WIELKI KOGUT 0 Napisano 15 Stycznia 2012 U mnie jest takie zapotrzebowanie na jajo że mógłbym prócz swoich jeszcze trzy TIRY w tygodniu pogonić Wow ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 15 Stycznia 2012 Skoro minala polowa stycznia to kol. jest cenaniemaceny mozesz zaczac zbierac nowe zamowieni (pewnie do konca czerwca), ale skoro nie tanieje rozumiem, ze tylko w tych cenach ktore podales jest cenaniemaceny napisal 11-01-20012: Napiszę prawde w końcu o cenach 1a 0,37 1b 0,35 2a 0,34 2b 0,32 3 0,28 I tak płacą. a duże xxl 0,43 xl 0,40 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 15 Stycznia 2012 Poczekamy jeszcze, myśle że do 2 tygodni i zobaczymy kto będzie sie smiał,znowu będzie jak to możliwe że jajo w hurcie jest droższe niż w sklepie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 15 Stycznia 2012 W tym roku można zapomnieć o dyktaturze handlarza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
biedronka 0 Napisano 15 Stycznia 2012 już wróciłeś ze stoku ? coś szybko.............. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 15 Stycznia 2012 Poczekamy jeszcze, myśle że do 2 tygodni i zobaczymy kto będzie sie smiał,znowu będzie jak to możliwe że jajo w hurcie jest droższe niż w sklepie. "Znowu" myslalem ze nic sie nie zmienilo tak przynajmniej twierdziles klego jest cenaniemaceny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 15 Stycznia 2012 już wróciłeś ze stoku ? coś szybko.............. jeszcze wypoczywam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BigEgss 0 Napisano 15 Stycznia 2012 Koledzy czy coś się dzieje z cenami bo u nas cos zaczynaja mowic o podwyżce o oczko do góry...!??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 15 Stycznia 2012 Ceny na poniedziałek 1a-33 i co 2gr . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G.Kogut 0 Napisano 16 Stycznia 2012 1a 0.32 zł netto1b 0.30 zł netto2a 0.28 zł netto Brak towaru. Pusty magazyn. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GREG100 0 Napisano 16 Stycznia 2012 Ubojnia Drobiu A&B DROB zakupi każdą ilość kury rosołowej ( nioski ) do uboju. tel: 606 640 125www.abdrob.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alojz 0 Napisano 16 Stycznia 2012 http://biznes.onet.pl/czechy-zakaz-importu-jaj-z-polski,18565,4999702,1,news-detal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 16 Stycznia 2012 Czechy z nowej klatki biorą jajko,sam wysyłam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BigEgss 0 Napisano 16 Stycznia 2012 hmmm cos niepewne te podwyzki,drozej o grosik i to jakos tak sztucznie i niepewnie,chyba sami producenci nie wiedza co maja robic,towar ciagna wszyscy na magazyny i chyba stad te zamieszanie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G.Kogut 0 Napisano 17 Stycznia 2012 hmmm cos niepewne te podwyzki,drozej o grosik i to jakos tak sztucznie i niepewnie,chyba sami producenci nie wiedza co maja robic,towar ciagna wszyscy na magazyny i chyba stad te zamieszanie...A ja myślę, że zamieszanie to dopiero się zacznie. W tym roku roku rynek jaj konsumpcyjnych to jedna wielka zawierucha wprowadzająca mnóstwo niewiadomych. Jedno wydaje się natomiast pewne- taniej nie będzie (nie licząc drobnych poświątecznych korekt). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma07 0 Napisano 17 Stycznia 2012 Witam ! Koledzy ja mam takie pytanko , ktos mi powie czy jajo wylęgowe może jechac na cukiernie ??? Bo nas gniota ostro o klatki sortownie itp. a slyszę od moich klientów ze im na cukiernie ostro z wylęgówką podjeżdżają !!! I myslę że w skali kraju to małe ilosci nie są !!!! Moze tym powinni się tez zainteresowac nasi wspaniali weterynarze ??!! Cene jaką oferują to ok. 0.20 gr !!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G.Kogut 0 Napisano 17 Stycznia 2012 Jajo wylęgowe to nie jajo konsumpcyjne i co najwyżej do pasztetów może iść. Ale to też tak jakoś niezbyt chyba legalnie. Myślę, że zawiadomienie kogo trzeba o tym problemie to niezły pomysł. W sytuacji, gdy rynek jest tak mocno regulowany różnymi przepisami, które nakładają na nas producentów między innymi obowiązek olbrzymich inwestycji, takie historie powinny być zgłaszane. Zrobił się problem z jajem wylęgowym, bo wylęgarnie nie mają zamówień na pisklaki. Z tego, co wiem to odchowane już kurki też ciężko sprzedać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymon12 0 Napisano 17 Stycznia 2012 Sprzedam 28 palet 1B tel 606280579, cena do uzgodnienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak21 0 Napisano 18 Stycznia 2012 Niemcy m-0,055 euro centa za szt. loko magazyn .Polska-l-0.27, m-0,23gr. 1 szt netto PRZETWÓRSTWO 3,80 - 4,00 ZL. ZA 1 KG.Prognoza ceny spadkowa .do zobaczenia w poniedziałek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Handel 0 Napisano 18 Stycznia 2012 http://demotywatory.pl/6268/Wiesz-co-jesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 18 Stycznia 2012 Ceny na ten tydzień 1a-0,32 , 2a-0,28 netto, zejście bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G.Kogut 0 Napisano 18 Stycznia 2012 1a- 0,32 netto i co 2 groszeJajko schodzi na bieżąco. Pod koniec dnia stan magazynu ZERO ! I to wcale nie jest takie wesołe. Przekładam klientów na inne dni bo nie ma czym handlować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BigEgss 0 Napisano 18 Stycznia 2012 kurczak21 Wysłany: 11:34 Sro 18 Sty 2012 Temat postu: ceny jajNiemcy m-0,055 euro centa za szt. loko magazyn .Polska-l-0.27, m-0,23gr. 1 szt netto PRZETWÓRSTWO 3,80 - 4,00 ZL. ZA 1 KG.Prognoza ceny spadkowa .do zobaczenia w poniedziałek. Kolego co prawda nie jestem producentem wiec nie w moim interesie zawyżać ceny ale to co piszesz świadczy że nie masz bladego pojecia o handlu... lepiej nie pisz nic anie zeli masz wypisywać takie bzdury ktore nie maja najmniejszego pokrycia jesli chodzi o export jajka czy tez ceny na wybijalniach,dopiero co dolaczyles do grona forumowiczow a juz robisz z siebie... pozdrawiam Hmmm koledzy wielki znak zapytania jesli o to "... i co dalej" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 18 Stycznia 2012 Kol. BigEgss nie bardzo rozumiem gdzie te bzdury napisal kol. kurczak Mozesz napisac co ci sie nie zgadzaA jezeli chodzi o export to slucham co jest inczej i to ty nie pisz bzdur i nie podszywaj sie za handlarza juz taki jeden byl kocwawajaja zawsze placil wiecej niz ceny podawane przez producentow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 18 Stycznia 2012 Hmmm, fajnie byloby, gdyby ktos dal linka do niemieckich stron z cenami. Inaczej to taka jalowa dyskusja. Ja wiem, że za zachodnią granicą za M-kę płacą po 7 eurocentów w dużym hurcie. Poza tym u nas na eksport biorą 2a po 28 gr w każdych ilościach. Sam szukałem ofert cenowych w hurcie i w detalu na niemieckich stronach ale nie znalazłem Jak ktos znajdzie to niech wklei linka bo inaczej to taka jalowa dyskusja. Można napisać, że "m-0,055" euro a można też napisać, że po 0,012 albo, że po 0,08 euro. w zasadzie to można napisać wszystko. A inni w to uwierzą albo nie. W zasadzie to ja sam nie wiem czemu napisałem że jajo w Niemczech chodzi po 7 eurocentów. Mogłem przecież napisać, że po 1 euro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach