eggland 16 Napisano 26 Stycznia Witam M 0,65 L 0,75 i braki póki co.... exporty bez towaru ale jaja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xantro 6 Napisano 26 Stycznia Dzisiaj kupione M 0,60 L 0,65 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzezmen 3 Napisano 26 Stycznia 29 minut temu, Xantro napisał: Dzisiaj kupione M 0,60 L 0,65 Spoko spoko, pogadamy po weekendzie. Duże fermy i duzi porducenci podnoszą drastycznie ceny bo wszystko idzie na eksport a jaja klasy S, M zaczyna brakować. Na jakiejś małej fermie owszem kupisz w takiej cenie w jakiej kupiłeś, ale po weekendzie zobaczysz jaką tam będziesz miał cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eggland 16 Napisano 27 Stycznia 11 godzin temu, Dzezmen napisał: Spoko spoko, pogadamy po weekendzie. Duże fermy i duzi porducenci podnoszą drastycznie ceny bo wszystko idzie na eksport a jaja klasy S, M zaczyna brakować. Na jakiejś małej fermie owszem kupisz w takiej cenie w jakiej kupiłeś, ale po weekendzie zobaczysz jaką tam będziesz miał cenę. dokładnie tak jest, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzezmen 3 Napisano 27 Stycznia I zaczęła się sraczka za M i jej brakiem. A to dopiero początek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lohman Sandy 2 Napisano 27 Stycznia W dniu 26.01.2023 o 19:48, Xantro napisał: Dzisiaj kupione M 0,60 L 0,65 W tej cenie , sprzedają tylko niedoinformowani ,hodowcy w gumiakach ,którzy znają drogę tylko dom i kurnik. Już dzisiejsze ceny M-65, L 3 grosze więcej . Jaj zdecydowanie brakuje. Zuromin ma puste magazyny. Kupcy dzwonią jak na brzydka przypadłość przewodu pokarmowego . Poniedziałek M nie kupisz taniej jak 65. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 10 Napisano 28 Stycznia W dniu 21.01.2023 o 21:28, KO-KO- napisał: bu hahahahaha🤣 Przyszły tydzień L - 70gr i co Kolego ? smiales się jak mówiłem o tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grmaro 0 Napisano 28 Stycznia Witam jak ceny kremu 1PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzezmen 3 Napisano 28 Stycznia Prosty przykład, brałem od swojego producenta tygodniowo 10 palet M. Wczoraj zamawiam i niestety tylko 5 palet mogę dostać bo musi rozdzielić na wszystkich swoich odbiorców. Z L nie ma żadnego problemu. Z S i M są problemy. Ceny M 0.65 L 0.69 I to nie koniec podwyżek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kogut1989 0 Napisano 29 Stycznia Panowie jakie ceny S ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JakubM 1 Napisano 29 Stycznia W dniu 28.01.2023 o 00:10, Lohman Sandy napisał: Poniedziałek M nie kupisz taniej jak 65. Sprzedam ci w środę, może czwartek Mke za 0,64. Uczciwie mówię, że z młodej kury. 5-6 palet, odbiór we własnym zakresie na Górnym Śląsku. 733-811-841 Kuba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ovum 4 Napisano 31 Stycznia Ile płaci przemysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mrok 0 Napisano 1 Lutego W dniu 28.01.2023 o 00:10, Lohman Sandy napisał: W tej cenie , sprzedają tylko niedoinformowani ,hodowcy w gumiakach ,którzy znają drogę tylko dom i kurnik. Już dzisiejsze ceny M-65, L 3 grosze więcej . Jaj zdecydowanie brakuje. Zuromin ma puste magazyny. Kupcy dzwonią jak na brzydka przypadłość przewodu pokarmowego . Poniedziałek M nie kupisz taniej jak 65. na wschodzie polski M 0,60 gr tiry z ukrainy nawet ogłoszenia na igrit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xantro 6 Napisano 1 Lutego Ceny dzisiejsze od hodowcy w gumiakach M 0,61 L 0,66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzezmen 3 Napisano 1 Lutego 5 minut temu, Xantro napisał: Ceny dzisiejsze od hodowcy w gumiakach M 0,61 L 0,66 Super. Od przyszłego tygodnia jajo znowu w górę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 10 Napisano 1 Lutego Dzisiaj słyszałem o cenach na Żurominie :)) M - 70gr L - 75gr grubo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajcoo 0 Napisano 1 Lutego "Dzisiaj nie słyszałem o cenach na Żurominie" ale kupiłem tam jajko m 0.60 , L 0.67 beż większego problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eggland 16 Napisano 1 Lutego 8 godzin temu, Xantro napisał: Ceny dzisiejsze od hodowcy w gumiakach M 0,61 L 0,66 a czy ten hodowca w gumiakach zwraca ci uwagę jak przyjeżdzasz do niego zardzewiałym żukiem pod plandeką po 5 skrzynek jajek w dziurawych trampkach z wystającymi paluchami z tych za małych bucików ? zapamiętaj syneczku że ten hodowca w gumiakach to twój chlebodawca , Amen ! 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eggland 16 Napisano 1 Lutego 1 godzinę temu, jajcoo napisał: "Dzisiaj nie słyszałem o cenach na Żurominie" ale kupiłem tam jajko m 0.60 , L 0.67 beż większego problemu taaaaaa:)))))))))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
P.leszkiewicz 10 Napisano 1 Lutego 2 godziny temu, jajcoo napisał: "Dzisiaj nie słyszałem o cenach na Żurominie" ale kupiłem tam jajko m 0.60 , L 0.67 beż większego problemu Nie kupowalem, nie wiem. Mam info od dużego Handlarza. Możesz wierzyć lub nie. Ja mam drożej 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
naro1201 0 Napisano 1 Lutego Chyba cię pogięło. Dzisiaj z Żuromina L po 0.68 gr pod Wrześnie. 250 km z dostawą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xantro 6 Napisano 1 Lutego 2 godziny temu, eggland napisał: a czy ten hodowca w gumiakach zwraca ci uwagę jak przyjeżdzasz do niego zardzewiałym żukiem pod plandeką po 5 skrzynek jajek w dziurawych trampkach z wystającymi paluchami z tych za małych bucików ? zapamiętaj syneczku że ten hodowca w gumiakach to twój chlebodawca , Amen ! Widzę, że masz jakieś kompleksy, albo to Ty jeździsz tym żuczkiem po parę skrzynek i dlatego masz takie, a nie inne ceny. Z końcówka się zgadzam i napisałem to "ironicznie", bo ktoś wczesniej stwierdził, że kupuje od przysłowiowego hodowcy w gumiakach. Ceny jak widać są mocno zróżnicowane w zależności od regionu. Amen 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaja2PL 1 Napisano 2 Lutego Dziś sprzedawałem: M - 0,66zł L- 0,70 zł Żuromin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eggland 16 Napisano 2 Lutego 3 godziny temu, Jaja2PL napisał: Dziś sprzedawałem: M - 0,66zł L- 0,70 zł Żuromin po niedzieli być sprzedał drożej ale rozumiem to że handlarze nie mają czym handlować i troche trzeba oko przymknąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaja2PL 1 Napisano 2 Lutego (edytowane) 1 godzinę temu, eggland napisał: po niedzieli być sprzedał drożej ale rozumiem to że handlarze nie mają czym handlować i troche trzeba oko przymknąć dokładnie tak jest Edytowane 2 Lutego przez Jaja2PL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach