Skocz do zawartości
ekofarmer

Ceny jaj spożywczych

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie czy ktoś naprawde sprzwedawał juz powyzej 28 gr L ilości kilkunasto paletowe

Nie... takie tam pier…

Inna sprawa że jajo u mnie na zapisy i jest kolejka... a cena ani drgnie. Ktoś coś wie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Panowie czy ktoś naprawde sprzwedawał juz powyzej 28 gr L ilości kilkunasto paletowe

Nie... takie tam pier…

Inna sprawa że jajo u mnie na zapisy i jest kolejka... a cena ani drgnie. Ktoś coś wie ?

Zwykle było tak, że jajko drożało, jak przemysł podnosił ceny. Teraz przemysł nie podnosi bo.... pewnie ma tańsze jajko niż nasze krajowe.

Na początku września mialem kontrolę z PIW i przy okazji zgłosiłem im kto i gdzie w naszym powiecie zwozi jajko z za naszej wschodnie granicy.

Powiedzieli, że ..... TO NIE ICH SPRAWA !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie... takie tam pier…

Zwykle było tak, że jajko drożało, jak przemysł podnosił ceny. Teraz przemysł nie podnosi bo.... pewnie ma tańsze jajko niż nasze krajowe.

Na początku września mialem kontrolę z PIW i przy okazji zgłosiłem im kto i gdzie w naszym powiecie zwozi jajko z za naszej wschodnie granicy.

Złóż pisemne zawiadomienie. Ustnie to mogą Cię zlać ciepłym … Najlepiej do Sanepidu i PiW zobaczymy co Ci odpiszą cwaniaki. Na starcie nie pisałbym do WLW bo narobisz sobie w Powiecie siary. Oni zawsze lubią wiedzieć co się dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak przy okazji to na naszej wschodniej granicy podobno nie ma już praktycznie w ogóle służb weterynaryjnych. Odchodzą z powodów finansowych. Temat zasłyszany i dlatego szukałem coś na ten temat w internecie ale niewiele znalazłem.

Same ogólniki: https://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i-kariera/artykuly/1398893,strajk-i-zarobki-w-inspekcji-weterynaryjnej.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A tak przy okazji to na naszej wschodniej granicy podobno nie ma już praktycznie w ogóle służb weterynaryjnych. Odchodzą z powodów finansowych. Temat zasłyszany i dlatego szukałem coś na ten temat w internecie ale niewiele znalazłem.

Same ogólniki: https://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i-kariera/artykuly/1398893,strajk-i-zarobki-w-inspekcji-weterynaryjnej.html

U mnie w powiecie to robi chyba 3-4 lekarzy reszta to zootechnicy, żywieniowcy lub jacyś biolodzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie... takie tam pier…

KONFITURA :P:P:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
m-0.22 l-0.29 s 0.13 popyt dobry a cena stoi jak zaczarowana

Buha ha !!!

22 gr to cena z początku tygodnia dzisiaj M 23 bez gadania, prawda jest taka że teraz można trochę towaru przytrzymać, po co oddawać za 23 jak w przyszłym tygodniu wezmę 24. Dawno nie było jaj powyżej 30 gr dajcie nam też trochę odetchnąć , sytuacja od ponad 2 lat była naprawde słaba gdyby nie górka sprzed 3 to byłoby bardzo źle, według mnie L dojdzie do 33 a M 26 może 28 najbliższe 2 tygodnie pokażą kupować kupować do stycznia taniej nie będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi