Skocz do zawartości
ekofarmer

Ceny jaj spożywczych

Rekomendowane odpowiedzi

Skoro minala polowa stycznia to kol. jest cenaniemaceny mozesz zaczac zbierac nowe zamowieni (pewnie do konca czerwca), ale skoro nie tanieje rozumiem, ze tylko w tych cenach ktore podales

jest cenaniemaceny napisal 11-01-20012:

Napiszę prawde w końcu o cenach

1a 0,37

1b 0,35

2a 0,34

2b 0,32

3 0,28

I tak płacą. a duże

xxl 0,43

xl 0,40

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Poczekamy jeszcze, myśle że do 2 tygodni i zobaczymy kto będzie sie smiał,znowu będzie jak to możliwe że jajo w hurcie jest droższe niż w sklepie.

"Znowu" myslalem ze nic sie nie zmienilo tak przynajmniej twierdziles klego jest cenaniemaceny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy czy coś się dzieje z cenami bo u nas cos zaczynaja mowic o podwyżce o oczko do góry...!???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1a 0.32 zł netto

1b 0.30 zł netto

2a 0.28 zł netto

Brak towaru. Pusty magazyn.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm cos niepewne te podwyzki,drozej o grosik i to jakos tak sztucznie i niepewnie,chyba sami producenci nie wiedza co maja robic,towar ciagna wszyscy na magazyny i chyba stad te zamieszanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
hmmm cos niepewne te podwyzki,drozej o grosik i to jakos tak sztucznie i niepewnie,chyba sami producenci nie wiedza co maja robic,towar ciagna wszyscy na magazyny i chyba stad te zamieszanie...

A ja myślę, że zamieszanie to dopiero się zacznie. W tym roku roku rynek jaj konsumpcyjnych to jedna wielka zawierucha wprowadzająca mnóstwo niewiadomych. Jedno wydaje się natomiast pewne- taniej nie będzie (nie licząc drobnych poświątecznych korekt).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ! Koledzy ja mam takie pytanko , ktos mi powie czy jajo wylęgowe może jechac na cukiernie ??? Bo nas gniota ostro o klatki sortownie itp. a slyszę od moich klientów ze im na cukiernie ostro z wylęgówką podjeżdżają !!! I myslę że w skali kraju to małe ilosci nie są !!!! Moze tym powinni się tez zainteresowac nasi wspaniali weterynarze ??!! Cene jaką oferują to ok. 0.20 gr !!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jajo wylęgowe to nie jajo konsumpcyjne i co najwyżej do pasztetów może iść. Ale to też tak jakoś niezbyt chyba legalnie. Myślę, że zawiadomienie kogo trzeba o tym problemie to niezły pomysł. W sytuacji, gdy rynek jest tak mocno regulowany różnymi przepisami, które nakładają na nas producentów między innymi obowiązek olbrzymich inwestycji, takie historie powinny być zgłaszane.

Zrobił się problem z jajem wylęgowym, bo wylęgarnie nie mają zamówień na pisklaki. Z tego, co wiem to odchowane już kurki też ciężko sprzedać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemcy m-0,055 euro centa za szt. loko magazyn .Polska-l-0.27, m-0,23gr. 1 szt netto PRZETWÓRSTWO 3,80 - 4,00 ZL. ZA 1 KG.Prognoza ceny spadkowa .do zobaczenia w poniedziałek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1a- 0,32 netto i co 2 grosze

Jajko schodzi na bieżąco. Pod koniec dnia stan magazynu ZERO ! I to wcale nie jest takie wesołe. Przekładam klientów na inne dni bo nie ma czym handlować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurczak21

Wysłany: 11:34 Sro 18 Sty 2012 Temat postu: ceny jaj

Niemcy m-0,055 euro centa za szt. loko magazyn .Polska-l-0.27, m-0,23gr. 1 szt netto PRZETWÓRSTWO 3,80 - 4,00 ZL. ZA 1 KG.Prognoza ceny spadkowa .do zobaczenia w poniedziałek.

Kolego co prawda nie jestem producentem wiec nie w moim interesie zawyżać ceny ale to co piszesz świadczy że nie masz bladego pojecia o handlu... lepiej nie pisz nic anie zeli masz wypisywać takie bzdury ktore nie maja najmniejszego pokrycia jesli chodzi o export jajka czy tez ceny na wybijalniach,dopiero co dolaczyles do grona forumowiczow a juz robisz z siebie... pozdrawiam Hmmm koledzy wielki znak zapytania jesli o to "... i co dalej"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kol. BigEgss nie bardzo rozumiem gdzie te bzdury napisal kol. kurczak

Mozesz napisac co ci sie nie zgadza

A jezeli chodzi o export to slucham co jest inczej i to ty nie pisz bzdur i nie podszywaj sie za handlarza juz taki jeden byl kocwawajaja zawsze placil wiecej niz ceny podawane przez producentow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, fajnie byloby, gdyby ktos dal linka do niemieckich stron z cenami. Inaczej to taka jalowa dyskusja. Ja wiem, że za zachodnią granicą za M-kę płacą po 7 eurocentów w dużym hurcie. Poza tym u nas na eksport biorą 2a po 28 gr w każdych ilościach.

Sam szukałem ofert cenowych w hurcie i w detalu na niemieckich stronach ale nie znalazłem

Jak ktos znajdzie to niech wklei linka bo inaczej to taka jalowa dyskusja. Można napisać, że "m-0,055" euro a można też napisać, że po 0,012 albo, że po 0,08 euro. w zasadzie to można napisać wszystko. A inni w to uwierzą albo nie.

W zasadzie to ja sam nie wiem czemu napisałem że jajo w Niemczech chodzi po 7 eurocentów. Mogłem przecież napisać, że po 1 euro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi