jest cenaniemaceny 0 Napisano 5 Października 2019 Coś się ruszyło i to mocno dziś telefony za jajem L-proponują 0,30 nie nie po niedzieli zapłacicie 0,32 papa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 5 Października 2019 Fajne to formu podnosi na duchu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 5 Października 2019 Panowie czy ktoś naprawde sprzwedawał juz powyzej 28 gr L ilości kilkunasto paletowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 5 Października 2019 Fajne to formu podnosi na duchuA co, morale Ci opadło ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 5 Października 2019 Panowie czy ktoś naprawde sprzwedawał juz powyzej 28 gr L ilości kilkunasto paletowe Nie... takie tam pier… Inna sprawa że jajo u mnie na zapisy i jest kolejka... a cena ani drgnie. Ktoś coś wie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 5 Października 2019 Panowie czy ktoś naprawde sprzwedawał juz powyzej 28 gr L ilości kilkunasto paletowe Nie... takie tam pier… Inna sprawa że jajo u mnie na zapisy i jest kolejka... a cena ani drgnie. Ktoś coś wie ?Zwykle było tak, że jajko drożało, jak przemysł podnosił ceny. Teraz przemysł nie podnosi bo.... pewnie ma tańsze jajko niż nasze krajowe. Na początku września mialem kontrolę z PIW i przy okazji zgłosiłem im kto i gdzie w naszym powiecie zwozi jajko z za naszej wschodnie granicy. Powiedzieli, że ..... TO NIE ICH SPRAWA !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 5 Października 2019 Panowie czy ktoś naprawde sprzwedawał juz powyzej 28 gr L ilości kilkunasto paletowe Nie... takie tam pier… Inna sprawa że jajo u mnie na zapisy i jest kolejka... a cena ani drgnie. Ktoś coś wie ?Zwykle było tak, że jajko drożało, jak przemysł podnosił ceny. Teraz przemysł nie podnosi bo.... pewnie ma tańsze jajko niż nasze krajowe. Na początku września mialem kontrolę z PIW i przy okazji zgłosiłem im kto i gdzie w naszym powiecie zwozi jajko z za naszej wschodnie granicy. Powiedzieli, że ..... TO NIE ICH SPRAWA !!! Złóż pisemne zawiadomienie. Ustnie to mogą Cię zlać ciepłym … Najlepiej do Sanepidu i PiW zobaczymy co Ci odpiszą cwaniaki. Na starcie nie pisałbym do WLW bo narobisz sobie w Powiecie siary. Oni zawsze lubią wiedzieć co się dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 5 Października 2019 A tak przy okazji to na naszej wschodniej granicy podobno nie ma już praktycznie w ogóle służb weterynaryjnych. Odchodzą z powodów finansowych. Temat zasłyszany i dlatego szukałem coś na ten temat w internecie ale niewiele znalazłem.Same ogólniki: https://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i-kariera/artykuly/1398893,strajk-i-zarobki-w-inspekcji-weterynaryjnej.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Demiurg 0 Napisano 5 Października 2019 A tak przy okazji to na naszej wschodniej granicy podobno nie ma już praktycznie w ogóle służb weterynaryjnych. Odchodzą z powodów finansowych. Temat zasłyszany i dlatego szukałem coś na ten temat w internecie ale niewiele znalazłem.Same ogólniki: https://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i-kariera/artykuly/1398893,strajk-i-zarobki-w-inspekcji-weterynaryjnej.html U mnie w powiecie to robi chyba 3-4 lekarzy reszta to zootechnicy, żywieniowcy lub jacyś biolodzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
misio8 0 Napisano 6 Października 2019 Panowie czy ktoś naprawde sprzwedawał juz powyzej 28 gr L ilości kilkunasto paletowe Nie... takie tam pier… Inna sprawa że jajo u mnie na zapisy i jest kolejka... a cena ani drgnie. Ktoś coś wie ?Zwykle było tak, że jajko drożało, jak przemysł podnosił ceny. Teraz przemysł nie podnosi bo.... pewnie ma tańsze jajko niż nasze krajowe. Na początku września mialem kontrolę z PIW i przy okazji zgłosiłem im kto i gdzie w naszym powiecie zwozi jajko z za naszej wschodnie granicy. Powiedzieli, że ..... TO NIE ICH SPRAWA !!! KONFITURA :P:P:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczorek 0 Napisano 7 Października 2019 Dziś chcąc dokupić L usłyszałem z dwóch ferm 0,30 i 31 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 7 Października 2019 http://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/producenci-jaj-oczekuja-silnego-wzrostu-cen,176375.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 8 Października 2019 https://finanse.wp.pl/salmonella-w-kurniku-gis-ostrzega-6432965717411457a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mrok 0 Napisano 9 Października 2019 wolny wybieg jest super pod warunkiem ze kury nie wychodzą z kurnika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 10 Października 2019 Dokładni kolego po każdym deszczu jak wyjdą to jest tragicznie .Co do cen to ; L-0,30 a M - 0,24 i braki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mrok 0 Napisano 10 Października 2019 kolega wspomina o brudnych jajkach a co z chorobami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fermajaj m 0 Napisano 10 Października 2019 Przecież to jest Eco wolny wybieg tam chorób nie ma według miastowych kury żyją w szczęściu i dostatku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ekofarmer 0 Napisano 10 Października 2019 Od poniedziałku duze fermy wystawiają Mka-0,26 Lka 31 To nie żart Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczorek 0 Napisano 11 Października 2019 Duże pakownie podkupują sobie jaja 24-25 za M wczoraj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajcoo 0 Napisano 11 Października 2019 m-0.22 l-0.29 s 0.13 popyt dobry a cena stoi jak zaczarowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ffermiarz 0 Napisano 11 Października 2019 m-0.22 l-0.29 s 0.13 popyt dobry a cena stoi jak zaczarowanaBuha ha !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenanienaceny 0 Napisano 11 Października 2019 m-0.22 l-0.29 s 0.13 popyt dobry a cena stoi jak zaczarowanaBuha ha !!! 22 gr to cena z początku tygodnia dzisiaj M 23 bez gadania, prawda jest taka że teraz można trochę towaru przytrzymać, po co oddawać za 23 jak w przyszłym tygodniu wezmę 24. Dawno nie było jaj powyżej 30 gr dajcie nam też trochę odetchnąć , sytuacja od ponad 2 lat była naprawde słaba gdyby nie górka sprzed 3 to byłoby bardzo źle, według mnie L dojdzie do 33 a M 26 może 28 najbliższe 2 tygodnie pokażą kupować kupować do stycznia taniej nie będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janjablonski 0 Napisano 12 Października 2019 Rejon Wielkopolska cena kurnik;Xl 39. ,O.35 L 31 .M 25. To są ceny z piątku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
janjablonski 0 Napisano 12 Października 2019 Rejon Wielkopolska cena kurnik;Xl 39. ,O.35 L 31 .M 25. To są ceny z piątku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 12 Października 2019 Na poniedziałek ustalone ceny L-0,32 , M-0,26 była walka i sapanie .Podnosić ceny zero sentymentów będzie czym zapłacić za pasze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach