Skocz do zawartości
ekofarmer

Ceny jaj spożywczych

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak mówiłem kolego Jajcarek narazie nie handluje, ale w tym tygodniu się to zmieni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O podwyzkach krzyczeli 2 tygodnie temu i na tym sie skonczylo narazie nie sadze zeby podrozalo bo blokuje cena jaja w europie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też się wydaje , że na razie ruchów w górę nie będzie. Prognozuję na październik. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podaje średnie ceny

O 0,35 / 0,36zł

S 0,30 / 0,32zł

1A 0,25 / 0,26zł

1B 0,23 / 0,24zł

2A 0,21 / 0,22zł

pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich. Bardzo się cieszę że znalazłam wasze forum. Od niedawna zajmuję się sprzedażą jaj. Bardzo mi pomożecie w ustaleniu odpowiednich cen.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pakowalnia Szkaradek z którą wspópracuje płaci jak w zeszłym tygodniu, nic nie wskazuje na obniżki cen lecz odwrotnie

O - 36gr

S - 32gr

1a - 26gr

1b - 24gr

2a - 22gr

pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj drożeje okrutnie 1A do końca roku do 23 gr. Pozdrawiam kol. Jajczarka, że pisze po ile można skrzynkę sprzedać na sklepik osiedlowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ostatnim tygodniu sporo większy ruch w detalu i w pół hurcie. Sklepy zaczęły brać sporo więcej.

A teraz pytanie trochę z innej beczki. Jak stoicie z modernizacją i wymianą klatek ? Wszyscy już dostosowali się do unijnych przepisów ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ostatnim tygodniu sporo większy ruch w detalu i w pół hurcie. Sklepy zaczęły brać sporo więcej.

A teraz pytanie trochę z innej beczki. Jak stoicie z modernizacją i wymianą klatek ? Wszyscy już dostosowali się do unijnych przepisów ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie, Jajcarek i jajunia12..

iskrzycie iskrzycie, szukacie spięcia, a jak widać olewane są wasze wypowiedzi,

pogadajcie między sobą - jeden poziom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe skąd Panowie Jajcarek i jajunia12 wezmą jaja do handlu jeśli hodowcy nie powymieniają klatek. A nie powymieniają, jeśli nie będzie ich na to stać.

Ja cały czas nie rozumiem głupiej radości tych Panów z tego, że bzdurna cena jajka prowadzi do poważnych problemów wielu hodowców. Przy dzisiejszych kosztach (głównie cena paszy) dla opłacalności produkcji średnia cena 23 gr/szt to absolutne minimum. Ta średnia cena 23 gr/szt to jest tyle, żeby się nie zadłużać ale nie daje też większego zarobku. Żeby móc spokojnie myśleć o przymusowej inwestycji, jaką jest wymiana klatek, średnia cena jajka musiałaby chyba wynosić 35 gr/szt. w dużym hurcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze to dlaczego uwazasz ze mnie to cieszy , po drugie wszyscy hodowcy od ktorych biore maja juz nowe klatki a po trzecie to porozmawiaj z innymi producentami a dowiesz sie jak miec koszy calkowity nie przekraczajacy 18 gr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Kolego Jajcarek sprobuj oswiecic innych aby wyszlo 18gr a wyjdzie to tylko na twoja korzysc bo kazdy potrafi liczyc ale kazdy inaczej podaje kosztorys produkcji Pozdwaim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakie oszołomy. wyliczyli koszt produkcji na 18gr, hahaha. trzeba być naiwnym żeby łyknąć takie bzdety. sam spróbuj jaki to "miód" być producentem, to się przekonasz! odchowana kurka to 16-17zł!!! że o paszy nie wspomnę, żyć nie umierać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi