Demiurg 0 Napisano 1 Marca 2018 Magazyny zapchane po sufity... Po świętach wielkanocnych jajka po 0.15gr...Nie u wszystkich. Ja dokupuję kilka palet tygodniowo, bo mi brakuje. Nie wiem co będzie po świętach. Nikt tego nie wie. Po 15 groszy powiadasz ? A kto będzie jaja w tej cenie produkował ? Ja słyszałem taką teorię spiskową... że kury ! (tylko nikomu nie mów!) Prawda jest taka że nikt nie wie co będzie... ale raczej nie eldorado... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 2 Marca 2018 Magazyny zapchane po sufity... Po świętach wielkanocnych jajka po 0.15gr... Masz prawo być idiotą, ale z takim rozumem to nawet nie musisz korzystać z tego prawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 2 Marca 2018 ...może takie tesco, biedra i inni wolą szanować dostawców i płacą lepiej, żeby nie zostać z ręką w nocniku ? ... Może nie chcą po prostu mieć pustych półek jak to już miało nie dawno miejsce. Nie chcą ponownie tego doświadczać. Przynajmniej handel miał szansę się ustabilizować. Przynajmniej u mnie. Całe szczęście, że cenaniemaceny nie handluje na moim terenie bo on lubi jaja za frajer oddawać. Powinien fundację charytatywną założyć to może by mu się lepiej opłacało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 2 Marca 2018 Póki coIIa 0,22Ib 0,24Ia 0,28Pod koniec marca wyjeżdża mi 3/4 produkcji i heja banana pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 2 Marca 2018 http://m.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/wierzyciele-marcpolu-starcili-ponad-213-mln-zl,155630.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 2 Marca 2018 Xl- 0,60-70 L- 0,45-50 M- 0,35-45jajeczny w tych cenach sprzedaje a handlarze twojego pokroju podjeżdżają i jeszcze niżej proponują , to cie boli że nie oddaje tobie po 0,20 gr ? Mi tyle wystarczy , KTO SAM SPRZEDAJE TEN ZYJE ...............Ps. teraz czas na zabawę bo śniegu full Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 2 Marca 2018 ...a handlarze twojego pokroju podjeżdżają i jeszcze niżej proponują... A rozpędź się i pierdyknij porządnie dyńką w ścianę, a jak nie pomoże to jeszcze raz i tak aż do skutku. Po tych zabiegach zajmij się porównywaniem. Może coś zrozumiesz. Oprócz ceny mam inne argumenty aby sprzedać jajko w przyzwoitej cenie i bez większych starań wypycham takich tanich "śmieciów" twego pokroju. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 2 Marca 2018 ...a handlarze twojego pokroju podjeżdżają i jeszcze niżej proponują... A rozpędź się i pierdyknij porządnie dyńką w ścianę, a jak nie pomoże to jeszcze raz i tak aż do skutku. Po tych zabiegach zajmij się porównywaniem. Może coś zrozumiesz. Oprócz ceny mam inne argumenty aby sprzedać jajko w przyzwoitej cenie i bez większych starań wypycham takich tanich "śmieciów" twego pokroju. Nie zawracaj sobie nim głowy. On ostatnio życzył hodowcom że nie podniosą ceny L do swiąt , a tu na przekór jemu drożeją P.S. Cena do góry, delikatnie ale to zawsze cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 2 Marca 2018 ...a handlarze twojego pokroju podjeżdżają i jeszcze niżej proponują... A rozpędź się i pierdyknij porządnie dyńką w ścianę, a jak nie pomoże to jeszcze raz i tak aż do skutku. Po tych zabiegach zajmij się porównywaniem. Może coś zrozumiesz. Oprócz ceny mam inne argumenty aby sprzedać jajko w przyzwoitej cenie i bez większych starań wypycham takich tanich "śmieciów" twego pokroju. Nie zawracaj sobie nim głowy. On ostatnio życzył hodowcom że nie podniosą ceny L do swiąt , a tu na przekór jemu drożeją P.S. Cena do góry, delikatnie ale to zawsze cos Owszem- do góry, ponieważ ci co oddawali 25/26 teraz oddają jak reszta 27/28 od taka podwyżka. Inni nie podnieśli nawet 1gr. Oficjalne info od dwóch dużych zagranicznych przetwórni- już podpisują kontrakty dwu/trzy miesięczne na po świętach w przeliczeniu na pln i szt. 0,15 za L więc jeśli tak to max 20 gr w dużym hurcie. Pytanie jak długo, bo faktycznie sporo osób przeciąga kurę do świąt i duże zapisy na po świętach, ale tak aktualnie wygląda perspektywa. Jak powybijają może się coś zmieni choć raczej wszyscy cienko to widzą, bo większość i tak będzie robić wstawienia. Niestety znowu hieny się pojawią chcąc psuć rynek i handlarzom i producentom, którzy będą próbowali jakoś detalem skompensować straty na hurcie i przetwórstwie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 2 Marca 2018 ...a handlarze twojego pokroju podjeżdżają i jeszcze niżej proponują... A rozpędź się i pierdyknij porządnie dyńką w ścianę, a jak nie pomoże to jeszcze raz i tak aż do skutku. Po tych zabiegach zajmij się porównywaniem. Może coś zrozumiesz. Oprócz ceny mam inne argumenty aby sprzedać jajko w przyzwoitej cenie i bez większych starań wypycham takich tanich "śmieciów" twego pokroju. Czyli jednak tak jak pisałem jest nas więcej Gratuluję, że również potrafisz wytłumaczyć klientowi, że jajko i dostawca nie jest równe drugiemu jajku i dostawcy co jak niektórzy na forum sugerowali (oczywiście bzdurnie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 2 Marca 2018 Ceny, konkurencja, Ukraina, wstawienia, magazyny puste czy pełne, idzie, nie idzie... to wszystko nieważne. Naprawdę. Z tym wszystkim drobiarze dawali sobie radę przez lata. To normalna część wolnego rynku. Niestety, przyszło coś, z czym drobiarze sobie nie poradzą. To "coś" nazywa się Jurgiel. Możecie inwestować, budować nowe kurniki, kupować sortownice, stemplarki, magazyny, zdobywać rynek, rozwijać sieci sprzedaży, dbać o klientów, podpisywać umowy. Jedno badanie gowna i ..... puffff. Uleciało. Uszło jak powietrze z balonika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 3 Marca 2018 Panowie możemy sobie tylko gdybać co będzie , nikt nic nie wie no za wyjątkiem misia bo do niego dzwonią wielkie przetwórnie i konsultują się z nim jakie będą ceny na przyszłe 2 miechy . Co do cen to coś idzie do góry ale DUBLU jest cenanieNaceny CO NIEKTÓRZY w hurcie wożą jeszcze L-0,26 gr a potem jajeczny jeżdzi i wywala ludzi z punktów to są jego argumenty . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 3 Marca 2018 Dokładnie Jajczarka słowa budować budować tylko na ilości się zarobi Ps. L-ka do świąt 0,26 gr nic nie podciągniecie .Cały czas piszesz bzdury, zdecyduj się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 3 Marca 2018 Tobie to jak krowie na granicy trzeba tłumaczyć , no jak podniesiesz jak część hodowców sprzedaje po 0,26 gr . Ale co tu się dziwić jak zrozumiesz jak sam nicka nie potrafisz wymyśleć ......................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 3 Marca 2018 Kol. bzdury jak zwykle zresztą, jednego dnia piszesz , L 26 i nie podciągniecie drugiego że idzie do góry , a tak naprawdę L 27-29 nie zaniżaj cen i tak taniej nie kupisz, no chyba że z Ovostaru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 3 Marca 2018 Panowie ostatni dzwonek do góry do góry, magazyny naprawdę w większosci są na bieżąco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
świeże jaja 0 Napisano 3 Marca 2018 Patrzcie na tvn.akurat program w temacie jaj .36.6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 4 Marca 2018 zamówienia na początek tygodnia XL 34 / 35L 28 / 29 M 23 / 24 przemysł 3,6 ps. na razie jest b. ciężko dźwignąć cenę do góry, może bliżej świąt ps.żeby tak było całym rokiem - miód dla wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 4 Marca 2018 zamówienia na początek tygodnia XL 34 / 35L 28 / 29 M 23 / 24 przemysł 3,6 ps. na razie jest b. ciężko dźwignąć cenę do góry, może bliżej świąt ps.żeby tak było całym rokiem - miód dla wszystkich Potwierdzam !pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 4 Marca 2018 zamówienia na początek tygodnia XL 34 / 35L 28 / 29 M 23 / 24 przemysł 3,6 ps. na razie jest b. ciężko dźwignąć cenę do góry, może bliżej świąt ps.żeby tak było całym rokiem - miód dla wszystkich Potwierdzam !pzdr Ceny od poniedziałku 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 4 Marca 2018 https://pikio.pl/likwidacja-polskiej-sieci/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczorek 0 Napisano 5 Marca 2018 No i już się zaczyna telefoniki aby wyrwać tani towar Uwaga na ceny nie dać się podejść .L-0,28-29M-0,23-24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 5 Marca 2018 Koniec tanich jaj , L-30GR , M-23-24GR na fermach puste magazyny się robią . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 5 Marca 2018 Pisałes miesiac temu L 30 a teraz 29, nie zaniżaj cen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczorek 0 Napisano 5 Marca 2018 Cyna weź się jebni w czerep co 3 dni się ceny zmieniają , nic tu nie wnosisz tylko krytyka innych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach