Numerek 0 Napisano 13 Czerwca 2011 Kol. Big Jajo sprecyzuj swoje słowa : płaciłem do detalu , przecież bierzesz ilości hurtowe. Ja płacę za 2a 11 brutto , przy autach 17 - 18 pal. i czytając M 9 gr do hurtu czuję się jak lipny hurtownik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 13 Czerwca 2011 Ku scislosci 1B po 10 gr to jest jajo wyrwane ale jak dla mnie 1B 12 gr to normalna cena przy hurcie 14 16 18 czy 30 palet przy stalej wspopracy.Oczywisciw ze sa tacy co handluja tirami jak kocwawajaja i placa 18 gr 1B a i jeszcze potrafia to sprzedac ja nie daje rady ceny sa rozne ale mysle ze srednia krajowa to1A 14-161B 11-132A 10-11Nie cena jaj zabija lecz cena paszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 13 Czerwca 2011 Żałosne jest to zaniżanie cen ,na ten tydzień za 1a trzeba zapłacić minimum 17gr, nie wspomne o poszukiwaniu dużego jaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek310363 0 Napisano 13 Czerwca 2011 kol. Jajcarek przy takich cenach jakie podajesz cena paszy powinna się kształtować na poziomie 450zł za tonę, a nie 120zł- chore jest te nasze drobiarstwo !!!!- za 1 sk. 1b powinno się kupić 100kg paszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 13 Czerwca 2011 Panowie piszmy ceny jakie placimy albo iakie dostajem bez zbednych komentarzybo jak pasza byla po 500 zl to jajo bylo po 34 i nikogo to nie interesowalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek310363 0 Napisano 13 Czerwca 2011 Jajcarek. nie sugeruj co mamy pisać, O - 35gr S - 30gr 1a - 25gr1b - 21gr 2a - 18gr oj teraz się posypią zbędne komentarze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WIELKI KOGUT 0 Napisano 14 Czerwca 2011 Nie posypią się Kol. Jacku , bo nie napisałeś w którym roku były takie ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 14 Czerwca 2011 Panie Jajcarek kiedy jajko było po 34 gr to pasza kosztowała 870zł nie 500.Co do cen kol Jacku to 1a nawet 26gr a 1b 23gr, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jola1 0 Napisano 14 Czerwca 2011 kilka ciekawych artykułów prasowychhttp://www.wzhipd.cba.pl/prasa.htmlpozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeoor 0 Napisano 15 Czerwca 2011 Kiepsko zapowiadają się kolejne miesiące, według mnie na niewielką poprawę ceny jaj można liczyć dopiero pod koniec sierpnia początek września. - do póki duże fermy nie zaprzestaną oddawać jaja po 8gr o cenie możemy tylko pomarzyć.Życzę wszystkim hodowcom wytrwałości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numerek 0 Napisano 15 Czerwca 2011 No nie!- 8gr - wiedziałem , że przepłacam - podajcie namiary na takie fermy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeoor 0 Napisano 15 Czerwca 2011 kol. Numerek, wiem o takim producencie u którego dajesz swoje opakowanie on ci pakuje jaja gratis pod warunkiem że musisz wszystko zabrać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 15 Czerwca 2011 To i ja przeplacam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodziak 0 Napisano 15 Czerwca 2011 kol. przeoor o jakiej wielkości jaja mowisz ??Troche dziwne te forum... u jednych ceny jaj pna sie w gore a u drógich oddają jaja za pół ceny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeoor 0 Napisano 16 Czerwca 2011 Już odpowiadam po 1,10zł pakowaną 10- tkę jaja klasy ’’M’’ - takie oferty proponuje jeden z największych producentów jaj w Polsce. Ewidentny mamy przykład do czego doprowadza wielo milionowa produkcja , nie jest sztuką dużo wyprodukować, sztuką jest dobrze sprzedać.Ale to już tego pana problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jola1 0 Napisano 16 Czerwca 2011 http://www.wzhipd.cba.pl/prasa/120-ugoda-rolnikow-przetworcow-i-handlowcow.htmlPrzeczytajcie tą informację i sami sobie odpowiedzcie dlaczego ??????oni mogli dojść do ugody- porozumienia a my jesteśmy na etapie raczkowania nawet nie w piaskownicy - dlaczego - bo nie chcemy dorosnąć - dojrzeć do pewnych decyzji i rozwiązań , które pozwoliłyby na podobne posunięcia. Nie będę się rozpisywać bo każdy inteligentny i myślący powinien sam wyciągnąć wnioski - odpowiednie wnioski- razem można więcej a w pojedynkę to tylko jak tutaj - utyskiwać, narzekać i zastanawiać - dlaczego nie chcą płacić więcej za żywiec czy inny produkt drobiarski - płacą po prostu ile chcą i tyle.Bierność to najgorsze z rozwiązań dla branży( hodowców) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 16 Czerwca 2011 Przeoor napisz jaka to ferma sam wezme bo mi brakuj,jeśli nie to jesteś zwykłym spekulantem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek310363 0 Napisano 16 Czerwca 2011 Też mi się obiło o uszy to co pisze przeoor , najprawdopodobniej mowa jest o panu B …. , który za wszelką cenę musi sprzedać swój milionowy dzienny urobek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 16 Czerwca 2011 sam do siebie co za zal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek310363 0 Napisano 16 Czerwca 2011 jajcarek, do mnie to się tyczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numerek 0 Napisano 16 Czerwca 2011 Pan B - tanio - NIEMOŻLIWE ! - On zawsze sprzedaje ciut drożej od średniej. Ma wielomilionową produkcję , ale rynek krajowy traktuje po macoszemu "lotto mu to" wręcz , czy ktoś od niego Tira weźmie , czy nie , bo 90% wywozi na zachód. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mlodziak 0 Napisano 16 Czerwca 2011 Pan B?? co to forum prokuratury ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 16 Czerwca 2011 Przeoor gdzie ta ferma co wozi się opakowanie a jaja dają gratis ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 16 Czerwca 2011 Jacku nie do ciebie przeeeeeciez kazdy wie do kogo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek310363 0 Napisano 16 Czerwca 2011 tak myslałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach