a wstawiasz po 50-60 groszy. Po co inwestować grube miliony w produkcje aby zgarniać grosze, skoro można zainwestować kilkukrotnie mniej i zarabiać duuużo więcej na handlu. I o ile mniejsze ryzyko. I stres mniejszy. Tak to wygląda Panowie. Czy 30 gr za jajo przy dzisiejszych kosztach produkcyjnych to dla Ciebie za mało,to ile powinno kosztować jajo u producenta żeby był dobrze To ja Ci przypomnę to co pisałem w innym miejscu, rozsądnego zarobku wprostproporcjonalnego do ponoszonego ryzyka i wkładu jaki poniosłem i ponoszę na stworzenie produkcji.Dlaczego śmietankę na górce ma spijać pośrednik ? Gdyby to w PL była akcja z fipronilem, to pośrednicy dopieroby płakali musząc sprowadzać jaja z Holandii... Odwróc bieguny i przemyśl to co napisałem. To tak jak w zawodach sportowych Ci co jadą na dopingu muszą ponieść konsekwencje a wygrywają w ostatecznym finale inni zawodnicy a Z NIMI ich trenerzy oraz cała kadra wsparcia (supportu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 5 Stycznia 2018 Czy mam rozumieć że 30 gr to dla ciebie też za mało ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 10 Napisano 5 Stycznia 2018 Czy mam rozumieć że 30 gr to dla ciebie też za mało ? 30gr średnio za jajko przez cały rok? Dla mnie bomba. Z tym, ze jest mały problem. Twoi koledzy na Żurominie już dziś proponują 22 za M i 25 za L. Jak tak dalej pójdzie, zamykam fermę i biorę się za handel. Zbyt rozkręcony, a zawsze taniej kupię niż jestem w stanie wyprodukować. Gdyby koledzy producenci, nie stawiali kurników jak po.... to sytuacja wyglądałaby inaczej. Sami jesteśmy sobie winni. A pośrednik korzysta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 5 Stycznia 2018 No właśnie o to mi chodziło . Byłem zdziwiony że Yoyo pisze o niegodziwiej cenieA co do Żuromina ich cen to szkoda słów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 5 Stycznia 2018 Więc jest cenanieNaceny co chcesz jeszcze wiedzieć masz 20 gr na jaju i co jeszcze ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 5 Stycznia 2018 Ile dzisiaj wypiłeś ze tak bełkoczesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 5 Stycznia 2018 I pamiętaj piłeś nie jedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 5 Stycznia 2018 Czy mam rozumieć że 30 gr to dla ciebie też za mało ? W tych realiach rynkowych czy ogólnie pytasz ?Bo odpowiedzi są dwie zasadniczo się różniące. Mi wystarczy 0,26 za jajo średnio rocznie przy założeniu że czynniki kosztowe nie ulegną poważnej zmianie i rynek nie będzie poddawany zachwianiom przez okres powiedzmy 10 lat. To jest ok. Ale TAK nie było nigdy i nigdy nie będzie. Jeśli patrzymy z perspektywy chwili obecnej to nie, 30 gr to absolutnie za mało i nie jest to uczciwe zagranie. Zwłaszcza, że sytuacja jest taka jaką opisuje p. Leszkiewicz. o 0,25 za L to jeszcze nie słyszałem, słyszałem o wolontariuszach rozdających jajo M po 0,22...Spoko, w lutym może jeszcze wrócić 4 z przodu... Albo zmienię strategię i będę właził na chama bez patrzenia na cokolwiek w punkty handlowców. Mam jeszcze czas na spokojne po przeliczanie paru rzeczy. Skoro mam przewagę inwestycyjną w tym momencie dlaczego miałbym jej bez skrupułów nie wykorzystać ? Pytanie czy mi się chce... i czy nie mogę tego w co innego obrócić. np. bardziej długofalowo i stabilnie dochodowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 5 Stycznia 2018 Czy mam rozumieć że 30 gr to dla ciebie też za mało ? 30gr średnio za jajko przez cały rok? Dla mnie bomba. Z tym, ze jest mały problem. Twoi koledzy na Żurominie już dziś proponują 22 za M i 25 za L. To prawda, właśnie ktoś z tamtego rejonu wpier... mi się i zjeb... cenę na którą tak cieżko harowałem, po takich cenach odpuściłem se klienta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 5 Stycznia 2018 Na Żurominie tak jest, tam jeden drugiego by sprzedał za grosz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 5 Stycznia 2018 Czy 30 gr za jajo przy dzisiejszych kosztach produkcyjnych to dla Ciebie za mało,to ile powinno kosztować jajo u producenta żeby był dobrze Tyle, żeby hodowca zarabiał na jajku nie mniej niż handlarz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 5 Stycznia 2018 Czy 30 gr za jajo przy dzisiejszych kosztach produkcyjnych to dla Ciebie za mało,to ile powinno kosztować jajo u producenta żeby był dobrze Tyle, żeby hodowca zarabiał na jajku nie mniej niż handlarz. Zawiść to straszna cecha nawet jest film o takim tytule, polecam .A mnie gów.o obchodź ile zarabia handlarz czy sklep czy ktokolwiek inny i to też polecam łatwiej się wtedy żyje, nie będziesz ciągle rozczarowany. PS Straszna z Ciebie maruda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 10 Napisano 5 Stycznia 2018 Czy 30 gr za jajo przy dzisiejszych kosztach produkcyjnych to dla Ciebie za mało,to ile powinno kosztować jajo u producenta żeby był dobrze Tyle, żeby hodowca zarabiał na jajku nie mniej niż handlarz. Zawiść to straszna cecha nawet jest film o takim tytule, polecam .A mnie gów.o obchodź ile zarabia handlarz czy sklep czy ktokolwiek inny i to też polecam łatwiej się wtedy żyje, nie będziesz ciągle rozczarowany. PS Straszna z Ciebie maruda Przez długi czas, jajko oscylowało w granicach 20 paru groszy, teraz musi być bliżej 40 żeby średnia nam dała 30. A jak zaraz mam sprzedawać po 30, albo taniej, to nijak mi nie wyjdzie średnia roczna na poziomie 30gr. Taki zbijanie ceny ponad 50% w 2 tyg. nikomu nie służy, ani Wam ani Nam. Jednak nie każdy to rozumie niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczorek 0 Napisano 6 Stycznia 2018 Bydzie walka i podjazdy nikt nie zarobi a ile nerwów przy tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
synuśproducenta 0 Napisano 6 Stycznia 2018 No i kareta zamieniła się w dynie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 10 Napisano 6 Stycznia 2018 No i kareta zamieniła się w dynie. Jak czytam takie teksty, to się rzygac chce. Szkoda, ze takie osoby siedzą w tej samej branży... O cenach nie pisze, bo każdy ma inne, a w moje i tak nikt nie uwierzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 6 Stycznia 2018 Czy mam rozumieć że 30 gr to dla ciebie też za mało ? 30gr średnio za jajko przez cały rok? Dla mnie bomba. Z tym, ze jest mały problem. Twoi koledzy na Żurominie już dziś proponują 22 za M i 25 za L. To prawda, właśnie ktoś z tamtego rejonu wpier... mi się i zjeb... cenę na którą tak cieżko harowałem, po takich cenach odpuściłem se klienta Kolego, a może to cena tymi swoimi busami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 6 Stycznia 2018 Ja sprzedaje w takich cenach bo wiem ile mnie to kosztuje L- 0,50-60 , M- 0,46-50 .Ale ty DUBLU jest cenanieNaceny skąd możesz wiedzieć jak podpuszczasz hodowcę na hodowcę że możesz taniej kupić i jedziesz z tanim towarem i psujesz cenę . Ps . Wina hodowców jest taka że nie umiemy ze sobą rozmawiać i ustalać cen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 6 Stycznia 2018 DUBEL ty z hodowlą masz tyle wspólnego jak jedziesz na fermę po jaja to widzisz hodowlę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 6 Stycznia 2018 Synuś pamiętaj po północy znowu będzie kareta .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
89dziki89 0 Napisano 6 Stycznia 2018 jest cenaniemaceny: L- 0,50-60 , M- 0,46-50Potwierdzam ceny, u nas na targowisku każdy tak sprzedaje. Trochę drożej tylko u tych, co w kosze przekładają. Dziś każdy może kupić L-35, nawet w ilościach skrzynkowych, ale każdy czeka i bierze na styk, bo po co przepłacać? Za tydzień będzie taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach