Demiurg 0 Napisano 22 Września 2019 Mnie właśnie wyczyścili z małego jajka. Musisz trenować... Mnie czyszczą tylko z dużych jaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 22 Września 2019 Mnie właśnie wyczyścili z małego jajka. Niedobrzy handlarze ?Ano. Ceny w hurcie przy obecnych kosztach to kpina. zysk jest..., ale co to za zysk :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekofarmer 0 Napisano 26 Września 2019 Duużo telefonów za małym jajkiem,szukają na export. Braki Lki Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fermajaj m 0 Napisano 26 Września 2019 Jajek brak a co z ceną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 27 Września 2019 Coś się dzieje , S ,L ,XL szukają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 27 Września 2019 Coś się dzieje , S ,L ,XL szukają Nie szukają jaj tylko lepszej ceny. Jest zastój więc jaja w brud a cena stoi. Też dzwonię ale nie za jajem. Szukam kto odda taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 27 Września 2019 jakoś dobrze chcą płacić tylko jaja brak , ale przyszły tydzień pokaże Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 27 Września 2019 jakoś dobrze chcą płacić tylko jaja brak , ale przyszły tydzień pokaże Być może. Nie wiem jak jest w innych regionach. Ja eksportem się nie trudnię.Cena na dziś:1A 0,251B 0,21I na poniedziałek nie zapowiada się inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gall 0 Napisano 27 Września 2019 1a mozna kupic po 24 ale rzeczywistosc jest inna i bedzie po 28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 27 Września 2019 1a mozna kupic po 24 ale rzeczywistosc jest inna i bedzie po 28 Kolego proszę cię mów mi ze ktoś dzisiaj sprzedaje 1A czy L po 24 gr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 29 Września 2019 Forum umiera. Podobnie jak nasze drobiarstwo.Jajeczny chcialby kupować jajko po 20 groszy, ale w tej cenie nie da się go produkować. Moje ostatnie zakupy:1b- 0.241a 0.28XL (zwana Superem) 0.32Duża XL (zwane Bolkami) 0.38 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 29 Września 2019 Forum umiera. Podobnie jak nasze drobiarstwo.Jajeczny chcialby kupować jajko po 20 groszy, ale w tej cenie nie da się go produkować. Moje ostatnie zakupy:1b- 0.241a 0.28XL (zwana Superem) 0.32Duża XL (zwane Bolkami) 0.38 Yoyo jak miło ze coś merytorycznego napisałeś. Nawet to ze dorzuciłeś o umieraniu branży nie raziło aż tak bardzo. Można? Można. 1B to maksymalna cena jaka jest aktualnie na rynku. Niektórzy oddają po 21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 29 Września 2019 Forum umiera. Podobnie jak nasze drobiarstwo.Jajeczny chcialby kupować jajko po 20 groszy, ale w tej cenie nie da się go produkować. Moje ostatnie zakupy:1b- 0.241a 0.28XL (zwana Superem) 0.32Duża XL (zwane Bolkami) 0.38 Yoyo jak miło ze coś merytorycznego napisałeś. Nawet to ze dorzuciłeś o umieraniu branży nie raziło aż tak bardzo. Można? Można. 1B to maksymalna cena jaka jest aktualnie na rynku. Niektórzy oddają po 21 Nie wiem co umiera, ale widzę, ze niektórzy producenci wcale nie narzekają skoro stać ich na panamery i amg za 700k. Ostatnio kupione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Białko 0 Napisano 29 Września 2019 Forum umiera. Podobnie jak nasze drobiarstwo.Jajeczny chcialby kupować jajko po 20 groszy, ale w tej cenie nie da się go produkować. Moje ostatnie zakupy:1b- 0.241a 0.28XL (zwana Superem) 0.32Duża XL (zwane Bolkami) 0.38 Ceny podobne u mnie, chociaż czasami jak się ktoś „czysci” to można wyrwać podobno coś taniej. Jednak dużego jajka ciagle brak. Co do cen produkcji to słyszę od wielu kolegów po fachu, ze ogólnie każdy jedzie po kosztach, wszędzie szuka się oszczędności, bo koszty produkcji w przeciągu kilku lat poszły w górę, a cena jajka stoi generalnie w miejscu (poza wyjątkami takimi jak fipronil, czy ptasia grypa). Większość ma już spore zaległości w ptaszarniach i jak dalej tak pójdzie to wielu hodowców może się wykruszyć. A najgorsze jest to, ze w ich miejsce wjadą do nas jajka z ukrainy, których produkcja jest sporo tańsza i koło się zamyka. Ekspertem od rynku nie jestem, ale jak o tym pomyśle to nie wyglada to kolorowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JajkujeOd87 0 Napisano 29 Września 2019 1B po 0,24? Chyba z trzeciej ręki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 30 Września 2019 https://nczas.com/2019/09/29/hiszpania-olbrzymie-wyroki-dla-mafii-ktora-wykorzystywala-imigrantow-na-fermach-drobiu-niektorzy-trafia-za-kraty-nawet-na-kilkadziesiat-lat/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 30 Września 2019 Forum umiera. Podobnie jak nasze drobiarstwo.Jajeczny chcialby kupować jajko po 20 groszy... Niestety jajeczny może kupić jajko tylko w takiej cenie jak ktoś sprzedaje... Chcieć to sobie może. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajeczny 0 Napisano 30 Września 2019 Forum umiera. Podobnie jak nasze drobiarstwo.Jajeczny chcialby kupować jajko po 20 groszy, ale w tej cenie nie da się go produkować. Moje ostatnie zakupy:1b- 0.241a 0.28XL (zwana Superem) 0.32Duża XL (zwane Bolkami) 0.38 Ceny podobne u mnie, chociaż czasami jak się ktoś „czysci” to można wyrwać podobno coś taniej. Jednak dużego jajka ciagle brak. Co do cen produkcji to słyszę od wielu kolegów po fachu, ze ogólnie każdy jedzie po kosztach, wszędzie szuka się oszczędności, bo koszty produkcji w przeciągu kilku lat poszły w górę, a cena jajka stoi generalnie w miejscu (poza wyjątkami takimi jak fipronil, czy ptasia grypa). Większość ma już spore zaległości w ptaszarniach i jak dalej tak pójdzie to wielu hodowców może się wykruszyć. A najgorsze jest to, ze w ich miejsce wjadą do nas jajka z ukrainy, których produkcja jest sporo tańsza i koło się zamyka. Ekspertem od rynku nie jestem, ale jak o tym pomyśle to nie wyglada to kolorowo. Jak długo jestem w tej branży... A długo. Słyszę ciągle:- Branża drobiarska upada- Magazyny puste- Wjadą jajka z Ukrainy- Brak jajka - Brak dotacji za salmonellę rozłoży branżę i ceny wywindują do góry i wiele temu podobnych. Wystarczy przewinąć forum wstecz. Jaki z tego wniosek? NIC NOWEGO, WSZYSTKO PO STAREMU !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 30 Września 2019 Po staremu to jak gminna wieść niesie demontują nowe klatki na Wielkopolsce... Nie ma co mieć złudzenia... jadą na Ukrainę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 30 Września 2019 Oj jadą jadą a u nas 2025 i koniec będzie jazda kredyty będziemy jeszcze spłacać do 2035 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma1 0 Napisano 1 Października 2019 Forum umiera. Podobnie jak nasze drobiarstwo.Jajeczny chcialby kupować jajko po 20 groszy, ale w tej cenie nie da się go produkować. Moje ostatnie zakupy:1b- 0.241a 0.28XL (zwana Superem) 0.32Duża XL (zwane Bolkami) 0.38 Potwierdzam ceny. M - 0,24L - 0,28Tylko Bolek - 0,39 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 2 Października 2019 Poszukiwana S , co do L to o grosik do góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczorek 0 Napisano 4 Października 2019 Cisza cisza aż tu nagle …L- 30 M-24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 4 Października 2019 Cisza cisza aż tu nagle …L- 30 M-24 Sprzedam Ci za 0,29 i za 0,23. Gdzie chcesz przywiozę min 16 palet 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczorek 0 Napisano 5 Października 2019 Ja piszę o świeżym towarze a Ty takim nie handlujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach