yaro 0 Napisano 2 Grudnia 2022 W dniu 30.11.2022 o 09:19, Ferma Pomorskie napisał: Jaka cena II B? https://igrit.pl/ogloszenie/gielda-spozywcza-jaja/sprzedam-2-palety-jaj-53-54gr-mozliwy-dowoz-do-2-1627762 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariuszz 9 Napisano 2 Grudnia 2022 Ja wiem ze drozeje ale ceny ktore tu podajecie to jest jakis kosmos 🤣 ale czekam, moze takie ceny dojda 😁 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 14 Napisano 2 Grudnia 2022 32 minuty temu, dariuszz napisał: Ja wiem ze drozeje ale ceny ktore tu podajecie to jest jakis kosmos 🤣 ale czekam, moze takie ceny dojda 😁 Tak? A w jakich cenach Ty kupujesz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hazardzista 2 Napisano 2 Grudnia 2022 Tak jak pisałem parę tyg wcześniej........... <<<<<Święta będą bez jaj>>>>> Teraz nie ważna cena, tylko towar był. Dosłownie ARMAGEDON 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thunder13 2 Napisano 2 Grudnia 2022 (edytowane) jak to szło... wziąć kredyt zmienić pracę. Podwyżki mimo braku bodźców ze strony inflacji są powodowane teraz brakiem towaru i pogłoskami z zachodu o możliwym racjonowaniu jaj przez pośredników już na te święta. U nas jeszcze teraz starczy na styk, gorzej z dostępnością będzie na Wielkanoc. U mnie brakować będzie teraz na BN 15-20% i tego nie przeskoczę- kura z gumy nie jest, a kupować jaj na odsprzedaż nie zamierzam. Edytowane 2 Grudnia 2022 przez thunder13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariuszz 9 Napisano 2 Grudnia 2022 5 godzin temu, P.leszkiewicz napisał: Tak? A w jakich cenach Ty kupujesz? Nie bede pisac bo i tak Ty i szajka fermiarzy stwierdzi ze niemozliwe ☺️ Albo tylko na forum siejecie ferment a dobrze wiecie jakie sa ceny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
prince 0 Napisano 3 Grudnia 2022 Lidl 5.99 M w paczce promo. Janusz z Grażyną kupują 10 szt. taniej niż pakownia lufe 28 palet... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DiDzej 0 Napisano 3 Grudnia 2022 3 minuty temu, prince napisał: Lidl 5.99 M w paczce promo. Janusz z Grażyną kupują 10 szt. taniej niż pakownia lufe 28 palet... No właśnie o tym mówiłem, ze lidl czy biedronka maja niższe ceny niż my w zakupie hurtowym. No ale producenci ciężko maja i całe życie dokładają przecież do interesu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DiDzej 0 Napisano 3 Grudnia 2022 Ktoś wie czy można kupić paletę jajek w lidlu? 😁 pytam serio, fermy od poniedziałku za Mke będą krzyczeć powyżej 65gr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 14 Napisano 3 Grudnia 2022 Jeden z drugim to naprawdę maja puste łb…. Promocja jedno dniowa i to od pośrednika. To wy podpisaliście umowę z lidlem czy biedronka a nie producent. To teraz dostarczanie tanio. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DiDzej 0 Napisano 3 Grudnia 2022 11 minut temu, P.leszkiewicz napisał: Jeden z drugim to naprawdę maja puste łb…. Promocja jedno dniowa i to od pośrednika. To wy podpisaliście umowę z lidlem czy biedronka a nie producent. To teraz dostarczanie tanio. Pierwsze słyszę, żeby pośrednicy podpisywali umowy z biedronkami czy z lidlem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 14 Napisano 3 Grudnia 2022 1 minutę temu, DiDzej napisał: Pierwsze słyszę, żeby pośrednicy podpisywali umowy z biedronkami czy z lidlem. To idź do biedronki i popatrz na dostawce. I może wtedy wypowiadaj się na forum… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
2.70netto 2 Napisano 3 Grudnia 2022 na wiosnę m po 0,20 brutto Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ferma Pomorskie 0 Napisano 3 Grudnia 2022 5 minut temu, 2.70netto napisał: na wiosnę m po 0,20 brutto Żebyś się nie przeliczył 👍 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 14 Napisano 3 Grudnia 2022 2 godziny temu, 2.70netto napisał: na wiosnę m po 0,20 brutto Dla mnie spoko 😉 wytnę kury i będę handlował :)) p.s tylko w tej cenie nie będzie od kogo kupić 😞 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thunder13 2 Napisano 3 Grudnia 2022 (edytowane) 9 godzin temu, DiDzej napisał: Pierwsze słyszę, żeby pośrednicy podpisywali umowy z biedronkami czy z lidlem. A co to niby jest pakownia? Nie pośrednik? Ferma może jedynie odstawiać do pakowni, przetwórni i kilku innych przybytków przemysłowych wg. prawa. A że pakownia często jest pod samymi drzwiami kurnika i należy do tego samego właściciela- no cóż- to już jest pośrednik a nie ferma. Lidl nie może niepakowanym nie stemplem handlować. 7 godzin temu, 2.70netto napisał: na wiosnę m po 0,20 brutto Na wiosnę to jaja jeszcze nie będzie, ale na lato już może być wysyp co nie znaczy oczywiście że nie będzie po to 0,2 euro brutto. Edytowane 3 Grudnia 2022 przez thunder13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hazardzista 2 Napisano 3 Grudnia 2022 https://agronews.com.pl/artykul/fatalna-sytuacja-producentow-jaj-na-ukrainie/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hazardzista 2 Napisano 4 Grudnia 2022 https://avangardco.ua/en/for-customers/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzezmen 3 Napisano 4 Grudnia 2022 (edytowane) Chodzą słuchy i kwestia czasu że M 0.70-0.72 i L 0.74-0.76. A jaja jak na lekarstwo😉 Edytowane 4 Grudnia 2022 przez Dzezmen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 14 Napisano 4 Grudnia 2022 Godzinę temu, Dzezmen napisał: Chodzą słuchy i kwestia czasu że M 0.70-0.72 i L 0.74-0.76. A jaja jak na lekarstwo😉 Słuchy chodzą??? Już po tyle jest :(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariuszz 9 Napisano 4 Grudnia 2022 25 minut temu, P.leszkiewicz napisał: Słuchy chodzą??? Już po tyle jest :(( Hahah na dzien dzisiejszy to wolny wybieg kupuje taniej niz Wy tu wypisujecie ceny klatki 😆 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DiDzej 0 Napisano 4 Grudnia 2022 5 minut temu, dariuszz napisał: Hahah na dzien dzisiejszy to wolny wybieg kupuje taniej niz Wy tu wypisujecie ceny klatki 😆 A kolega powie jaki rejon? 🙂 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzezmen 3 Napisano 4 Grudnia 2022 11 minut temu, dariuszz napisał: Hahah na dzien dzisiejszy to wolny wybieg kupuje taniej niz Wy tu wypisujecie ceny klatki 😆 Chłopie to jak Ty masz takie ceny w sensie kupujesz po takich cenach to ja od Ciebie biorę jaja. 😊 Weź załatw mi 6 palet M i L i jedna paletę Wolnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 14 Napisano 4 Grudnia 2022 Godzinę temu, Dzezmen napisał: Chłopie to jak Ty masz takie ceny w sensie kupujesz po takich cenach to ja od Ciebie biorę jaja. 😊 Weź załatw mi 6 palet M i L i jedna paletę Wolnego. Ja poproszę po 10 palet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eggland 17 Napisano 4 Grudnia 2022 poniedziałek czas przywitać - do biegu gotowi start !!! kto da więcej za L oraz M-eczkę :)))) tylko szybciutko bo o 12 budy zamykają :)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach