Jajcarek 0 Napisano 18 Stycznia 2012 Kol yoyo za granica 7 erocetow nie placili nawet jak przerabiali klatki max to bylo powtarzam BYLO 6 eurcentow Czekam na riposte kol bigegss A jaj jest ile kto chce wystarczy podzwonic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G.Kogut 0 Napisano 18 Stycznia 2012 Jajcarek, geniuszu handlu i matematyki. Przy kursie 4.35 zł za euro 28 groszy to jest ok 0.064 euro. Wytłumacz proszę wszystkim, jak to jest możliwe, że kupują w Polsce 2a po 28 gr., wiozą za naszą granicę i jeszcze na tym zarabiają ? Gdyby eMka BYŁA max 6 eurocentów to export by zupełnie stał. Nie kupowali by tutaj i nie sprzedawali tam, bo dużo by na tym tracili.Licząc 2a nawet po 0.26 netto zł- daje to przy obecnym kursie ok. 6 eurocentów (netto). Dolicz koszt przewozy itp i powiedz jakim cudem ci co eksportują wychodzą na swoje ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 18 Stycznia 2012 G. Kogut geniusz kreacji ceny Nie wiem kto placi 2A 28 gr ale napewno nie exporter1A 28-291B 27-282A 26-27 Ceny z tego tygodnia Ja wiem koledzy producenci ( np. G.Kogut ) ze wam nigdy nie tanieje i nigdy nie macie zapasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 18 Stycznia 2012 Nie karmić trola spekulanta każdy hodowca wie kogo, jaca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafa780 0 Napisano 18 Stycznia 2012 Nie karmić trola spekulanta każdy hodowca wie kogo, jaca... jesteś żałosnym pajacem.A co do Twoich cen, to Ty może nie jesteś z Polski?Pewnie stąd te nieporozumienia cenowe?Jak Ci tak brakuje to podaj numer telefonu, zasypię Cię świeżym jajemw każdej ilości w takiej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KocWaJAJA 0 Napisano 18 Stycznia 2012 Nie będę Cię obrażał kolego Jajcarek bo pracujemy w tej samej branży i ja zawsze chcę kupić w jak najlepszej cenie najlepszy towar i w zgodzie z tymi z którym handluje od dawna.Na ceny jak siegnę pamięcią nigdy nie narzekałem czy było to 10 czy 35gr, w takich kupowałem bo przynajmniej wiedziałem co kupuję i jak świeże.Przyglądam się czasami temu co na tym forum się wypisuje i jakoś nieszczególnie od jakiegoś czasu chce mi się dzielić z innymi tutaj obecnymi moimi cenami. Każdy kupuje po tyle ile wynegocjuje i zapłaci. Co do cen to każdy je zna więc w ogóle czytanie tego co się tutaj wypisuje traktuję raczej w formie rozrywki, co do cen w Niemczech to trzeba wiedzieć gdzie zadzwonić żeby Ci cenę podali ale jak widać dla niektórych to nawet za trudne zadanie (wpisz w google Niemcy przetwórstwo). Zresztą kto jest w branży ten ma kontakty i ceny zna z wielu miejsc i nie musi bzdetów tutaj wypisywać, a Ci co jeszcze tutaj pozostali to najwyraźniej nie mają innych problemów, mają dużo czasu na pisanie i chcieli by dużo znaczyć a tak naprawdę są pionkami i zaspakajają swoje ambicje pisząc tutaj inaczej mówiąc "wyżej sra niż dupę ma".... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajczarek 0 Napisano 19 Stycznia 2012 Nie karmić trola spekulanta każdy hodowca wie kogo, jaca... jesteś żałosnym pajacem.A co do Twoich cen, to Ty może nie jesteś z Polski?Pewnie stąd te nieporozumienia cenowe?Jak Ci tak brakuje to podaj numer telefonu, zasypię Cię świeżym jajemw każdej ilości w takiej cenie Z tym panem raf... jest gorzej niż żle hmmm chyba nie wyzdrowiał - podobno choroba psychiczna wśród niektórych handlarzy jest zaraźliwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G.Kogut 0 Napisano 19 Stycznia 2012 G. Kogut geniusz kreacji ceny Nie wiem kto placi 2A 28 gr ale napewno nie exporter1A 28-291B 27-282A 26-27 Ceny z tego tygodnia Długo się zastanawiałem, jak tu coś napisać i Cię nie obrazić. Nawet nie będę się z Tobą spierał co do cen. Po tyle kupujesz i bardzo dobrze. Ciesz się z tego. Ja sprzedaje trochę drożej.Gdybyś jednak uważnie przeczytał mój poprzedni wpis, to być może Twoja odpowiedź byłaby bardziej merytoryczna. Tak jak podajesz 2A 26-27 gr. to przy obecnym kursie w dalszym ciągu jest 6 eurocentów za jajko ! Jakim cudem więc eksporterzy kupują u nas drożej, sprzedają w Niemczech taniej i jeszcze na tym zarabiają ???? Zanim znowu pochwalisz się wszystkim, że masz najtańsze jajka na forum, spróbuj odnieść się chociaż odrobinę bardziej rzeczowo do stawianych w postach kwestii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma07 0 Napisano 19 Stycznia 2012 rafe780 !! pajacu ???? Ty kolego mi na pajaca do kwadratu wygladasz !! Raptem 8 post i napadasz na kogos jakis bełt piszesz, koleżko zmien forum jak nie pasuje cos ! Kol. KocWaJAJA to fakt ze czasami bzdury ludzie piszą na tym forum i mysle, ze jesli komus totalnie nie odpowiada to po prtostu nie musi tu zaglądać Prawda ? I chce powiedziec, że tak jestem jedną z osób które TUTAJ jeszcze zostały i zapewniam Cie ze nie mam kompleksu niższości .... Poza tym jest na Tym forum kilka osób które podają ceny nie z kapelusza !! Bo po to jest TO forum !!!! I choćby z tego względu tu zaglądam !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 19 Stycznia 2012 Dzięki kolego ferma07.W takich cenach sprzedaje bo na obniżke cen nas hodowców nie stać przy drożejącej paszy i paliwie,więc jak ktoś kupuje taniej to niech się cieszy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jest cenaniemaceny 0 Napisano 19 Stycznia 2012 Spekulant chce być lepszy, niż rynek. Chce pobić przeciętnego hodowce i wykazać swoją wyższość. Chce 28% zysku . Albo 50%. Albo 150%. W zależności od tego, jakim poziomem agresji się wykazuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
przeor 0 Napisano 19 Stycznia 2012 Zobaczcie ilu ludzi w uni chodzi godnych!!!! Więcej tych osób, niż kur w klatkach nieulepszonych. Co się z nami dzieje????Dokąd zmierzamy??? Kto nami rządzi???? http://forsal.pl/artykuly/586035,prawie_polowa_zywnosci_w_ue_jest_marnowana_ale_co_szosty_obywatel_gloduje.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
poranny kogut 0 Napisano 20 Stycznia 2012 Według wiceministra, na razie wzrost cen jaj jest niewielki. Ale - jak mówił - są już sygnały, że w nowych klatkach poprawiła się nieśność kur, a jaja są lepszej jakości. 1) wzrost cen????? dobre sobie,skoro ostatnio była tendencja spadkowa a ten mówi o wzroście cen!2)w nowych klatkach poprawiła się nieśność kur???? jakoś u siebie tego nie zauważyłem ani znajomi producenci! to co zauważyliśmy to więcej stłuczek przez te zasrane grzędy!3)jaja lepszej jakości??? prawdziwy cymbał to pisał!!! kury na nowych klatkach i starych są karmione tą samą pasza!!!i niby z czym mają byc lepsze????!!!!!ten co pisze takie głupoty w życiu nie był na kurniku a kure widział w sklepie w lodówce! na stronie głównej PPR jest więcej takich głupot !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma07 0 Napisano 20 Stycznia 2012 Kolego tam na górę do rządzenia szczególnie w rolnictwie pchają sie same BARANY z powierzchowną wiedzą i tyle w tym temacie !!! I pełna zgoda jesli chodzi o stłuczki , lepsza jakosc tego jaja ?? brak słów i komentarza na takie banalne wypowiedzi... ministra ( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kreator 0 Napisano 20 Stycznia 2012 No bo oni nie patrzą na ceny hurtowe, tylkona ceny w detalu. Jak jakiś dziennikarzyna weźmie cenę jaja z gazetki Wigilijnej (czyli L-kę po 0,25 na półce), a teraz widziałem XL-kę po 0,95 (klatka), no to jaki jest wsniosek dla takiego laika który nie siedzi w temacie? Sam osobiście słyszałem opinie "zwykłych" ludzi, że jaja strasznie podrożały.Tak to widzą konsumenci. A jaka jest prawda to sami wiemy...A swioją drogą ciekawe jest ile procent z tych podwyżek trafi do kieszeni ludzi z branży,a ile do właścicieli marketów. Pachnie mi to wykorzystaniem medialnej presji. Jajo miało podrożeć no to i podrożało. Tylko kto spija śmietanę......? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JimmyOstryga 0 Napisano 20 Stycznia 2012 1b 0,30 netto, kupuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ferma07 0 Napisano 20 Stycznia 2012 1A-0.31/32, 1B-0.30/29 itd. sprzedaje ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafa780 0 Napisano 20 Stycznia 2012 1b 0,30 netto, kupuje Witam, podaj nr telefonu do siebie na priv.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jajcarek 0 Napisano 20 Stycznia 2012 Chyba zmienie nicka i zaczne sprzedawac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
embag 0 Napisano 21 Stycznia 2012 1b 0,30 netto, kupuje Witam, podaj nr telefonu do siebie na priv.Pozdrawiam i tak producenci zbijaja cene a potem do nas handlazy mają pretensje , bo po co rafie numer tel . zaproponuje o 2 gr taniej i podbierze odbiorce komus kto sprzedawal po 0,30 na cholere tamten producent ma tyle zarabiać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yoyo 0 Napisano 21 Stycznia 2012 Chyba zmienie nicka i zaczne sprzedawac Ojej, Jajcarek. To Ty do tej pory tylko kupowałeś ? I co z nimi robiłeś ? Zakopywałeś ? Nie na tym chłopie ten biznes polega. Jak już kupisz to musisz sprzedać. Zanotuj sobie gdzieś: kupujesz-sprzedajesz, kupujesz-sprzedajesz. I nie musisz wcale zmieniać do tego nicka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Monika_Kartony 0 Napisano 21 Stycznia 2012 Witam serdecznie Chciałabym zaoferować Państwu kartony, przekładki paletowe oraz narożniki (kątowniki) z tektury falistej w różnych rozmiarach i o różnej gramaturze tektury. Zapewniamy ceny producenta oraz transport na terenie całego kraju (i nie tylko). Polecam serdecznie W sprawie wyceny proszę o kontakt ze mną: Monika Borkowska tel: 500 48 55 83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G.Kogut 0 Napisano 22 Stycznia 2012 Nowy tydzień otwieram bez zmian. Ceny wydają się być stabilne.1A - 0.32 netto1B - 0.29/0.30 netto2A 0.27/0.28 netto Numer większe jajko droższe o 4 grosze od 1A. Stan magazynu- tylko niedzielny zbiór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GREG100 0 Napisano 23 Stycznia 2012 Ubojnia Drobiu A&B DROB Sp. z o.o. zakupi każdą ilość kury rosołowej ( nioski ) do uboju. tel: 606 640 125www.abdrob.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek310363 0 Napisano 23 Stycznia 2012 Witam!!! Jeśli ktoś jest zainteresowany zakupem odchowanych kur proszę o kontakt pod nr. Tel. 504 236 942 ISA BROWN ilość 35.000szt wstawione 10.10.2011r - pełny program szczepień Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach