thunder13 2 Napisano 19 Kwietnia 4 godziny temu, Morus napisał: Właśnie o tym samym mu wcześniej napisałem co pytał się o te kilogramy pierdoły tam piszą a ludzie w te głupoty wierzą przemysł od przyszłego tygodnia w dół albo w górę ze wzgl. na blokadę ukraińskich jaj (zostaje wyłącznie tranzyt do niemców i na porty); no ale nie jest to pewne bo rewersem może iść jednak ;), acz już po wyższych cenach (na handelek). A w kraju krajowych jeszcze nie ma na tyle aby masowo mogły ceny iść w dół (tutaj raczej wstawy piskląt dopiero były a kura z tego będzie dopiero za kilka miesięcy (w lato lub po), a nie jak piszą na wp i innych interiach że w wieku 6 tygodni już jaja robi). Drogie pasze i energia zrobiły swoje i sezon wysypu się przesunął trochę w na wielu fermach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eggland 17 Napisano 20 Kwietnia 17 godzin temu, Morus napisał: Właśnie o tym samym mu wcześniej napisałem co pytał się o te kilogramy pierdoły tam piszą a ludzie w te głupoty wierzą przemysł od przyszłego tygodnia w dół Przemysł w dół a szuka jajka .... To ciekawa ta sprawa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JajaBB 1 Napisano 20 Kwietnia Nawiąże stała współpracę na jaja 3pl , 10-12 palet Dostawa raz na dwa tygodnie , Śląsk , Bielsko-Biala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 21 Kwietnia https://wiadomosci.wp.pl/siergiej-czekal-od-soboty-ukrainskie-jajka-przez-polske-ruszyly-do-holandii-6889746959534656a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xantro 8 Napisano 21 Kwietnia L 68 M 64 Ceny na ten tydzień, popyt średniawy. A jak u was to wygląda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JajkujeOd87 6 Napisano 21 Kwietnia W dniu 20.04.2023 o 18:00, JajaBB napisał: Nawiąże stała współpracę na jaja 3pl , 10-12 palet Dostawa raz na dwa tygodnie , Śląsk , Bielsko-Biala Zakup czy sprzedaż? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morus 12 Napisano 22 Kwietnia 16 godzin temu, JajkujeOd87 napisał: Zakup czy sprzedaż? Jak tam ziomuś z Bytomia Jajeczka ukraińskie ci nie schodzą 😆😆 No cóż taki biznes Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiolettajanoszek@gmail.com 3 Napisano 22 Kwietnia W dniu 12.04.2023 o 05:44, Gall napisał: Wszystko zalezne co Ukraina powie a maja ciekawa propozycję, a hodowcy dalej śpią ale teraz myslę że się obudzą i też pójdą ministra rolnictwa Interesują jedynie Polscy producenci,farmerzy,nie chce mieć cen marketowych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiolettajanoszek@gmail.com 3 Napisano 22 Kwietnia 17 minut temu, Morus napisał: Jak tam ziomuś z Bytomia Jajeczka ukraińskie ci nie schodzą 😆😆 No cóż taki biznes Po 1 nie jestem z Bytomia ,po 2 będzie to moja pierwsza działaność w spożywcze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
naro1201 0 Napisano 25 Kwietnia Witam jakie ceny na L-ke i M-ke w tym tygodniu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morus 12 Napisano 25 Kwietnia 52 minuty temu, naro1201 napisał: Witam jakie ceny na L-ke i M-ke w tym tygodniu? M 56/58 L 60/63 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaja2PL 1 Napisano 25 Kwietnia za kremowe L 0,70-0,73 1B 0,68 2A 0,66 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eggland 17 Napisano 25 Kwietnia 6 godzin temu, Morus napisał: M 56/58 L 60/63 piękne masz marzenia , towar na styk a ten śni.... i co Pany z tym jajeczkiem z ukrainy ? już się urwało ? dużo osób myślalo że będzie wysyp a tu masz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morus 12 Napisano 25 Kwietnia 8 minut temu, eggland napisał: piękne masz marzenia , towar na styk a ten śni.... i co Pany z tym jajeczkiem z ukrainy ? już się urwało ? dużo osób myślalo że będzie wysyp a tu masz To nie są marzenia , tylko realia ziomuś !!!! A co do UA to wjeżdżają tylko od zachodu 🤣🤣🤣🤣 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariuszz 9 Napisano 25 Kwietnia 8 godzin temu, Morus napisał: M 56/58 L 60/63 U mnie: M 58/59 L 62/63 Ale dzięki za info. Jutro podzwonie o dostosowanie cen do panujących na rynku 🙂 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
naro1201 0 Napisano 25 Kwietnia To ciekawe że towaru na styk🤔a tu już piąty telefon z Żuromina żeby podjechać po towar 😉 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eggland 17 Napisano 26 Kwietnia 20 godzin temu, dariuszz napisał: U mnie: M 58/59 L 62/63 Ale dzięki za info. Jutro podzwonie o dostosowanie cen do panujących na rynku 🙂 :))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eggland 17 Napisano 26 Kwietnia 17 godzin temu, naro1201 napisał: To ciekawe że towaru na styk🤔a tu już piąty telefon z Żuromina żeby podjechać po towar 😉 już myślałem że z całej polski dzwonią :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariuszz 9 Napisano 26 Kwietnia 4 godziny temu, eggland napisał: :))))) A Ty pajacyku M70 i L75? Na ktorym bazarze? 🤣🤣🤣 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dzezmen 3 Napisano 27 Kwietnia W dniu 25.04.2023 o 18:15, dariuszz napisał: U mnie: M 58/59 L 62/63 Ale dzięki za info. Jutro podzwonie o dostosowanie cen do panujących na rynku 🙂 Heh,to chyba jakaś mała ferma która nie ma w ogóle zejścia i jajko średnio gatunkowe jak takie ceny. Jaja brakuje,o ile L jest to z eMką jest problem. Na dużych fermach gdzie jest zejście to ceny za L są w okolicach 0,67-0,68 a za eMkę w granicach 0,64-0,65. 1 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Xantro 8 Napisano 27 Kwietnia Realne ceny praktycznie już wszędzie: 0,65 L 0,61 M Po majówce kolejne obniżki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eggland 17 Napisano 27 Kwietnia 16 godzin temu, dariuszz napisał: A Ty pajacyku M70 i L75? Na ktorym bazarze? 🤣🤣🤣 czy ja ci ubliżyłem w jakiś sposób ? nie będę dyskutował z czymś co powinno zostać w prezerwatywie 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariuszz 9 Napisano 27 Kwietnia 2 godziny temu, Xantro napisał: Realne ceny praktycznie już wszędzie: 0,65 L 0,61 M Po majówce kolejne obniżki Troche drogo placisz… Nie żałuj ich tak jak oni nas nie żałowali 🤙 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajazmazowsza 9 Napisano 30 Kwietnia W dniu 27.04.2023 o 11:33, dariuszz napisał: Troche drogo placisz… Nie żałuj ich tak jak oni nas nie żałowali 🤙 I teraz widać kto kim jest ... zawiść, złość i chciwość. A gdzie poszanowanie ludzkiej pracy czy zdrowy rozsądek.. z tego świata wyniesiemy tylko nasze uczynki w zgredem bliźniego. Wydaje się nam że nasza racja i moja prawda jesr najważniejsza a tu . . . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dariuszz 9 Napisano 30 Kwietnia 2 godziny temu, jajazmazowsza napisał: I teraz widać kto kim jest ... zawiść, złość i chciwość. A gdzie poszanowanie ludzkiej pracy czy zdrowy rozsądek.. z tego świata wyniesiemy tylko nasze uczynki w zgredem bliźniego. Wydaje się nam że nasza racja i moja prawda jesr najważniejsza a tu . . . Zadna zawisc ani zlosc. Podpowiadam koledze ze przeplaca bo ceny za M juz ponizej 0,60. Po prostu kolejny fermiarz go oszukuje i daje zawyżoną cene Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach