ferma07 0 Napisano 10 Września 2011 U nas o 3-4 gr. wiecej jak ponizej ! Dodam ze mam mocno okrojona prod.(wymiana klatek) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
leonis 0 Napisano 11 Września 2011 jakieś propozycje cenowe na nowy tydzień??!!?!?!?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajunia12 0 Napisano 12 Września 2011 Ale po co kolego Jajcarek - każdy wie jak jest - ja wiem swoje - że na forum prawdziwe ceny rzadko kto podaje. A nawet jak się poda - to inny w to nie wierzy. Jest presja , żeby było drożej , to zrozumiałe - ale nie jest to jednoznaczne z tym , że drożeje. Powiedzonko mówi "chciałaby dusza do raju , ale grzechy nie puszczają" - Tym grzechem jest nadprodukcja. Pozdrawiam.I to jest święta prawda. Co do ceny to 1a max 0,23. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 12 Września 2011 Kol leonis 1a-0,26 , 2a- 0,22 , bez problemu pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Numerek 0 Napisano 12 Września 2011 Powiedz kolego jeszcze , że do hurtu to rozbawię się do reszty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 12 Września 2011 Nie sprzedaje na wytłaczanki tak jak Ty. Nie zainwestowałem kilka milionów w nową klatke aby robić wam prezenty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma1 0 Napisano 12 Września 2011 Witam wszystkich na forum, takie ceny w tym tygodniu to norma.Full telefonów za jajkiem. Co się dzieje ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma07 0 Napisano 12 Września 2011 Kolego ferma 01 ale jakie ceny ?? Chyba nie oszoloma ...jajuni ?? ps.podpisuje sie pod tekstem "jestcenaniemaceny" w calej rozciaglosci ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma1 0 Napisano 12 Września 2011 Prawie jego gdyż u nas :1 A - 0,251 B - 0,232 A - 0,21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WIELKI KOGUT 0 Napisano 12 Września 2011 Kol. FERMA .... nawet nie kryje , że jest pod postacią Ferma 1, a nawet Ferma 07 - wow! w ilości wpisów i nicków siła _ zaklinamy rzeczywistość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WIELKI KOGUT 0 Napisano 12 Września 2011 O - zostałem zaskoczony - kol. ferma 1 , ma jednak inne ceny niż ferma 07 - zwracam honory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
WIELKI KOGUT 0 Napisano 12 Września 2011 I te ceny , które podaje kol Ferma 1 - to są najwyższe ceny o jakich SŁYSZAŁEM w hurcie - ja płacę niżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma1 0 Napisano 12 Września 2011 Kol. WIELKI KOGUT nie nie jestem ferma , czy ferma07 to nie mój nick , nie moje wpisy i nie mój styl. W takich cenach oddałem dzisiaj jaja, więc u nas cena jest widocznie dużo wyższa.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 13 Września 2011 Jaki podmienimy karteczkę/i z klasą jaj na palecie lub włoży się więcej o paletę, albo nie dopłaci się hodowcy za wzięty towar to stąd mogą brać u takiego handlarza niskie ceny jaj, a jeśli faktycznie hodowca sprzedaje w takich cenach to już jego problem, który za pewne już go ma lub dopiero go będzie miał.-Jaja z chodzą na bieżąco cena jak na razie jest stabilna i wyższa o 3-4gr podawanych przez hand.. pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek_Ferma 0 Napisano 13 Września 2011 Witam! Jest to mój pierwszy post więc wypada się przywitać. Zatem witam i pozdrawiam wszystkich zacnych forumowiczów. Od kilku miesięcy zaglądam na tą stronkę i bacznie obserwuję posty. Czasami nawet pojawi się uśmiech na mojej twarzy..Dzisiaj czytając nowe wpisy i analizując ceny wpisywane nie oparłem się pokusie żeby dodać swoje 3 grosze.Rozumiem, że rozbieżności cenowe muszą być. Bo są różni klienci, różne umowy i ustalenia, kwestie obciążenia transportu i rózne formy i terminy transportu. No i oczywiście jajo jajku nie zawsze jest równe. No ale można to jakoś wypośrodkować. No i po to jest chyba to forum. Nawet niektórzy stworzyli specjalne wzory na obliczenie ceny jaja...hehhe.A teraz podam kilka faktów. Wszystkie do sprawdzenia. Na terenie na którym działam ( Kujawy i Pomorze) pojawia sie nagle nowa firma. Działa jako hurtownia bez statusu zakładu pakowania. Opakowania, kartony i wszelkie dokumenty które pokazuje u potencjalnych klientów pochodzą od jednego źródła. Chodzi o znanego producenta z Mazowsza, z okolic Żuromina.To co się działo wiosną i w trakcie wakacji , pozwolicie, że przemilczę. Ale za to podzielę się np. informacją na temat dzisiejszej ceny 10 M ( tekturowa paczka i karton zbiorczy 360-tka) która wynosi 0.23 netto. Cena ta jest dla małej hutrowni ogólnospożywczej. Biorą do 20 kartonów w tygodniu. Mają miesięczny termin płatności który notorycznie przeciągają.No i teraz wnioski. Według Waszych postów M-ke mozna kupic od 17 do 23 groszy. Jeśli nawet kupię jajo za 17 groszy i doliczę koszty opakowania i transportu to jest około 5 groszy to... Cuda jakieś? Jeszcze raz nadmieniam. To nie jest jednorazowy strzał i nie dla jednego potencjalnego klienta. Sytuacja ma miejsce juz pół roku i ofert są kierowane do wszystkich podmiotów. Od małych sklepików po duże cukiernie i markety.Jaki to ma sens? Komu służy?Zarabiają tylko sklepy. Kupują po 0.23 na półce 3.79. Plus jakieś zakręcone opłaty marketingowe i półkowe.Żeby ten hurtownik mógł coś takiego robić ktoś mu musi to jajo sprzedać.Pytanie tylko po co? Czy w innych miejscach karaju dzieje się podobnie? Czy to tylko taka lokalna "perełka"?Bardzo jestem ciekawy Waszych opnini.Pozdrawiam z jajem! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GREG100 0 Napisano 13 Września 2011 Ubojnia Drobiu A&B DROB Sp. z o.o. zakupi każdą ilość kury rosołowej ( nioski) do uboju. tel: 606 640 125 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma07 0 Napisano 13 Września 2011 Kolego Bartek mysle ze to tak zwane zdobywanie rynku na chama po czym jak konkurencja wymieknie ceny sie odpowiednio podniesie i juz !! Dla mnie to jedyne wytlumaczenie.... I dodam na temat cen jaj u nas na fermie. Ceny do hurtu (pow.10 palet ) 1A-0.26-0.27 1B-0.24 itd. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 13 Września 2011 A ja place tak1A 231B 212A 192B i 3 17 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 13 Września 2011 A ja sprzedaję tak 1A 26 1B 24 2A 22 2B i 3 20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jajunia12 0 Napisano 13 Września 2011 Chyba coś przystanęło, gdyż mi dzisiaj sam hodowca od siebie popuścił 1a zapłaciłem 0,22, oj chyba zastój się robi, a wy o cenie 0,25 piszecie Pochwale się że wczoraj za trójkę tzn. poniżej 50 gram po 8 gr zapłaciłem , po tyle chciał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 13 Września 2011 ALE CZAD...................to nawet ja drożej płacę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 13 Września 2011 Co za fantastyka pisanie 1a -0,22 a płacenie 0,25.Ceny bez zmian 1a-0,26 2a-0,22 , i ciągle ktoś poszukuje towaru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 13 Września 2011 Szkoda ze co niektórzy nie obudzili się jeszcze ze snu zimowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma07 0 Napisano 13 Września 2011 jajunia12 '' popuscic'' to mozna w majtki ze smiechu jak sie czyta te twoje wpisy !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
magicos 0 Napisano 13 Września 2011 Witam,Wydaje mi się że chyba mamy tu jakieś dwa skrajnie różne bieguny zarówno popytowe i podażowe. Z tego co sam słyszę od innych hodowców to zainteresowanie jajkiem jest duże, nie ma co prawda wzrostu cen z tym związanego ale Ia spokojnie można po 0,25 - 0,26 sprzedać. Zejście też jest bo gdziekolwiek bym nie chciał dokupić dobrego jajka to każdy mówi, że ma mniejszą produkcję lub modernizuje kurniki i za bardzo towaru nie ma. Dlatego zastanawiam się skąd biorą się takie ceny jak co poniektórzy podają?!Dla tych, którzy chcą uzyskać rzetelne informacje o cenach jajek proponuję zrobić to co ja - zadzwonić na 4-5 większych ferm w różnych częściach Polski i spytać o ilości paletowe. Ja takie info uzyskałem ale na tym forum szkoda się nim dzielić szczególnie z niektórymi tutaj obecnymi użytkownikami - bo co to da, jak za chwilę ktoś powie, że to ceny z księżyca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach