Jajczarek 0 Napisano 28 Lutego 2018 Co do Upainy, bym się tak za bardzo nimi nie przejmował, nie raz nas straszono i co, produkujemy, żyjemy... - oni tez mają koszty, koszty dużo nieodbijające od naszych, trochę cła, trochę transportu i wszystko się wyrówna. Jeśli u nas jajo spadnie na 20gr lub po niżej, wykosimy ich na zachodzie, to jest moje takie zdanie. ps.Nie bójcie się podnośmy ceny, to jest nasza ostania na pewien okres chwila prawdy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 28 Lutego 2018 Zapisy na ubój dopiero koniec kwietnia początek maja, tyle sie bije kur - zauważalny jest ruch w dużym jaju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 28 Lutego 2018 Do góry, potem na pewno nie damy rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 28 Lutego 2018 Do góry, potem na pewno nie damy rady pod warunkiem że się nic nie wydaży Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 28 Lutego 2018 Np, jakis mały fipronillek, to jest o tyle fajne, że wtedy jest dużo chętnych na stałą współprace Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekofarmer 0 Napisano 28 Lutego 2018 Potwierdzam słowa kolegi...Duuużo starych kur jedzie w pasztet ale też sporo wejdzie młodejodchowanej czerwiec lipiec oraz wrzesień więc nie wiadomo jak zachowa sięrynek jajeczny .... Zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 28 Lutego 2018 Potwierdzam słowa kolegi...Duuużo starych kur jedzie w pasztet ale też sporo wejdzie młodejodchowanej czerwiec lipiec oraz wrzesień więc nie wiadomo jak zachowa sięrynek jajeczny .... Zobaczymy Wstawienia są podobne jak co roku.Szczerze to się obawiałem że będą dużo większe także jest git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thunder13 2 Napisano 28 Lutego 2018 Potwierdzam słowa kolegi...Duuużo starych kur jedzie w pasztet ale też sporo wejdzie młodejodchowanej czerwiec lipiec oraz wrzesień więc nie wiadomo jak zachowa sięrynek jajeczny .... Zobaczymy Wstawienia są podobne jak co roku.Szczerze to się obawiałem że będą dużo większe także jest git Większe wystawy niż zazwyczaj były pod koniec poprzedniego roku, teraz jest podobnie jak zwykle. Ktoś wie jakie są obecnie ceny za pisklaka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 28 Lutego 2018 Cos sie dzieje dostawa na rano l-27gr. Coś się dzieje, przed chwilą miałem telefon, czy tylko dowiozę towar, bo będziemy stać, nie ma co przerabiać, myśleliśmy itd... L - 29M - 24 ps.nawet przemysł zaczął szukać jaj (tanich) Ciężka sprawa. Są na kraju niestety bastiony stabilnej ceny... Niektórym pieluchy porozdawać się powinno... max co się daje wyciągnąć w moich rejonach to ok. 0,27-0,28 za L, M 0,23-0,24 a nie chce pisać jak to jest gdzie indziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bix 0 Napisano 28 Lutego 2018 Więcej kurników, więcej klatek, więcej kur w klatkach !!A co tam, "liczy się tylko ilość" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 28 Lutego 2018 idiota no coments Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 28 Lutego 2018 Więcej kurników, więcej klatek, więcej kur w klatkach !!A co tam, "liczy się tylko ilość" Oczywiście, że tak. Tylko trzeba umieć tą ilość sprzedać. Był okres który niektórym rozbudził nadmiernie fantazję, i najwyraźniej zmniejszył wielkość przyrodzenia. Bo nikt mi nie powie że się ceny szarpnąć nie da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak21 0 Napisano 28 Lutego 2018 M-20 gr. L-26gr. przemysł 3.20 3.40 zl. za kg eksport 0,82 euro cent,ukraina-2,60gr za kg 1kg masa pasteryzowana Ukraina 3.00zl za 1kg Finlandia jaja białe 2.80gr 1kg loko magazyn polska.jaja w proszku(ŻÓŁTKO) USA/KANADA 2.50 DOLARA ZA KILOGRAM. kontrakt na 100 ton dostawa koniec marca Kontrakty na marzec kwiecień. UE Z UKRAINY 2.35zl ZA 1KG JAJ do Niemiec 2.95zl 1kg jaj.WOLNY WYBIEG UE 1.35 -1.45 EURO za 1kg do końca marca.wszystko to bez sytuacji nadzwyczajnych,fipronil ,ogniska ptasiej grypy,. Polskie służby weterynaryjne, WIJH (WICHARS)Z URZĘDU MAJA OBOWIĄZEK BADANIA JAJ NA GRANICY Z UE, CZYLI UKRAINY na antybiotyki i w kierunku chemioterapii to pozwoli wyeliminować duże partie jaj do UE,UKRAINA straciła rynki wschodnie ,Afryka ,bliski wschód Egipt ,Afryka północna przez podniesieni cen i nie realizowania kontraktów,wiec znalazła kanał do uni...To czysta gra na rynku wolnego handlu na naszym kontynencie,pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bix 0 Napisano 1 Marca 2018 idiota no coments Jajczarek, przecież to Twoja maksyma, że tylko ilość się liczy. Mam odszukać Twoje wypowiedzi na ten temat ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 1 Marca 2018 Dokładnie Jajczarka słowa budować budować tylko na ilości się zarobi Ps. L-ka do świąt 0,26 gr nic nie podciągniecie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 1 Marca 2018 Tak się sprzedaje swój towar .Xl- 0,60-70 L- 0,45-50 M- 0,35-45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 1 Marca 2018 Tak się sprzedaje swój towar .Xl- 0,60-70 L- 0,45-50 M- 0,35-45 Jakbym sprzedał za takie pieniądze to nie mam po co jutro do firmy wracać. Podziękowali by mi za współpracę. Jajka za frajer to każdy głupi potrafi oddać, a potem każe się sprzedawcą nazywać. A producenci dzięki takim pseudo sprzedawcom muszą cenę jaja obniżać. Pogratulować dymania się w goły tyłek w takie mrozy. Jaja L w sieciówkach średnio po 0,70gr, a on się chwali że sprzedał za 0,45gr. Śmiech na sali. Sprzedaj po 0,45gr jak w sieciówkach będą po 0,29gr. Wówczas się pochwal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 1 Marca 2018 Dokładnie Jajczarka słowa budować budować tylko na ilości się zarobi Ps. L-ka do świąt 0,26 gr nic nie podciągniecie . A jak było po 50 gr to się nie zarabiało wystarczy na długo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 1 Marca 2018 Dokładnie Jajczarka słowa budować budować tylko na ilości się zarobi Ps. L-ka do świąt 0,26 gr nic nie podciągniecie . Zależy Ci n tym bo jestes handlarzem Cena do góry każdy grosz się liczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2.70netto 2 Napisano 1 Marca 2018 m-25l-28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 1 Marca 2018 Dokładnie Jajczarka słowa budować budować tylko na ilości się zarobi Ps. L-ka do świąt 0,26 gr nic nie podciągniecie . A jak było po 50 gr to się nie zarabiało wystarczy na długo to co dały te dwa miechy, to tak jak bym wygrał w totolotka (najwieksza kumulacja i mało) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 1 Marca 2018 Dokładnie Jajczarka słowa budować budować tylko na ilości się zarobi Ps. L-ka do świąt 0,26 gr nic nie podciągniecie . A jak było po 50 gr to się nie zarabiało wystarczy na długo to co dały te dwa miechy, to tak jak bym wygrał w totolotka (najwieksza kumulacja i mało) I kto powiedział, że się nie powtórzy P.S. Pamiętaj odbiorco drogi, szanuj hodowce swego, możesz mieć dużo gorszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 1 Marca 2018 koledzy i koleżanki, cena aktualnie stoi w miejscu pomimo większego zainteresowania pośredników. następny tydzień również mam przyklepany max po 0,28, więc raczej podwyżki na święta nie będzie bo i kiedy ? chciałbym jednak zapytać, bo być może ktoś ma takie info skąd tak wysokie ceny na wybranych sieciówkach ? z tego co wiem kontrakty wcale nie są na jakieś wysokie stawki, a jak ktoś już pisał średnia cena z 3PL L to ok 6-7PLN. czyżby w końcu każdy chciał zarabiać piniądze a nie tylko być dostawcą sieci ?może takie tesco, biedra i inni wolą szanować dostawców i płacą lepiej, żeby nie zostać z ręką w nocniku ? czy ktoś ma coś wspólnego z PiP i może się wypowiedzieć na temat aktualnej sytuacji finansowej, po rzekomym pozyskaniu inwestora strategicznego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dyzio888 0 Napisano 1 Marca 2018 Magazyny zapchane po sufity... Po świętach wielkanocnych jajka po 0.15gr... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 1 Marca 2018 Magazyny zapchane po sufity... Po świętach wielkanocnych jajka po 0.15gr...Nie u wszystkich. Ja dokupuję kilka palet tygodniowo, bo mi brakuje. Nie wiem co będzie po świętach. Nikt tego nie wie. Po 15 groszy powiadasz ? A kto będzie jaja w tej cenie produkował ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach