eggland 7 Napisano 26 Stycznia Witam M 0,65 L 0,75 i braki póki co.... exporty bez towaru ale jaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xantro 3 Napisano 26 Stycznia Dzisiaj kupione M 0,60 L 0,65 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzezmen 0 Napisano 26 Stycznia 29 minut temu, Xantro napisał: Dzisiaj kupione M 0,60 L 0,65 Spoko spoko, pogadamy po weekendzie. Duże fermy i duzi porducenci podnoszą drastycznie ceny bo wszystko idzie na eksport a jaja klasy S, M zaczyna brakować. Na jakiejś małej fermie owszem kupisz w takiej cenie w jakiej kupiłeś, ale po weekendzie zobaczysz jaką tam będziesz miał cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eggland 7 Napisano 27 Stycznia 11 godzin temu, Dzezmen napisał: Spoko spoko, pogadamy po weekendzie. Duże fermy i duzi porducenci podnoszą drastycznie ceny bo wszystko idzie na eksport a jaja klasy S, M zaczyna brakować. Na jakiejś małej fermie owszem kupisz w takiej cenie w jakiej kupiłeś, ale po weekendzie zobaczysz jaką tam będziesz miał cenę. dokładnie tak jest, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzezmen 0 Napisano 27 Stycznia I zaczęła się sraczka za M i jej brakiem. A to dopiero początek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lohman Sandy 0 Napisano 27 Stycznia W dniu 26.01.2023 o 19:48, Xantro napisał: Dzisiaj kupione M 0,60 L 0,65 W tej cenie , sprzedają tylko niedoinformowani ,hodowcy w gumiakach ,którzy znają drogę tylko dom i kurnik. Już dzisiejsze ceny M-65, L 3 grosze więcej . Jaj zdecydowanie brakuje. Zuromin ma puste magazyny. Kupcy dzwonią jak na brzydka przypadłość przewodu pokarmowego . Poniedziałek M nie kupisz taniej jak 65. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 4 Napisano 28 Stycznia W dniu 21.01.2023 o 21:28, KO-KO- napisał: bu hahahahaha🤣 Przyszły tydzień L - 70gr i co Kolego ? smiales się jak mówiłem o tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grmaro 0 Napisano 28 Stycznia Witam jak ceny kremu 1PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzezmen 0 Napisano 28 Stycznia Prosty przykład, brałem od swojego producenta tygodniowo 10 palet M. Wczoraj zamawiam i niestety tylko 5 palet mogę dostać bo musi rozdzielić na wszystkich swoich odbiorców. Z L nie ma żadnego problemu. Z S i M są problemy. Ceny M 0.65 L 0.69 I to nie koniec podwyżek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kogut1989 0 Napisano 29 Stycznia Panowie jakie ceny S ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JakubM 0 Napisano 29 Stycznia W dniu 28.01.2023 o 00:10, Lohman Sandy napisał: Poniedziałek M nie kupisz taniej jak 65. Sprzedam ci w środę, może czwartek Mke za 0,64. Uczciwie mówię, że z młodej kury. 5-6 palet, odbiór we własnym zakresie na Górnym Śląsku. 733-811-841 Kuba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ovum 3 Napisano 31 Stycznia Ile płaci przemysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mrok 0 Napisano 1 Lutego W dniu 28.01.2023 o 00:10, Lohman Sandy napisał: W tej cenie , sprzedają tylko niedoinformowani ,hodowcy w gumiakach ,którzy znają drogę tylko dom i kurnik. Już dzisiejsze ceny M-65, L 3 grosze więcej . Jaj zdecydowanie brakuje. Zuromin ma puste magazyny. Kupcy dzwonią jak na brzydka przypadłość przewodu pokarmowego . Poniedziałek M nie kupisz taniej jak 65. na wschodzie polski M 0,60 gr tiry z ukrainy nawet ogłoszenia na igrit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xantro 3 Napisano 1 Lutego Ceny dzisiejsze od hodowcy w gumiakach M 0,61 L 0,66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzezmen 0 Napisano 1 Lutego 5 minut temu, Xantro napisał: Ceny dzisiejsze od hodowcy w gumiakach M 0,61 L 0,66 Super. Od przyszłego tygodnia jajo znowu w górę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 4 Napisano 1 Lutego Dzisiaj słyszałem o cenach na Żurominie :)) M - 70gr L - 75gr grubo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajcoo 0 Napisano 1 Lutego "Dzisiaj nie słyszałem o cenach na Żurominie" ale kupiłem tam jajko m 0.60 , L 0.67 beż większego problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eggland 7 Napisano 1 Lutego 8 godzin temu, Xantro napisał: Ceny dzisiejsze od hodowcy w gumiakach M 0,61 L 0,66 a czy ten hodowca w gumiakach zwraca ci uwagę jak przyjeżdzasz do niego zardzewiałym żukiem pod plandeką po 5 skrzynek jajek w dziurawych trampkach z wystającymi paluchami z tych za małych bucików ? zapamiętaj syneczku że ten hodowca w gumiakach to twój chlebodawca , Amen ! 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eggland 7 Napisano 1 Lutego 1 godzinę temu, jajcoo napisał: "Dzisiaj nie słyszałem o cenach na Żurominie" ale kupiłem tam jajko m 0.60 , L 0.67 beż większego problemu taaaaaa:)))))))))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 4 Napisano 1 Lutego 2 godziny temu, jajcoo napisał: "Dzisiaj nie słyszałem o cenach na Żurominie" ale kupiłem tam jajko m 0.60 , L 0.67 beż większego problemu Nie kupowalem, nie wiem. Mam info od dużego Handlarza. Możesz wierzyć lub nie. Ja mam drożej 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
naro1201 0 Napisano 1 Lutego Chyba cię pogięło. Dzisiaj z Żuromina L po 0.68 gr pod Wrześnie. 250 km z dostawą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xantro 3 Napisano 1 Lutego 2 godziny temu, eggland napisał: a czy ten hodowca w gumiakach zwraca ci uwagę jak przyjeżdzasz do niego zardzewiałym żukiem pod plandeką po 5 skrzynek jajek w dziurawych trampkach z wystającymi paluchami z tych za małych bucików ? zapamiętaj syneczku że ten hodowca w gumiakach to twój chlebodawca , Amen ! Widzę, że masz jakieś kompleksy, albo to Ty jeździsz tym żuczkiem po parę skrzynek i dlatego masz takie, a nie inne ceny. Z końcówka się zgadzam i napisałem to "ironicznie", bo ktoś wczesniej stwierdził, że kupuje od przysłowiowego hodowcy w gumiakach. Ceny jak widać są mocno zróżnicowane w zależności od regionu. Amen 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaja2PL 1 Napisano 2 Lutego Dziś sprzedawałem: M - 0,66zł L- 0,70 zł Żuromin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eggland 7 Napisano 2 Lutego 3 godziny temu, Jaja2PL napisał: Dziś sprzedawałem: M - 0,66zł L- 0,70 zł Żuromin po niedzieli być sprzedał drożej ale rozumiem to że handlarze nie mają czym handlować i troche trzeba oko przymknąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaja2PL 1 Napisano 2 Lutego (edytowane) 1 godzinę temu, eggland napisał: po niedzieli być sprzedał drożej ale rozumiem to że handlarze nie mają czym handlować i troche trzeba oko przymknąć dokładnie tak jest Edytowane 2 Lutego przez Jaja2PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach